Kerkdienst gemist:

Gemeentjebrief 2022-21

Van de dominee

 • Bij de kerkdienst
  Feestjes genoeg momenteel: onze vrienden uit Saarmund, een muziekavond voor Water fot Life en een doopviering rond de doop van Bram Neet, zoon van Marijn en Hilda. Ik zie ernaar uit. De dooplezing is uit Jes. 35: de woestijn zal bloeien. De bloemige achtergrond van Hilda speelt daarin mee. Na afloop blijven Marijn en Hilda en hun kring nog in ‘De Lichtkring’. Fijn dat dat kan in ons gebouwd. De Schriftlezing: Matteüs 5:17-26; 38-48. Uit de Bergrede dus.
 • Op Hemelvaart en de zondag daarna ben ik zoals gebruikelijk (al vele jaren) in Luxemburg. De zonen blijven thuis: ze passen op het huis. Daardoor mis ik wel ‘de markt’ op vrijdag. Alomtegenwoordigheid is niet mijn sterkste kant. En dan is het alweer Pinksteren. Met Pinksteren is het allemaal begonnen. Ook de relatie met Schoonrewoerd, midden in de coronacrisis.
 • Israëlreis
  Op 31 mei hebben we een avond over de voorgenomen reis naar Israël. Dan beslissen we ook over het programma, de lengte van de reis, ect. Komt allemaal goed. Israël is een land dat veel aankan. Als je mensen kent die graag meewillen, nodig ze voor de 31e uit. En bij vragen: m’n telefoon en mail houd ik in de gaten.
 • En nog iets
  Ik zeg het vaak: ‘ Als ik wat voor je kan doen, bel, app, mail dan even.’ Sommigen doen dat. Dat is heel prettig. Velen denken dat ze me storen. Tjaa, het idee dat je nooit gestoord wordt. Ik moet er niet aan denken.
  Hartelijks, Piet van Midden

Expositie en koffie in De Lichtkring 27 mei

Tijdens de Schoonrewoerdse markt op vrijdag 27 mei zal een exposite van Bas Middelkoop te zien zijn in De Lichtkring. De expositie bestaat uit een groot aantal door Bas gemaakte tekeningen en schilderijen. Ook is tijdens de Schoonrewoerdse markt iedereen welkom om gezellig een kopje koffie te komen drinken in De Lichtkring. De expositie van Bas zal zondag 29 mei ook te bezichtigen zijn.
Namens het College van Kerkrentmeesters, Bé de Jong

Laat je verrassen

Op deze Hemelvaartsdag gaat voor ds. J.(Jos) Aarnoudse uit Dordrecht. In een kerkblad van een gemeente in de regio stelt hij zich als volgt voor:
“Sinds 1984 ben ik predikant. Ik heb drie gemeenten gediend als gemeentepredikant, was ook industriepredikant in het Rotterdamse havengebied, justitiepredikant in Scheveningen en Zoetermeer en geestelijk verzorger in de geestelijke gezondheidszorg in de regio Haarlem-Amsterdam. In het kader van een specialisatie in sociale ethiek (doctoraal theologie in Utrecht) heb ik ook economie gestudeerd in Tilburg. Ik ben ook altijd – naast het pastorale werk in de kerk en over de grens van de kerk heen – geïnteresseerd geweest in de organisatorische kanten van instituties. Sinds 2015 ben ik werkzaam als directeur van het landelijk bureau van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk (VKB)”
We heten hem hartelijk welkom en zien uit naar een inspirerende dienst

Pastory

Zaterdagavond, het plein voor de pastorie verandert in een heus pannenkoeken terras. Geuren van kaas en spek pannenkoeken wekte de eetlust bij velen. En echt ze waren overheerlijk. En niet alleen Schoonderwoeders maar ook onze Oekraïense pastorie bewoners hadden hun plekje op het zonovergoten terras gevonden en echt dan zou je bijna vergeten dat ze uit het oorlogsgebied komen. Maar op de vraag “Kak dela? ” Hoe gaat het? In plaats van ons standaard antwoord “Khorosho” Goed hoor, komen er tranen, tranen van verdriet om hun stad Mykalaiv welke op dit moment gebombardeerd werd, tranen van verdriet mijn man is daar, mijn familie is daar. Dat vredige mooie gevoel in mijn hart wordt ineens wreed verstoord, en besef ik me weer, nee ze zijn hier niet op vakantie, zitten niet voor hun plezier op het pannenkoeken terras. De pijn van oorlog, het verdriet is ineens weer heel dichtbij voelbaar. En toch zoals zo vaak vol van hoop. Terwijl ze mij hoopvol aankeken vertelden ze mij dat er weer water is in hun stad. Na maanden zonder water gezeten te hebben stroomt er weer water door de leidingen. Nee het water was nog niet bruikbaar, bruin brak water maar vol verwachting vol hoop dat binnen enkele dagen het water weer gewoon bruikbaar zou zijn. Water als teken van nieuwe hoop van blijvende hoop. Hoop op de overwinning, hoop en verwachting op hun terugkeer. Water dat leven geeft. Ik dacht even aan.. ja precies dat Jezus zegt, Ik zal u levend water geven, water dat geen dorst meer geeft, water dat opwelt tot in het eeuwige leven (Joh 4:14) Over hoop gesproken….
En hoopvol schoven ze aan tafel, lieten ze de stroop overvloedig stromen en genoten ze van hun inmiddels 3e kaaspannenkoek.
Jan Meerkerk

Benefietconcert zaterdag 21 mei

Als u/jij deze gemeentebrief leest, kan het concert al voorbij zijn. Maar velen lezen de brief al op de dag dat hij digitaal verschijnt, donderdag 19 mei.
Ik schrijf dit stukje dan ook maar in de tegenwoordige tijd, want zo zijn we er ook mee bezig.
Deze laatste dagen zijn voor ons voor een groot deel gevuld met de laatste voorbereidingen.
Met veel medewerking van gemeenteleden groeit er iets moois en als alles gaat zoals gepland, kunnen jullie dat zaterdag in de kerk het resultaat meemaken.
Over de uitzending moeten we nog een voorbehoud maken, dus als je niets wilt missen zou ik zeker komen. Het concert wordt wel opgenomen en zal later kunnen worden bekeken. We willen een gastvrije kerk zijn en proberen de drempel zo laag mogelijk te houden. Dat geldt ook voor de financiële kant van deze actie: In de pauze en na afloop van het concert wordt jullie een consumptie aangeboden, maar we hopen en vertrouwen erop dat u met uw vrijwillige donatie daar dan ook rekening wilt houden. De actie “Water for Life” van onze diaconie en KerkinActie-Werkgroep verdient ook deze avond een mooi resultaat.
Zoals eerder vermeld kunnen jullie contant geld in de waterput in de Lichtkring deponeren, maar er is ook gelegenheid om met gebruik van een QRcode uw gift over te maken. Hartelijk dank voor je bijdrage.

Alle nieuwsberichten