Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-02

Kring 18+

Beste mensen, ik probeer een kring(etje) te vormen voor 18+-ers. Gewoon een kleine groep deelnemers die met elkaar in gesprek gaan, op momenten die hun schikken en die over thema’s praten die voor hen belangrijk zijn. Het is niet eenvoudig, maar dat had ik ook niet verwacht. Als je zegt: ‘Dat is niets voor mij’ moet je in elk geval bedenken dat jij zelf meebeslist hoe het jou wél zou passen. Als ik een keer aan de bel hang, dan weet je waarover het gaat. Je kunt me natuurlijk vóór wezen, door even te appen of te bellen: 06 515 68 190.
Piet van Midden

Bijbelleerhuis

Lieve mensen, helaas nog geen persoonlijke ontmoetingen op 11 januari aanstaande. Maar daarom hebben we nu iets anders, waar u en jij vast wel blij van wordt. We gaan op 11 januari om 20.00 uur het Bijbelleerhuis deze keer uitzenden via Kerkdienstgemist.nl. Onze predikant ds. Piet van Midden geeft dan uitleg over het Bijbelboek Ruth. Het Bijbelboek Rechters gaan we nog inhalen als we weer kunnen samenkomen. Bij de gemeentebrief wordt een paper/stencil gevoegd met beknopte uitleg van deze avond.
Omdat niet iedereen over een computer beschikt, vraag ik met klem of u en jij dit wilt doorgeven aan mensen in de omgeving. Mensen waarvan bekend is dat zij betrokken zijn bij het Bijbelleerhuis. Nodig mensen uit om samen te kijken, dat geeft verbinding en na afloop stof tot praten.
Mochten er nog vragen zijn, dan hoor ik ze graag.
Hartelijke groeten ook namens ds. Piet van Midden,
Alice van Bijlevelt

Voedselbankjes

Kern met Pit: Schoonrewoerd helpt de Voedselbank.
In ons dorp doen al enkele jaren ongeveer 9 straten mee om maandelijks goederen in te zamelen voor de voedselbank Leerdam. Janet de Zeeuw bedacht daarvoor het “voedselbankje” voor haar deur. Zie de laatste Klepper. De diaconie van onze kerk werkte dit idee verder uit. In alle straten die nog niet mee deden, zijn bewoners persoonlijk benaderd om voor hun straat “coördinator” te worden. Het gevolg is dat nu ALLE straten mee gaan doen. Zowel de straten die al boodschappen inzamelden, als alle nieuwe deelnemers krijgen op zaterdag 8 januari een fysiek “voedselbankje” voor hun straat aangeboden.
Deze 25 “voedselbankjes” worden ’s morgens in elkaar gezet in de werkplaats van Boaz van Frankenhuyzen in Overheicop. Deze “voedselbankjes” worden ’s middags rondgebracht en overhandigd aan de straatcoördinatoren (gevraagd fotograaf die dit wil vastleggen).
De ingeleverde goederen worden 1 keer per maand (in de week dat de oud papier containers klaar gezet worden) opgehaald bij alle adressen. Dezelfde week worden deze dan afgeleverd bij de Voedselbank in Leerdam (gevraagd: ophalers die dit, per toerbuurt, willen doen).
Dit project “Schoonrewoerd helpt voedselbank” is aangemeld bij de provincie Utrecht. In iedere provincie worden projecten geselecteerd, die de leefbaarheid verbeteren, om die een stap verder te helpen. Ons project is geselecteerd voor Kern met Pit editie 2022. We worden daarbij ondersteund met kennis en kunde, maar ook met een financiële bijdrage van € 1000.00. Ook bij onze kerk komt een “voedselbankje” te staan. Als alle inwoners en betrokkenen bij ons dorp en kerk, allemaal 1 artikel inleveren, kunnen we per maand 1500 stuks bij de voedselbank in Leerdam aanleveren. Aanmelden fotograaf, rondbrengers &amp

Alle nieuwsberichten