Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-28

Avondmaalscollecte

Op 9 juli is de avondmaalcollecte bestemd voor de Stichting Vrienden van Huis ter Leede. Op 31 mei opende HKH Prinses Margriet de nieuwbouw van deze Protestants Christelijke Woonorganisatie in Leerdam, waar ook gemeenteleden van uit onze gemeente wonen. De Stichting Vrienden van Huis ter Leede bevordert het woonplezier van de bewoners in positieve zin. Dat deden ze o.a. al door het financieren van twee tovertafels, een uitdagend en interactief spel voor ouderen, een fietslabyrint, zodat ouderen een virtuele fietstocht kunnen maken door een voor hen bekende omgeving en een nieuw orgel om de kerkdiensten, weekopening/-sluiting en andere bijeenkomsten te begeleiden. Bij de opening van de nieuwbouw is een bijdrage geleverd aan de inrichting van de tuin. Een ‘Vriend’ van Huis ter Leede is iemand die deze woonvorm een warm hart toedraagt en die beseft hoe belangrijk deze extra’s zijn in het dagelijks leven van onze ouderen. De inkomsten van de Vrienden van Huis ter Leede bestaan uit donaties, schenkingen en uit collecten in de kerken in de regio Vijfheerenlanden. Deze zondag heeft u de gelegenheid om te laten zien dat u het werk van deze stichting ondersteunt. Geef in de avondmaalcollecte of rechtstreeks op de bankrekening van ‘de Stichting Vrienden van Huis ter Leede’ NL50RABO0358447135. Wil je meer weten, stel je vraag aan Linda van Snippenberg en/of Ton Stek, beiden zijn als bestuurslid betrokken bij ‘de Vrienden’.

Vanuit de kerkenraad

Sinds enkele jaren heten we namens de drie kerken nieuwe inwoners van Schoonrewoerd die niet zijn aangesloten bij een van de kerken welkom met een bezoekje en een welkomstpakketje. Dit jaar is het onze beurt om dat welkom te doen. Zijn er dus nieuwe mensen komen wonen naast u of in de buurt waarvan u weet of vermoedt dat zij nog niet bij een kerk zijn aangesloten laat het even weten aan de scriba of aan Piet.

Hóp, aan tafel!

Twee weken geleden heeft u de aankondiging voor de gezamenlijke maaltijd gelezen. De datum is zaterdag 26 augustus van 16.30 tot ongeveer 19.30 uur. Er zijn al een paar enthousiaste aanmeldingen binnen. Zondag zullen we tijdens de koffie met een lijst rondgaan om de aanmeldingen te noteren. Met uw voorkeuren: alleen eten, of een gerecht maken en/of iets gaan eten. We horen het graag! U kunt ook Jannie mailen of bellen.
Hartelijke groet, Bep van Zanten en Jannie Brouwer

Meet Me

Zaterdag 15 juli organiseert Meet Me een mooi programma in Boven-Hardinxveld! Op het terrein naast de Merwede zijn er allerlei buitenspellen te spelen. Het ene spel wat meer sportief, het andere spel vraagt wat meer behendigheid en inzicht. In de avond steken we het kampvuur aan! Kortom een actieve & relaxte zomerdag beleven met ruimte om elkaar te ontmoeten. Meer info en opgeven, zie de site meetmevijf.jouwweb.nl.
Groeten van Meet Me, het netwerk voor christenen tussen de 25-45 jaar in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en omgeving.

 

Alle nieuwsberichten