Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-13

Kerk in ’t klein

Dinsdagmiddag kan Kerk in ‘t klein geen doorgang vinden i.v.m. de uitvaart van ons gemeentelid Ton Bikker. Een nieuwe datum volgt later.
Bep van Zanten

Collecte Kerk in Actie

Bangladesh – kansen creëren voor jongeren
In Bangladesh is de werkloosheid onder jongeren hoog. Dit komt onder meer doordat veel opleidingen niet aansluiten op wat de arbeidsmarkt vraagt. Zo is er bijvoorbeeld een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen en worden daarvoor jongeren uit India aangetrokken. Kerk in Actie gaat samen met een lokale partnerorganisaties 300 jongeren naar werk begeleiden. Zij zullen een leer-werktraject volgen, bijvoorbeeld als elektricien of computerspecialist. Daarnaast krijgen zij training in ondernemersvaardigheden, zodat zij een eigen bedrijf kunnen starten.
Met de opbrengst van deze collecte steunt u het werk van Kerk in Actie in Bangladesh en andere wereld diaconale projecten. Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!

Afsluiting clubseizoen

Voor de afsluiting van het clubseizoen organiseren we een Vossenjacht op vrijdagavond 14 april 2023. Daarvoor zijn we nog op zoek naar een aantal Vossen. Het is de bedoeling dat er aan beide kanten van het dorp gezocht gaat worden (tot de Julianastraat). De Vossen mogen zichzelf zo uitdossen dat ze (een beetje) opvallen in het straatbeeld en dus te vinden zijn. Elke Vos geeft aan de groepjes kinderen die hem /haar vinden een letter, waarmee de kinderen bij terugkomst een woord of zin moeten vormen. De avond duurt van 18.30 (voor de Vossen) en 19.00 (voor de kinderen) tot ongeveer 21 uur. We verwachten iedereen voor de start bij de Lichtkring. Na afloop is er nog wat lekkers te eten en te drinken voor iedereen. Ook voor de leiding en Vossen wordt er, nadat er opgeruimd is, gezorgd voor iets te drinken met wat lekkers. Vindt u of jij het leuk om Vos te zijn voor de jeugd van de clubs en heb je die avond de tijd, meld je dan aan bij Sabine of bij mij via onze telefoonnummers of door ons even aan te schieten.
Groeten, Sabine en Liesbeth

Alpha cursus

Iedereen is welkom bij Alpha! Op maandagavond 3 april start er een Alpha cursus in Schoonrewoerd. Iedereen is welkom! Dus heb je nog nooit een Alpha cursus gevolgd? Dit is je kans! De avond begint om 18:30 uur met een gezellige maaltijd, daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers. Kom gerust de eerste avond kijken of het wat voor je is. Locatie: Noachschool, Kerkweg 3a. Info en/of opgave: www.alphaleerdam.nl of mail naar info@alphaleerdam.nl Je kunt ook contact opnemen met Lotte de Groot of Robert Versteeg.
Van april t/m juni zoeken wij mensen die 1 of 2x willen koken voor Alpha Schoonrewoerd (voor ongeveer 6 personen). Wil jij ons hier bij helpen? Geef je dan op bij Annette van Mourik.

Elvis Presley

Komende zondag is er in de Bethelkerk om 17 uur een dienst rondom de muziek van Elvis, verzorgd door Ds. Fred Omvlee. Ik ga daar graag heen. Zijn er anderen die het leuk vinden om met me mee te gaan? Liesbeth Swaanen

Meet Me

Op zaterdagavond 1 april organiseert Meet Me een sportavond in Asperen! Het plan is om in een sporthal allerlei teamsporten te doen. Ook deze keer is er veel gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Vooraf kunnen we gezamenlijk eten en na het sporten gaan we borrelen. Opgeven kan t/m 28 maart. Zie verder de site: Meet me, het netwerk voor christenen tussen de 25-45 jaar.

Berichtje van de redacteuren

De afgelopen tijd krijgen wij veel berichten toegestuurd, met het verzoek deze te plaatsen op de gemeentebrief. Wellicht heeft u gemerkt dat wij sommige berichtjes inkorten en/of aanpassen. Onze taak is om deze berichten zo goed mogelijk te plaatsen op twee pagina’s. Dat is soms een hele puzzel.
De gemeentebrief wordt gemaakt voor de komende zondag en de week daarna. In principe plaatsen wij geen activiteiten die voor de aankomende zondag plaatsvinden, tenzij wij een plekje over hebben op de gemeentebrief.
Hartelijke groeten, Judith en Anneke

Alle nieuwsberichten