Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-26

Kerk in ’t klein

Dinsdagmiddag 27 juni is er weer “Kerk in ’t klein”. Niet alleen de trouwe bezoekers maar ook nieuwkomers zijn hartelijk welkom.
We beginnen om 14:00 uur.
Hans en Janny Ippel, mede namens ds. Piet van Midden en Bep van Zanten

Vanuit de kerkenraad

Nieuwe ambtsdragers en medewerkers

De kerkenraad is blij te mogen melden dat Marjolijn Laurman wil instappen als jeugdouderling, dat Janny den Braven ons team van pastoraal medewerkers gaat versterken, dat Truus Bonouvrié onze nieuwe diaken wordt en Nel den Hartog in het CVK gaat plaatsnemen. Daarmee zijn we nog niet compleet. Voor wijk A en wijk B zoeken we naar wijkouderlingen, het CVK heeft dringend een nieuwe secretaris nodig en voor de pastorale zorg zou het fijn zijn als we nog twee betrokken gemeenteleden mogen begroeten om dit zo noodzakelijke en dankbare contactwerk te doen. Neem contact op met de dominee of met één van de andere kerkenraadsleden. Of stuur een berichtje aan: scriba@gkschoonrewoerd.nl, we nemen dan contact met u/met jou op.
De kerk zijn we samen.

In de zondagsviering van 2 juli gaan we Marjolijn, Truus, Jannie en Nel bevestigen. We nemen in die dienst ook afscheid van: Bep van Zanten (wijkouderling), Floris de Zeeuw (diaken), Agnes Verhoeff (jeugdouderling), Ingrid Buijserd (pastoraal medewerker) en Annelies Vroege (pastoraal medewerker). Ook Be de Jong (secretaris cvk) en Gerrit en Els Middelkoop leggen hun functies neer. Gerrit en Els blijven wel allerlei taken doen, maar treden uit het cvk. Be, Els en Gerrit kunnen 2 juli niet aanwezig zijn. Op een ander moment nemen we afscheid van hen.

Piet rondt zijn werk op de universiteit deze maand af. Dat levert drukte op maar daarna weer een heleboel mogelijkheden. Piet steekt gemiddeld genomen veel meer tijd in ‘ons’ dan de 50% die we van hem mogen verwachten, dus in die zin zijn we nog steeds ‘verwend’. Maar toch, als je elke week op iemand rekent en die komt dan niet… dat voelt niet fijn en dat is precies wat Piet niet lekker zit. We hopen dat u begrip hebt voor de situatie. Vaak helpt het als je dan iets meer weet, vandaar dit bericht. We wensen Piet alle kracht bij het afronden van zijn universitair werk en hopelijk ook veel vreugde bij het afscheid nemen en terugkijken op deze heel lange periode in zijn arbeidzaam leven.

Hóp, aan tafel!

Op de gemeentebrief van vorige week stond de vraag of u zin hebt om mee te werken aan de Startdag op 17 september, het nieuwe jaarthema “Ga je mee?” gaat dan van start. Het afgelopen jaar was het thema: Aan tafel! Weet u nog, de maaltijd aan het begin van het seizoen met de leuke kleedjes op de tafel? En de lunch met gebakken eieren? Heel gezellig! Daarom willen we een maaltijd organiseren als afsluiting van dit jaarthema. En wel op zaterdag 26 augustus van 16.30 uur tot ongeveer 19.30. Dan is de grote vakantie voorbij, de kinderen gaan al weer een week naar school. Waarom nu Hóp, aan tafel? Hoppen heeft onder andere als betekenis: huppen, maar ook van de ene plaats naar de andere gaan. En dat is precies wat we gaan doen! We gaan bij iemand een voorgerecht eten, daarna een hoofdgerecht op een ander gastadres en een nagerechtje op wéér een ander adres. Niet in een restaurant, maar bij elkaar als gemeenteleden! Gezinnen kunnen prachtig meedoen. We hebben gasten nodig, maar ook personen die het leuk vinden om een gerecht te maken en gasten te ontvangen. Twee gasten of meer, dat bepaalt de gastheer of gastvrouw. Net wat bij u past. Het is niet de bedoeling dat we culinaire toeren uithalen of de Schijf van Vijf hanteren, daar doen we die dag niet aan. Het mag gerust eenvoudig zijn, het gaat vooral om gezelligheid en verbinding met elkaar! We hoeven niet allemaal in de keuken te staan. Er zijn er ook mensen nodig die van smikkelen houden! De gastgezinnen hoeven ook geen hele maaltijd te verzorgen, het gaat om één onderdeel. Bijv. iemand die soep maakt als voorgerecht, kan een hoofdgerechtje ergens anders gaan eten. In verband met de vakantie willen we over twee weken lijsten in de Lichtkring neerleggen.
U kunt zich ook via de mail opgeven: jannie_brouwer_dank@hotmail.com. U kunt zich dan opgeven of u bij iemand wilt eten en/of u een onderdeel van de maaltijd voor uw rekening wilt nemen en hoeveel personen u wilt ontvangen. Begin augustus gaan we dan de “koks” aan de “eters” koppelen. We houden rekening met de fietsers, zodat zij niet van Leerdam via Schoonrewoerd naar Everdingen hoeven te gaan. Hopelijk wordt u net zo enthousiast voor dit idee als wij en we horen graag van u!
Hartelijke groet van Bep van Zanten en Jannie Brouwer

Nieuw jaarboekje 2023-2024

Aan het begin van het nieuwe seizoen willen we graag weer een nieuw, actueel jaarboekje samenstellen van onze kerk. Zou je de wijzigingen voor het jaarboekje 2023-2024 aan mij door willen geven? Het is ook prettig als je even laat weten dat de tekst van jouw commissie niet veranderd hoeft te worden. Ook activiteiten die voor 2023-2024 al gepland staan kun je aan mij doorgeven om op te nemen in de activiteitenkalender. Graag alles doorgeven vóór 1 augustus via be.dejong@hotmail.com.
Bij voorbaat hartelijk dank! Bé de Jong

 

 

Alle nieuwsberichten