Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-27

Alphacursus

De Alphacursus is bijna voorbij. Wat hebben we geweldige avonden met elkaar gehad! Met 18 personen zijn we begonnen, voor 2 mensen was het te intensief, maar de overige 16 hebben hun relatie met God en met elkaar verdiept. Vooral het weekend over de Heilige Geest was indrukwekkend (en helaas te kort.) Er rest nog 1 avond: “Hoe zit het met de kerk?” Als u een keer een Alphabijeenkomst mee zou willen maken, is dit de gelegenheid! U bent maandag om 18.30 uur van harte welkom in de Noachschool om eerst mee te eten en daarna een filmpje te bekijken over het onderwerp en vervolgens erover door te praten. I.v.m. het eten is het wel belangrijk dat u zich voor zaterdag aanmeldt bij ondergetekende. Wij zien u graag!
Namens het Alphateam, Jan van Beuzekom

Tentdiensten

Vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli zijn er verschillende tentdiensten in de tent naast Hoogeind 3. Vrijdag begint met een “Vrouwendag” met als thema: God waar bent U? Dit duurt van 9.30 uur tot 14.30 uur. Kosten 30 euro. Vrijdagavond komt David Tupan zijn getuigenis geven. Hij was een van de oprichters van de Molukse motorclub Satudarah. Hij vertelt hoe en waarom hij een volgeling van Jezus is geworden. Er is ook een praiseband. Aanvang: 19.30 uur. Entree gratis, wel een collecte. Zaterdagavond wordt een Sing-in avond met de “All -in -Oneband”. Dat belooft een geweldige avond te worden. Aanvang 19.30 uur. Entree gratis, wel een collecte. Zondagmiddag is er een dienst die geleid wordt door ds. Termaat uit Leerdam. Ook daar is een praiseband bij. Entree gratis, collecte voor een goed doel. Iedereen van harte welkom!

Van de predikant

Woensdag 28 juni nam ik afscheid van de universiteit. Zo’n 45 jaar lang ben ik verbonden geweest aan verschillende faculteiten. Ik ben in 1978 in Amsterdam begonnen en die verbintenis heeft een belangrijk deel van mijn leven bepaald. Ook omdat ik bijna al die jaren actief predikant ben gebleven. Het is een mooie combi. Op de afscheidsbijeenkomst verschenen ook Jolanda, Hans, Bep en Arie. Ik ben daar echt stil van. Ik heb een enorme stapel kaarten gekregen. De faculteit had een ‘stuur een kaart-actie’ georganiseerd. Ik heb drie tassen vol met kaarten mee naar huis gekregen. Bijzonder is dat heel veel mensen schrijven wat een college of soms een enkel woord hun heeft gedaan. Het heeft me aan het denken gezet. Ik sta elke zondag op een preekstoel. Woorden en nog eens woorden. Maar je weet soms niet wat een woord doet. Het kan iemand ook bezeren, of zelfs blokkeren om naar de kerk te komen. En het kan een mens vleugels geven. In elk geval: ik ben niet in een gat gevallen. Gelukkig is er wat Schoonrewoerd betreft niets in deze zin veranderd. Integendeel: op de dag van mijn afscheid in Utrecht/Tilburg bevestigde de PKN m’n benoeming tot 1 oktober 2024. Het kan verkeren!
Hartelijks, Piet van Midden

Vanuit de kerkenraad

Op zondag 2 juli treden terug uit hun functie/taak: Floris de Zeeuw (diaken), Agnes Verhoeff (jeugdouderling), Bep van Zanten (wijkouderling), Annelies Vroege (pastoraal medewerker) en Ingrid Buijserd (pastoraal medewerker). We zijn heel dankbaar dat zij zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de kerk. Na de dienst kunt u als gemeentelid hen ook bedanken door hen de hand te drukken en/of een kaartje/kleine attentie te geven of te sturen. Zij verdienen dit zeer. Dat mag ook blijken uit het feit dat we vijf mensen ‘uitzwaaien’, waarvan één wijkouderling, één jeugdouderling en twee pastoraal medewerkers en er slechts één pastoraal medewerker en één jeugdouderling aantreedt. We zijn als kerkenraad erg teleurgesteld dat we nog steeds zoekende zijn naar twee wijkouderlingen (één wijk zit al langer zonder wijkouderling) en twee pastoraal medewerkers, naast een secretaris voor het CvK en een extra jeugdouderling (deze vacature bestaat ook al langer). We roepen -nogmaals- ieder dringend op: je bent nodig! Alleen dan kunnen we samen kerk zijn.

De Gemeentebrief in de zomervakantie

De gemeentebrief tijdens de zomervakantie wordt van te voren opgemaakt. Wilt u daarom alle kopij voor de periode van 9 juli t/m 20 augustus uiterlijk vóór 5 juli (maar liefst eerder!!!) inleveren? Zijn er i.v.m. vakantie wisselingen? Verjaardagen? Wie doet kindernevendienst en klopt het oppasrooster voor de vakantie? Zomaar wat hints…. ik wil het allemaal graag op tijd weten.

Alle nieuwsberichten