Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-04

Dominee Fennema 60-jarig jubileum

Dominee Fokke Fennema laat ons weten: “27 Januari 2023 is het zestig jaar geleden dat ik in een dienst van de Gereformeerde Kerk van Schoonrewoerd bevestigd werd als predikant.” Zeker onze oudere gemeenteleden zullen zich deze -toen heel jonge- predikant nog herinneren. Naar de jubileumdienst op zondag 29 januari gaan twee leden van de kerkenraad. Het wordt vast erg op prijs gesteld als er vanuit onze gemeente post komt om dominee Fennema te feliciteren met zijn 60-jarig jubileum.
Scriba, Jolanda Lemcke

Senioren

Donderdag 26 januari om 14.00 uur, hopen we in De Lichtkring bij elkaar te komen voor de seniorenmiddag. We kunnen terugzien op een mooie en sfeervolle kerstviering, afgelopen december. Nu zijn we alweer halverwege de activiteiten van onze seniorenmiddagen voor dit seizoen gekomen.
We beginnen dit jaar met het vertonen van een film. Op onze laatste bijeenkomst konden we nog niet vertellen welke film dit zou zijn, maar inmiddels weten we de naam van deze film: Nomadland.
Deze film gaat over een 60-jarige vrouw die na het overlijden van haar man als een moderne nomade op weg gaat in een camper en van plek naar plek trekt. Op zoek naar tijdelijke klusjes voor haar financiën. Onderweg komt ze veel 60+ tegen die ook gekozen hebben voor een nomade bestaan. Een film gemaakt door Chloé Zhao met veel sfeer, prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van Frances McDormand. De film werd in 2020 op het filmfestival van Venetië bekroond met de Gouden Leeuw en won in 2021 drie Oscars, waaronder die voor beste film. Al met al een film die zeker de moeite waard is om te zien. Allen hartelijk welkom om deze film te bekijken, koffie en thee staan klaar.
Na een aantal jaren geen contributie te hebben geïnd, vanwege Corona, willen we u vragen om dit nu weer te betalen. Graag zien we uw overboeking van € 12,50 per persoon, tegemoet op bankrekeningnummer: NL 66 RABO 0335 3494 98 t.n.v. Geref. Kerk Vereniging rekening, Seniorengroep. Alvast dank voor uw medewerking.
De commissie

Wintertieneravond

De hersteld hervormde kerk heeft een wintertieneravond georganiseerd voor alle jongeren van ons dorp. Ook jullie zijn dus van harte welkom op deze avond. Als het goed is hebben jullie de uitnodiging ook persoonlijk per app ontvangen. De tieneravond gaat over het gevecht tegen kanker n.a.v. het levensverhaal van Robbie Hageman.
Je bent welkom op 28 januari van 20 tot 23 uur op Kortgerecht 22 in Schoonrewoerd.

Sing-in Bethelkerk Leerdam

Zaterdagavond 4 februari is er een Sing-in in de Bethelkerk in Leerdam. De Praiseband “All in One” zal deze avond verzorgen. De bandleden komen uit deze streek en musiceren al 15 jaar voor God. In deze periode hebben ze zich tot een professionele band ontwikkeld. Ook zal er een spreker zijn, Hans Maat, tot voor kort directeur van het Evangelisch Werkverband.
De avond begint om 19.30 uur in de Bethelkerk, Westwal 29a in Leerdam. Inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden is nodig via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-sing-in-leerdam-483129833337
De avond is gratis, wel is er een collecte voor het goede doel: African Hands, een christelijke stichting die tot doel heeft het verbeteren van de medische zorg en leefomstandigheden van de meest kwetsbare aidsslachtoffers in Zuid-Afrika.

Alle nieuwsberichten