Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-26

De Gemeentebrief in de zomervakantie

De gemeentebrief tijdens de zomervakantie wordt van te voren opgemaakt. Wilt u daarom alle kopij voor de periode van 10 juli t/m 21 augustus uiterlijk vóór 5 juli (maar liefst eerder!!!) inleveren? Zijn er i.v.m. vakantie wisselingen? Verjaardagen? Wie doet kindernevendienst en klopt het oppasrooster voor de vakantie? Zomaar wat hints…. ik wil het allemaal graag op tijd weten.
Relie Hermans

Einde seizoen

Het winterseizoen zit er bijna op. Het betekent afscheid nemen, terugkijken, en ook een stukje vooruit.
Allereerst zondag 3 juli: de afscheidsdienst van de nevendienst. De nevendienstleiding heeft gevraagd er een kinderdienst van te maken. Dat vond het moderamen prima, zodat we op 3 juli de kinderen in de kerk hebben en we ook het rooster van de nevendienst volgen (Basics van het NBG). Op 3 juli lezen uit Handelingen 10 over wat Petrus wel en niet mag eten, en ook over een hoofdman, bij wie Petrus op bezoek gaat en bij wie hij blijft eten. ‘Eten’ is dus het kernwoord op 3 juli.
We nemen afscheid van de oudste kinderen van de KND. Waaronder ook familie Brouwer, Bickelenberg 5 uit Zijderveld, die naar het oosten van ons land vertrekt en kiest voor een agrarisch bestaan. Jammer, maar zo gaat het soms gewoon. Maar ook: ze zijn de wereld niet uit. In elk geval veel geluk met jullie nieuwe plek. Over het afscheid van de kinderen spreekt zondag iemand van de KND. In juli gaat de kerk in zomerstand, al wordt wel van alles klaargemaakt voor september. Ik ben de hele maand juli gewoon aanwezig. Van 2-18 augustus zijn we, als alles gaat zoals we hopen, met vakantie.

Kleine kerk

Op 5 juli, 10.00 uur is er een laatste bijeenkomst van de kleine kerk en komen de twee groepjes tegelijk samen.

Israëlreis

Er zijn 21 deelnemers die in oktober samen op pad gaan. Verschillenden zijn nieuwsgierig wie die 21e nu toch is. Er was steeds sprake van 20 personen. Maar ik heb van Drietour een mooie lijst gekregen met 21 namen, waar ik de deelnemers uit kan vissen. Dat doe ik op een duf moment. Geen idee wie de laatste was.. Verder gebruik ik de app. We zullen in oktober in de kerkdienst nog aandacht geven aan het land.

2022-2023

We zijn heel blij dat Arie en Tineke van Buuren en Jolanda en Hans Lemcke weer terug zijn. Een voorzitter en scriba tegelijk missen houd je wel een poosje vol, maar we hebben hen er liever bij. Nu kunnen we de plannen voor 2022-2023 opschrijven. Alvast voor uw agenda: 18 september is er startzondag. Hartelijks,
Piet van Midden

Agnita rent voor Water for Life!

Afgelopen dinsdag heb ik voor Water for life gerend en flink gezweet! Hierbij een verslag van die avond. Al dagen hield ik buienradar in de gaten… Hoe warm zou het worden. Het is al snel heet voor een hardloper. Maar een graadje of 21 was prima te doen en met de zon in de rug vertrok ik uitgezwaaid door Wilco, Manon, Tineke, Herman en Thomas om 21.00 uur vanaf de Waalkade in Zaltbommel richting Rossum. Al snel liep ik samen met mijn loopmaatje Ron en Ruud, Pacer van 2.10 uur. Een pacer is een zeer getrainde loper, die er dan voor zorgt dat zijn groep een bepaalde afstand in een bepaalde tijd finisht, in dit geval de halve marathon in 2 uur en 10 min.
De route was prachtig, langs de waal en de uiterwaarden daarvan. Rond de 8,5 km stonden Bé en Christel klaar om mij aan te moedigen, heel fijn want toen werd het hoge tempo al moeilijker om bij te houden. Op 10 km stonden Wilco Thomas en Herman paraat om ons weer toe te juichen. Na het keerpunt op 11 km. Hebben Ron en ik pacer Ruud laten gaan en zijn op een rustiger tempo terug gelopen op 12 km stonden de mannen er weer en op 14 km stonden Bé en Christel er nog. Inmiddels werd het aardig donker en moesten we nog een heel stuk terug. Maar samen trokken we elkaar er wel doorheen. Na de laatste drinkpost op 16 km kwamen de laatste donkere zware loodjes. Hierna zijn we toch beide ons eigen tempo gaan lopen (Ron had achteraf gezien een blaar), maar in je eentje in het donker voel je ineens wel heel erg dat je ene knie zeer doet en hé heb ik daar nu kramp in mijn kuit…. Even stoppen, rekken, strekken en weer verder! Maar na 2.25 uur binnengehaald worden door een grote groep supporters: Wilco, Willeke, Herman, Bé, Christel, Manon, Ad en Tineke is toch echt een feestje! Na nog een hapje en drankje op het terras gingen we allen weer huiswaarts.
Een hardloper weet pas echt dat een loop goed is voorlopen als je er ook geen blessure aan overhoudt. Nu stond ik woensdag met een zere knie op. O Nee toch! Maar donderdag was dat over en restte alleen nog de spierpijn!
Ik wil alle supporters en sponsoren hartelijk danken! Namens jullie allen kan ik een bedrag overschrijven voor Water for Life dat heel ver boven de verwachting. Super Bedankt!
Groeten Agnita de With

Jeugdclub

We zijn op zoek naar een paar spulletjes om het volgende seizoen te gaan knutselen.
We zijn op zoek naar:

 • spulletjes die overblijven van Diamond painting, de steentjes, houdertje, enz.
 • schone ijsstokjes
 • plastic deksels van de pindakaas of chocoladepasta (graag hoge deksels).
 • nieuwe wasknijpers
 • sisaltouw
 • 10 mooie hoge jampotten – 10 groentepotten
 • 10 kleine olvarit potjes.
 • lint
 • dennenappels
 • belletjes
 • wit katoendraad
 • grote grindsteentjes minimaal 3 cm doorsnee

Wie kan ons aan materiaal helpen? Onze dank is heel groot daarvoor en dan hopen wij weer een heel leuk clubseizoen voor te bereiden voor de kinderen. U mag het in de kerk zetten maar we willen het ook ophalen of bij een van ons afgeven. Met vriendelijke groeten,
Ina de Leeuw en José Zijderveld

Alle nieuwsberichten