Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-52

Lantaarntjes

Dag allemaal. Drie weken geleden hebben jullie allemaal een lantaarntje gehad. Hopelijk hebben jullie deze al mooi versierd. We willen de lantaarntjes graag gebruiken voor in de dienst op kerstmorgen. Jullie kunnen ze inleveren bij de scriba, Jolanda Lemcke, bij Hendrik en Ilona of in de kerk brengen. Na de kerst kunnen jullie ze natuurlijk weer ophalen, we zullen er voorzichtig mee zijn. We zijn benieuwd naar jullie versierde kunstwerken!

Lockdown

Na de extra persconferentie van zaterdag 18 december zitten we (weer) in lockdown. Dat betekent dat alle kerkdiensten tot nader bericht, maar zeker tot en met 9 januari uitsluitend online zullen zijn. In de kerk zijn alleen mensen aanwezig die echt een rol hebben in de dienst. Gelukkig hebben we alle apparatuur om de diensten uit te zenden en inmiddels de nodige ervaring opgedaan. We gaan ons best doen om ook van deze periode weer het best mogelijke te maken.
Kerk zijn met elkaar is in de kern: elkaar ontmoeten. Blijf daarom naar wegen zoeken om elkaar, met in acht neming van de regels, te ontmoeten. Nodig iemand uit om op zondag met jou/met jullie mee te kijken naar de dienst. Zet de kaars weer klaar om het licht uit de kerk te delen met elkaar. Stuur een kaartje, geef een bos bloemen, bel iemand op, bak een cake en deel met de buren, … wees creatief. We hebben eerder bewezen dat we dit kunnen. Houd moed!
Voor alle duidelijkheid zetten we hier de kerkdiensten voor de komende twee weken nog even op een rij:

  • Vrijdag 24 december: 21.30 uur kerstnachtsamenkomst, uitgezonden vanuit de Gereformeerde Kerk, met medewerking van alle 3 de kerken van Schoonrewoerd
  • Zaterdag 25 december: 10.00 uur eerste kerstdag: een prachtige on-line kerkdienst met een bijzondere insteek
  • Zondag 26 december: 10.00 uur tweede kerstdag, on-line kerkdienst
  • Vrijdag 31 december: 19.30 uur oudejaarsdienst met het lichtjes’feest’. Ook weer een on-line kerkdienst waarvoor u voor het plaatsen van de lichtjes namen/gebeurtenissen/aandachtspunten kunt aandragen. (zie verderop in de gemeentebrief)
  • Zaterdag 1 januari: de kerkdienst op 1 januari vervalt, we nemen het inluiden van het nieuwe jaar mee in de dienst van Zondag 2 januari: 10.00 uur on-line nieuwjaarsdienst
  • Zondag 9 januari: 10.00 uur on-line kerkdienst.

Scriba, Jolanda Lemcke

Een zee van licht

Tijdens de oudejaarsdienst, 31 december, is het een goede en betekenisvolle gewoonte om een lichtje aan te steken voor iemand met wie we meeleven of voor iets wat ons bijzonder bezighoudt. Zo kunnen we zorgen en vreugden met elkaar delen en bij God neerleggen in het vertrouwen dat God ons hoort en naar ons omziet. Alle gemeenteleden worden uitgenodigd om een kaarsje aan te steken voor een geliefde, een familielid, een vriend, een gebeurtenis die grote indruk maakte,…. Helaas kan dat dit jaar niet in de vorm dat ieder zelf naar voren komt en toelichting geeft op zijn/haar kaarsje. Daarom doen we het dit jaar anders: u kunt de scriba laten weten voor wie of wat u een kaars wilt laten aansteken. In de kerkdienst steken medewerkers de kaars aan en vertellen daarbij uw verhaal/ noemen daar de naam die u hebt opgegeven.
Stuur uw bericht aan: Alle nieuwsberichten