Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-16

Pastory 11 april

Was het vroeger de tuinman van de pastorie die zorgde dat er aardappels, bonen, of een krop sla bij de deur van de pastorie werd gezet of een andere gulle gever die een kist appels bij de voordeur achter liet. Nu lijkt het dat de tijden van toen niet veel zijn veranderd. Want ook nu staan er regelmatig auto’s voor de pastorie deur die voedsel komen afgeven, voedsel afkomstig van de voedselbank of van andere gulle gevers. Zo wonderlijk dat God steeds voorziet. Altijd is er voldoende en steeds weer ervaren onze Oekraïense gasten de enorme gastvrijheid. En als u deze week de ramen en deuren van de pastorie open ziet staan is het niet omdat het te warm is. Nee ze houden altijd in de week voor Pasen een grondige schoonmaak. Het hele huis wordt van onder tot boven gepoetst, toen ze me dat vertelde moest ik even denken aan het oude volk Israël dat uit Egypte vertrok en God ze de opdracht gaf om het Pascha te vieren en tot op de dag van vandaag de traditionele Joden nog steeds hun huis voor het Paasfeest, het Pascha, volledig schoonmaken. En ja het zou zo maar kunnen dat onze grote voorjaarsschoonmaak daar van afstamt.
En het Paasfeest vieren, ja dat doe je samen en zeker naar de Oekraïense gewoonte zullen geschilderde eieren niet ontbreken en beloofde ze me dat ze voor ons een heel grote “Paska“ Paascake zullen bakken om samen het Paasfeest te vieren.
De pastorie een huis met steeds weer nieuwe verhalen, nieuwe ontmoetingen. Maar ook een plek waar gehuild wordt om de oorlog, waar er zorgen zijn om hun mannen en families, een plek waar gebeden wordt om de vrede. Een plek waar gedankt wordt omdat ze hier in vrijheid Pasen mogen vieren, want Hij is Opgestaan onze Vrede Vorst Leeft.
Jan Meerkerk

Israëlreis

Dinsdag 12 april kwam een groep belangstellenden bij elkaar om te wegen of er belangstellenden zouden zijn met een groep uit de kring van en om onze kerk naar Israël te gaan. Die belangstelling is er. We hebben er een voorbeeldreis van 9 dagen bij gehad: een echt vol programma (onder het motto: uitrusten doe je het beste thuis). Het wordt een reis waarbij je begrijpt wat je ziet.
Als je belangstelling hebt (NB: het gaat nog niet om je opgeven), schiet me dan even aan. En als je gezellige mensen kent, nodig die gerust uit. Ik heb het voorlopige programma voor iedereen op schrift. De reisdata zijn van 19 -27 oktober 2022. We slapen 3 nachten in Jeruzalem, 4 nachten in Tiberias en 1 nacht in Netanja. Het is mogelijk desgewenst langer te blijven. Je kunt er dus bijvoorbeeld een weekje strand aankoppelen, of een bezoek aan vrienden en bekenden. Bedenk wat leuks. Ik hoor / lees wel, hartelijks, Piet van Midden

Retourformulier VVB

We hebben al veel retourenveloppen voor de VVB 2022 van u mogen ontvangen, waarvoor onze zeer hartelijke dank! We willen u vragen om (indien mogelijk) zelf uw antwoordformulier in de antwoordenveloppe uiterlijk maandag 18 april af te geven in de brievenbus bij:
Gerrit & Els Middelkoop of bij Harm Abma. De enveloppe met het antwoordformulier inleveren in het bakje in de hal van de kerk mag ook.
Een kopie van uw antwoordformulier mailen kan ook naar: fin-administrateur@gkschoonrewoerd.nl. Wanneer uw antwoordformulier niet via bovengenoemde mogelijkheden is ontvangen, hopen we het formulier vanaf dinsdag 19 april bij u aan de deur in ontvangst te mogen nemen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw toezegging aan VVB en voor uw antwoordformulier!
Het College van Kerkrentmeesters

Alle nieuwsberichten