Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-49

Kerstgroet maken voor Saarmund

In mei van dit jaar hebben wij voor het eerst sinds lange tijd weer fysiek contact gehad met een kleine afvaardiging vanuit onze partner gemeente Saarmund. Dat het een beperkte groep betrof was op verzoek van beide kanten: Corona lag in beide landen nog om de hoek!! Dat de groep klein was wil niet zeggen dat het contact ‘klein’ was, we hebben toen zulke indringende en goede gesprekken gehad met elkaar. Na jaren corona waardoor we elkaar niet gezien hadden was het eigenlijk aftasten: hoe gaan we verder, willen we nog wel verder?
Nou lieve mensen we kunnen jullie wel zeggen, het was eigenlijk een grote roep: het kan gewoon niet anders dan: ‘doorgaan’. Een klein voorbeeld: dank zij de digitale verbinding, met beeld, zijn er mensen in Saarmund die met grote regelmaat de kerkdiensten bij ons volgen!! Het is dan ook onze duidelijke intentie om in 2023 weer met een groep naar Saarmund af te reizen. Hierbij alvast de data die we daarvoor hebben afgestemd met Saarmund: 12, 13 en 14 mei 2023.
Maar voordat het zover is hebben we eerst nog onze kerstgroet te maken die we gewend zijn te sturen. We hebben al een idee wat we willen sturen, maar we zoeken nog handjes die willen meehelpen om voor een ieder daar iets in elkaar te fröbelen.
Als datum hebben we woensdag 14 december gepland. We hopen de helpende handen dan om 20:00 uur te mogen verwelkomen in De Lichtkring, waar we zullen zorgen voor koffie/thee met(?).
De Saarmund Commissie

Kerstmarkt

Zaterdag 10 december organiseren diaconie en KIAW-groep een kerstmarkt van 17.00 tot 21.00 uur op het plein voor onze kerk. Er zullen diverse kramen zijn waar u veel leuke spulletjes kunt kopen en we zorgen uiteraard ook voor de inwendige mens. Onze jeugd heeft ook flink wat kunstproducten gemaakt en zal ook een flinke bijdrage leveren aan de bemensing van de kramen. De nadruk ligt met het oog op de naderende kerst vooral op ontmoeting met elkaar.
Bij het invullen van de markt denken we ook zeker aan het jaarthema “Aan tafel”, we zorgen er dan ook voor dat u verschillende warme broodjes kunt kiezen en natuurlijk erwtensoep. We hopen u dan ook gezellig bij ons in de tent aan tafel te ontmoeten. U kunt zelfs vers gebakken oliebollen kopen!
Heeft u nog gebruikte kerstversieringen, die u kwijt wilt? Neem deze zondag mee naar de kerk, wij zamelen deze graag voor de verkoop.
We hebben veel plezier aan de voorbereidingen om voor u een heel leuke kerstmarkt te organiseren. Wij kijken naar u uit!
De kerstmarkt voorbereidingsgroep

Alpha Youth Kerst

8 December viert Alpha Youth Kerst. Alpha Youth staat voor Fun, Food, Faith and Friendship. Dit komt allemaal deze avond aanbod, met een speciaal kerstthema. Deze avond is een goede gelegenheid om eens kennis te maken met Alpha Youth Leerdam. We organiseren deze avond speciaal voor jongeren van het voortgezet onderwijs. Neem vooral ook vrienden en vriendinnen mee, iedereen is welkom, of je nu wel of niet bekend bent met het christelijk geloof. De overige informatie is te vinden op de flyer!
Oja… 19 Januari 2023 start er weer een nieuwe 10-weekse cursus inclusief een weekend, dit is helemaal gratis. Ook hiervoor kun je je al aanmelden via www.alphayouthleerdam.nl
Groeten, namens het Alpha Youth team, Corine Grievink

Kerstconcert Vianen 2022

Het groot Waddinxveens mannenkoor De Gouwestem geeft op maandag 19 december 20.00 uur, een groot Kerstconcert in de Grote Kerk in Vianen.
Medewerkers zijn de organist Arjan van Breukhoven, panfluit Noortje van Middelkoop beide geen onbekenden in korenland. Ook de solisten die jaarlijks meewerken aan het populaire Oranjeconcert zoals de zeer getalenteerd jonge sopraan Sterre van Boxtel en de klaviervirtuoos Mark Brandwijk op de vleugel. Hans van der Wal is die avond onze gastheer.
Het koor is bezig met een nieuw Kerstrepertoire onder leiding van de bekende en gepassioneerde dirigent Martin Mans. Hij is de man die telkens weer een bijzonder kerstrepertoire weet neer te zetten wat een breed publiek weet te waarderen. Het komende kerstconcert is meer dan alleen koorzang en samenzang. Een zeer gevarieerd programma met prachtige nieuwe en bekende advents en kerstmuziek uit diverse landen.
Kaarten €15,00 en kinderen -16 jaar € 10,00. Voorverkoop Print Inktstation Voorstraat 100 in Vianen. Online te bestellen via www.ticketkantoor.nl/shop/KerstinVianen of via de site van het koor www.degouwestem.nl.
Organisatie: Stichting Kunst en Cultuur van de Grote Kerk Vianen & Organisatie Kerstconcert, Leo Noordzij en Jos Voerman

Gezellige Meet Me avond op 9 december

Op vrijdagavond 9 december houden we een gezellige Soosavond voor christenen tussen de 25-45 jaar in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en omgeving. Er kan gezellig gepraat worden en/of spelletjes gespeeld worden of… We gaan zien wat de avond brengt. Je bent vanaf 20.00 uur welkom in De Soos in Giessen-Oudekerk, Oudekerkseweg 68. Kom jij ook? Kijk op meetmevijf.jouwweb.nl voor meer informatie en opgeven.
Groeten van het Meet Me netwerk

Alle nieuwsberichten