Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-40

Israëlzondag

Zondag a.s. is het Israël-zondag. Die naam krijgt in de Protestantse Kerk de eerste zondag van oktober. Niemand zal mij verwijten dat ik er geen sympathie voor heb, maar een speciale Israëlzondag lijkt me een voorbeeld van overbodigheid. Het roept vaak verzet op. Je krijgt zomaar om je oren dat Israël Palestijnen onderdrukt. Ja, ik zal niet ontkennen dat er nogal eens ontsporingen plaatsvinden. Maar ook is het een waarheid als een koe dat het grootste deel van de Palestijnen gewoon in Israël wil wonen en niet in een corrupt Palestina. Bovendien is het volk Israël niet hetzelfde als de staat. Nederlanders zijn ook Nederland niet. Zoals omgekeerd de gevluchte Russen ook niet Rusland zijn. Enfin, zondag geen specifiek Israëlprogramma. Wel, zoals vaak, Israël in de gebeden.
We vragen van Linda van Snippenberg wat zij in haar wijk hoort, voor zich te houden. Onze voorzitter zal Mischa Vos en Ton en Marjan Stek voorstellen en toespreken en Wout Versteeg , Co Middelkoop en Gerard Blokland danken voor hun inspanningen. Stellig vindt u er meer over elders in deze gemeentebrief.

Aanstellingen

Zondag 2 oktober wordt Linda Snippenberg aangesteld als pastoraal medewerker voor wijk B. Na de dienst wordt het op prijs gesteld als u haar wilt bemoedigen voor de taak die zij op zich neemt. Mischa Vos pakt vanaf 2 oktober officieel de taak van kerkrentmeester op zich en Ton en Marian Stek nemen we de taak van de ledenadministratie op, na de dienst kunt u ook hen bedanken en bemoedigen.
We staan 2 oktober stil bij het terugtreden van Wout Versteeg (kerkrentmeester), Co Middelkoop (ledenadministratie) en Gerard Blokland (leiding jeugdclub). De laatste twee blijven wel taken dragen, maar een iets kleiner pakket. Na de dienst kunt u hen bedanken voor hun inzet.
Namens de kerkenraad, Jolanda Lemcke, scriba.

Bezoek Aqua-Zoo, Leerdam

Vrijdag 30 september bent u hartelijk welkom bij de Aqua zoo te Leerdam. De jeugdclub maakt hier meteen haar startactiviteit van. Er start dus een flinke groep jeugd om 19.00 uur. Wilt u iets rustiger rond kunnen kijken dan is het verstandig rond 20.15 uur aan te komen. U kunt ter plekke contant betalen bij Dick Stoffelen (diaken) dan gaat de opbrengst direct naar Water for Life. Neem gerust vrienden of familie mee! We hopen op een grote opkomst.

Alle nieuwsberichten