Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-13

Van de dominee

  • Dinsdag 29 maart komt Erick Versloot naar De Lichtkring en de kerk. Hij is echt virtuoos op orgel en piano en weet ook nog wat te vertellen over wat je zingt: ‘Wéét je wel wat je zingt? En waarom dat zo klinkt?’ In mei ga ik een avondje bijbelen in Mijdrecht, bij Erick. Mooi als je elkaars sterke punten kunt delen.
  • Zaterdag en zondag 2 en 3 april doe ik mee met het clubkamp. Na 2 jaar kan het weer doorgaan. Ik ben benieuwd. Ik zal zorgen dat ik in de eerste helft van de week alle voorbereiding voor zondag gedaan heb. We lezen dan uit de passie naar Johannes. Als je voorafgaand aan de Stille Week de voorbereidende teksten uit het 40 dagen boekje leest, gaat het verhaal meer spreken. En aanspreken.

Collecte Kerk in Actie 3 april 2022 – Werelddiaconaat (Moldavië, 40 dagentijd)

Aandacht en zorg voor kwetsbare kinderen en ouderen in Moldavië
Door werkloosheid en armoede werkt ongeveer een kwart van de bevolking van Moldavië in het buitenland. Ouderen én kinderen blijven eenzaam achter. Veel kinderen zijn al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen, gaan daardoor niet regelmatig naar school en lopen groot risico slachtoffer te worden van geweld en mensenhandel. Van hun kleine pensioen kunnen vele ouderen onmogelijk rond komen. Hierdoor ligt ondervoeding op de loer en kunnen ze hun gas- en lichtrekening niet betalen. De christelijke organisatie Bethania, partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil verandering brengen in de levens van deze kinderen en ouderen. In hun dagcentrum krijgen kinderen hulp bij hun huiswerk, een maaltijd, en de mogelijkheid voor psychosociale hulp. Er zijn dagelijks sport- en buitenactiviteiten en elke maand worden de verjaardagen van de kinderen gevierd. Hiermee wil Bethania voorkomen dat de emotionele, fysieke en sociale groei van kinderen in gevaar wordt gebracht. Vanuit haar dagcentrum voorziet Bethania de meest kwetsbare ouderen in de dorpen Tintareni en Bulboaca van thuiszorg en een warme maaltijd. Met deze collecte steunt u het werelddiaconale werk van Kerk in Actie zoals Bethania in Moldavië.
Van harte aanbevolen!

Passion 40 daagse

In aanloop naar de landelijke televisieuitzending van The Passion op Witte Donderdag is er The Passion 40daagse, waarbij er overal in Nederland kleine concerten en paaswakes worden gehouden. Ook de wijkgemeente ‘Kerk aan de Linge’ van de Protestantse Gemeente Leerdam doet mee aan deze Passion 40daagse. Een replica van het verlichte kruis dat bij The Passion door de straten wordt gedragen, komt op vrijdag 8 april aan bij ‘Kerk aan de Linge’. Om 12.00 uur is er een officieel begin op het kerkplein van de Grote Kerk. Tot 19.00 uur is het kruis op het plein en is de Grote Kerk ook open. Mensen kunnen een kaars komen branden, gedachten delen of gewoon even stil zijn.
’s Avonds om 20.00 uur is er een optreden van Rob Favier, zanger/ theoloog in de Bethelkerk, Westwal 29A, Leerdam. Je kunt je hiervoor aanmelden
via: Passion40daagse. Iedereen is heel hartelijk welkom!
Zie ook de flyer op het prikbord in de hal van onze kerk.
Namens de wijkkerkenraad van ‘Kerk aan de Linge’ Leerdam, Cornelie Vreugdenhil-Mijnarends, predikant ‘Kerk aan de Linge’.

Benefiet concert voor Ukraine en lokale opvang

Optreden internationale topartiesten in Schoonrewoerd:

Maya Fridman op cello

Marion von Tizler op piano

Maya Fridman, regelmatig te horen op radio en TV en op de podia van de bekende theaters in binnen en buitenland is binnenkort met eigen ogen en oren te zien en te horen in Schoonrewoerd, in onze kerk. De cello is een prachtig instrument. Om er ten volle van te genieten moet de weergave goed zijn, over de mobiele telefoon of uit een simpel luidsprekertje komt hij niet tot zijn recht . Live, zoals hier, is dit instrument indrukwekkend mooi, is zo rijk aan klanken variërend van zacht lieflijk tot een donker grommen. Maya beheerst het instrument smetteloos en speelt avontuurlijk en haar spel ontroert en troost. Naast haar virtuoos spel heeft Maya ook een prachtige stem en deze combinatie van zang en cello is wondermooi. Nu live te horen vlak bij om de hoek als het ware en ook nog eens voor een goed doel. Laten we er iets moois van maken waar we fijn op kunnen terugkijken.
Marion von Tizler is misschien wat minder bekend maar daarom niet minder getalenteerd en boeiend. Zij brengt de piano prachtig en met veel gevoel en dynamiek tot leven. Bovendien zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Een unieke kans op live muziekbeleving op niveau.
Pak uw kans en geniet, sluit uw ogen en laat u wegvoeren en …. daarbij doneert u aan het goede doel voor Ukrainers.!
Het concert is op 23 april van dit jaar. De kerk stelt haar faciliteiten belangeloos beschikbaar maar heeft verder niets van doen met de organisatie. De voorstelling begint om 20:00 uur en de zaal gaat open om 19:15 uur. De netto opbrengst gaat voor 50% naar Giro 555, de andere 50% gaat naar de opvang van ca. 25 vluchtelingen in de (voorheen) leegstaande pastorie van de Hervormde Kerk. Maya en Marion spelen hun meesterwerk “10 Songs of Change”, gecomponeerd door Marion waarbij ze inspiratie vond in het Chinese boek van wijsheid “I Tsjing”, mogelijk het oudste boek op onze planeet. Daarnaast zal Maya nog een paar werken ten gehore brengen. Programma blad met informatie is bij de voorstelling beschikbaar.
Entreeprijzen, voor dit goede doel mag u die zelf bepalen vanaf een minimum. We willen de mogelijkheid open houden dit evenement voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te houden, het moet niet een elitezaak zijn. Daarom is er een minimum van € 12,50 per persoon , de volgende stappen zijn dan 16,- ; 20,- ; 25,- ; en 30,- of 30,- plus. U kiest! Inbegrepen in deze prijzen zijn een kopje koffie of thee bij binnenkomst en een consumptie na afloop, met waarschijnlijk de mogelijkheid de artiesten te ontmoeten. Reserveren via een email naar: mayacello0423@gmail.com
Of bel naar Hans van Snippenberg of Akkie Langerak.

Vakantie Bijbel Club (VBC) 2022

Komende zomer hopen wij als vbc-commissie weer een mooie VBC te kunnen houden. De data van dit jaar zijn 16, 17 en 18 augustus. Net als afgelopen jaar, hopen wij de VBC weer verspreid over drie verschillende locaties in het dorp te houden. Graag zouden wij van u willen vragen of u alvast een plekje vrij wil houden in uw agenda, om ons op één of meerdere dagen te kunnen/ willen helpen.
Hier kunt u zich nu al aanmelden als medewerker: Aanmeldingsformulier VBC 2022
Wij zien uit naar uw reactie! Hartelijke groet,
De VBC- commissie

Alle nieuwsberichten