Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-24

Laat je verrassen

Zondag is drs. D. Baars uit Meerkerk onze gastvoorganger. We heten hem van harte welkom in Schoonrewoerd en zijn blij dat hij op korte termijn bereid was om bij ons voor te gaan. Hij werkt in het dagelijks leven als adviseur voor Verus, de vereniging voor katholiek en protestants-christelijk onderwijs. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeerde hij af op theologie, recht en samenleving. “Ik voel me als een maatschappelijk betrokken, leergierige verbinder thuis op plekken waar in het verschil kan maken.” Sommigen van ons kennen hem misschien van zijn werk in de gemeentelijke politiek. We zien uit naar een inspirerende dienst.

Vanuit de kerkenraad

Nieuwe ambtsdragers en medewerkers

De kerkenraad is blij te mogen melden dat Marjolijn Laurman wil instappen als jeugdouderling, dat Janny den Braven ons team van pastoraal medewerkers gaat versterken en dat Truus Bonouvrié onze nieuwe diaken wordt. Daarmee zijn we nog niet compleet. Voor wijk A en wijk B zoeken we naar wijkouderlingen, het CVK heeft dringend een nieuwe secretaris nodig en voor de pastorale zorg zou het fijn zijn als we nog twee betrokken gemeenteleden mogen begroeten om dit zo noodzakelijke en dankbare contactwerk te doen. Nogmaals: ook als u/jij zegt “Ik wil wel, maar… niet al die vergaderingen…” of “Ik wil wel, maar… help me op weg want ik weet niet of ik dat kan…” of “Ik wil wel, maar… ik kan me niet vastleggen voor lange tijd, laat me een jaar meedoen…” of “Ik wil wel, maar… “ willen wij graag met u/jou in gesprek en kijken wat mogelijk is. Want we hopen dat iedereen begrijpt: met te weinig mensen wordt het werk voor ons onmogelijk. Neem contact op met de dominee of met één van de andere kerkenraadsleden. Of stuur een berichtje aan: scriba@gkschoonrewoerd.nl, we nemen dan contact met u/met jou op. De kerk zijn we samen.

Wie is toch die vrouw
die werkt voor nop?
Wie is toch die man
op wie men altijd rekenen kan?
Die vrijwilliger die rijdt en loopt
naar de kerk en de Lichtkring door regen en wind.
Die altijd weer een gaatje
in de eigen agenda vindt.
Die voor niets bij onze kerk werkt
en daardoor Gods kerk versterkt.
Elke vrijwilliger zet zich op zijn/haar eigen manier in
en maakt het graag een ander naar de zin.
In het grote of in het kleine, elke vrijwilliger maakt het verschil
en dat is wat dit gedicht eigenlijk zeggen wil:
die stille krachten, onmisbaar in onze kerk en maatschappij
beste vrijwilliger: die stille kracht ben jij!

Startdag 2023

Ga je mee?
We zijn bezig met de eerste plannen voor de startdag op 17 september. Het nieuwe jaarthema is “Ga je mee?” We willen dat weer op een aansprekende wijze in het licht zetten met een gezellige dag voor alle gemeenteleden. Dus de vraag aan iedereen: ga jij mee, doe jij mee, heb je ideeën of wil je helpen bij de voorbereidingen of op de dag zelf? Dit is meteen een prachtgelegenheid om weer eens andere mensen te leren kennen of mede-gemeenteleden beter te leren kennen. Kom erbij! Aanmelden voor het ‘projectje startdag 2023’ kan door een berichtje aan de scriba: scriba@gkschoonrewoerd.nl.

Nacht van de vluchteling

In het weekend van 17 en 18 juni vindt de 14e editie van de Nacht Van De Vluchteling plaats. Door de deelnemende wandelaars wordt in dat weekend geld opgehaald voor de Stichting Vluchteling.
Zondag 18 juni is er een wandeling van Lexmond naar Kedichem. Er zijn twee routes uitgestippeld: een route van 20 en een route van 10 kilometer. De tocht van 20 kilometer start op zondagochtend 18 juni om 10:00 uur vanuit De Beurs (Dorpsstraat 69 in Lexmond). De deelnemers die 10 kilometer lopen, sluiten halverwege aan bij de wandelgroep die al begonnen is, zodat het gehele team samen de wandeling beëindigt bij de opvanglocatie in Kedichem. Alle wandelaars lunchen met elkaar in de Gereformeerde Kerk in Schoonrewoerd. We schatten dat de lunch rond 12:30 uur begint.
GoedVoorElkaarLexmond zorgt voor de lunch en voor het vervoer van de wandelaars, die of 20 kilometer (start om 10.00 uur) of 10 km lopen (start om 12.30 uur van uit de Gereformeerde Kerk in Schoonrewoerd). We hebben voor de wandeling ook de bewoners van de crisis-noodopvang uitgenodigd, net als de nieuwe vrijwilligers in Kedichem. Ook de Oekraïne-opvang in Meerkerk en de opvang in Bleskensgraaf zijn door ons uitgenodigd. We zouden het fantastisch vinden om met een grote groep te wandelen en veel geld op te halen voor Stichting Vluchteling.
Wil je meelopen dan kan dat via de site: http://www.nachtvandevluchteling.nl/project/de-nacht-in-lexmond of sponsoren, dat kan dan via https://www.nachtvandevluchteling.nl/project/de-nacht-in-lexmond/donate/choose

 

 

 

 

 

Alle nieuwsberichten