Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-07

Laat je verrassen

Als voorganger begroeten we deze zondag ds. Nynke Dijkstra-Algra uit Houten, missionair bevlogen beleidssecretaris van de Protestante Kerk in Nederland. Van haar verschijnen regelmatig artikelen over geloof en kerk in verschillende media, zoals ‘Waar twee of drie….’ over tellen in de kerk, te lezen op de site van de PKN.
Ook diverse boeken over o.a. pastoraat, vertrouwen en geloof zijn van haar hand. Regelmatig gaat zij ook in onze regio voor. Sinds korte tijd is zij consulente van de Gereformeerde kerk in Asperen. We heten haar van harte welkom en zien uit naar een inspirerende dienst.

Van de dominee

Zondag 13 februari gaat Nynke Dijkstra-Algra voor. Ik wens u een goede dienst. Gelukkig wordt de kerk weer gestaag voller. Corona is nog niet helemaal voorbij, maar wij vieren dat we weer wat verder zijn. Maandag 14 februari, op Valentijnsdag dus, hebben we met een groepje 18 plus een gespreksavond over geloof en leven. Bij Marjolijn en Rutger. Als je het wat vindt, voor jezelf of een ander, app of mail me dan even…
Dinsdag 15 februari is er de studieavond. Rechters/ Richteren staat op het programma. Een hoogst interessant boek. Het tweede deel wordt niettemin nauwelijks in de kerk gelezen en ik kan me voorstellen dat er onder de deelnemers meerderen zijn die het zelf ook nooit gelezen hebben. Voor alle info: neem contact op met Alice van Bijlevelt.

De Kleine Kerk / de kerk in het klein

We hebben onze eerste bijeenkomsten gehad. Het was heel zinvol om met 6, 7 mensen rond de tafel te zitten, een liturgie te vieren en een gesprek te voeren. Dat ging helemaal vanzelf. Doe mee, kan ik alleen maar zeggen. 8 maart om 10.00 een 14.00 uur is de tweede ronde. Info bij Bep van Zanten.

Bijbelleerhuis

Als het goed is, heeft u 15 februari al in de agenda staan. Op die dag is er namelijk weer een Bijbelleerhuisavond. We gaan dan het Bijbelboek Rechters behandelen, dit boek bestaat uit 21 hoofdstukken. Bent u al begonnen om iedere dag een paar hoofdstukken te lezen? Het voordeel daarvan is dat uw kennis wordt vergroot en u de verhaallijn beter gaat begrijpen. U krijgt op de avond zelf ook nog een paper, dat onze dominee voor u zal maken. In afwachting van de nieuwe richtlijnen zijn we natuurlijk ook nog voorzichtig, daarom zal deze avond plaatsvinden in de kerkzaal.
Ter verwelkoming krijgt u een kopje koffie of thee en dat neemt u mee naar uw plaats in de kerkzaal. Hebt u er ook weer zo’n zin in om te komen naar het Bijbelleerhuis? Kom op tijd, want we beginnen stipt om 20.00 uur. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u mij bellen.
Met een hartelijke groet, Alice van Bijlevelt

Meet Me

Het is ivm corona een tijdje stil geweest rond Meet Me. Maar nu staat er weer een leuk (coronaproof) uitje op de planning. Schaatsen op De Vechtsebanen in Utrecht. Vrijdagavond 18 februari gaan we in de buitenlucht schaatsen op de 400 meterbaan. Voor christenen 25-45 jaar in de Vijfheerenlanden en Alblasserwaard. Kijk voor meer informatie hier: Meet me

Alle nieuwsberichten