Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-17

Pastory

Menig predikant zal op zijn geheel eigen wijze Paasfeest hebben gevierd in de oude pastorie. De ene zal voor de zondag een pan met eieren hebben gekookt, de ander liet zijn kinderen paaseieren zoeken in de pastorie. Hoe dan ook zoals Pasen 2022 in de pastorie is gevierd zal nog nooit eerder gebeurd zijn. Ja, we waren uitgenodigd met nog een aantal vrijwilligers die nauw betrokken zijn bij de Oekraïense bewoners. Want het was beloofd er zou Paska gebakken worden voor ons. Wij op ons Paasbest op naar de pastorie om gezellig met elkaar koffie te drinken. O nee, zo vieren we in de Oekraïne geen Paasfeest. Hoe goed de voorgaande predikantsvrouwen ook hebben kunnen koken zo iets had ik nog nooit gezien. Onvoorstelbaar, nee dit was niet ff bakkie doen bij elkaar, een complete maaltijd met kip, aardappels, koolrolletjes, vis, salades, eieren en niet te vergeten de Paska, de Paastaart. En nee, geen koffie want op verzoek had ‘’een van onze diakenen zaterdag een aantal flessen wijn in de pastorie afgegeven in de gedachte dat het nodig was voor de gerechten. Maar de koffie werd overgeslagen en we zaten voor we het wisten aan de wijn. Wat een feest, blijde gezichten, vrolijk gelach, vrolijk Pasen. En dan de vraag hoe het thuis in de Oekraïne is? Gezichten betrekken, tranen worden zichtbaar, hun stad Mykolajiv, in puin geschoten, raketten die in hun straat zijn gevallen. We worden stil aan tafel… Pasen het feest van de overwinning van Koning Jezus. En maandag morgen worden we opnieuw stil, stil tijdens de Sing-in als we luisteren naar de getuigenis van 2 Oekraïense zussen. “Bedankt” zeggen ze dat we hier mogen zijn, bedankt dat deze plek een thuis voor ons werd. En dan zingen ze samen in het Oekraïens de geloofsbelijdenis van Nicea. “Ik geloof…….” Een getuigenis van Hoop en verwachting. En echt dat kan omdat Jezus leeft. Hij is opgestaan.
Jan Meerkerk

Senioren

Donderdag 28 april hebben wij weer onze seniorenmiddag. Deze middag is onze gast Arend Niebeek, die met ons een vragenspel zal doen. Het is een leuk spel met oude voorwerpen die zeker herinneringen bij ons zullen oproepen. Maar ook vragen zullen oproepen over wat voor een voorwerp dat nu zal zijn en waar het voor gebruikt kon worden. En bij het zien van de voorwerpen zullen dan ook zeker verhalen naar boven komen die leuk zijn om elkaar te vertellen en gesprek zullen opleveren. Het zal een leuke en interessante middag worden en u bent allen weer van harte welkom.
De middag is in De Lichtkring en begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Heeft u vervoer nodig, neemt u dan contact op met Arie de Ruijter.

Nieuwe coördinator Bloemenfonds

De afgelopen 10 jaren mocht ik het bloemenfonds coördineren en samen met Areke ook de kaarten, die u allen met uw verjaardag krijgt, verzorgen. Op de valreep nog nieuwe kaarten laten drukken waarvan ik hoop dat u er van zult genieten zodra u er één ontvangt. Iedereen bedankt voor het meedenken en doen om de bloemengroet en de verjaardagskaart een waardevolle toevoeging van ons gemeente zijn te laten wezen. Vanaf maandag a.s. zal José Zijderveld mijn taken overnemen.
Voor vragen of tips kunt u dus vanaf heden bij José terecht.
Een hartelijke groet, Janet de Zeeuw

Alle nieuwsberichten