Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-18

Kwartier voor de kinderen

Vanaf zondag 2 mei ziet de dienst er wat anders uit: dan beginnen we met een kinderkwartier. Weer iets nieuws? Nee hoor. Heel eenvoudig. We zitten niet zo dik in de kinderen en in onze jeugd. Stelt u zich eens voor: u wilt jonge kinderen de kerkdienst laten meemaken. Die is niet echt prettig toegankelijk voor kinderen overigens. We beginnen met een psalm, een gebed om ontferming, een richtlijn voor ons leven, enzovoort. Intussen probeert een vader of moeder thuis de kinderen bij de kerkdienst te betrekken. Tot het moment dat de nevendienst aanbreekt (als die er is). Hoe denkt u dat zoiets in de praktijk verloopt? Hoogst frustrerend, hoorden we op de vergadering van nevendienst en jeugdouderlingen. Ik zie het voor me…
Hoe dan wel? Heel eenvoudig: we beginnen met de kinderen. Na het ‘onze hulp’ zingen we een kinderlied, lezen we een bijbelverhaal (met afbeeldingen erbij), hebben we een eigen gebed en een eigen lied. Alle ouders en kinderen hebben inmiddels een brief gehad, een tasje met spullen en ‘minituintjes’ die je met watergieten tot bloei kunt brengen. Daarna komen de volwassenen aan de beurt. Zondag lezen we Ruth 2: Ruth op het veld van Boaz. En één enkele tekst uit het Evangelie, over een schat in een akker.
Op 9 mei lezen we Ruth 3 en 4. Dat is beter dan de serie te onderbreken door een heel andere kerkdienst.

Israëlreis

De belangstelling voor de reis begint te groeien. Mooi om te zien. Ik fiets vrolijk met onder andere reisgidsen door het dorp. We hebben e.e.a. intern besproken. Het mooiste zou zijn als we in juli 2022 een jongerenreis zouden kunnen maken en in oktober 2022 een reis voor volwassenen. Dus twee kleinere groepen. Voor de goede orde: als u belangstelling laat blijken, geeft u uzelf nog niet op. Het is in eerste instantie een peiling, die wel tot doel heeft met elkaar op reis te gaan. Het moderamen was unaniem van mening dat we de reis ook moeten openstellen voor gemeenteleden in Asperen. Tineke van Ooijen, de pastoraal werker daar, was de eerste die op de reisplannen reageerde. Mailt of appt u even als u het programma-idee kwijt bent. Ik stuur het graag toe en kom met plezier een reisgidsje langs brengen.

Bijbelstudiebijeenkomst via Zoom

Op 11 mei is er, bij gebleken belangstelling, een Zoom-bijeenkomst over Ruth. Allerlei dingen die ik niet in preken kan vertellen, kunnen wel in een groep van belangstellenden besproken worden. Aanvangstijd 20.00 uur. Graag hoor ik of er belangstelling voor is. Zo niet, dan hebben we aan de kerkdiensten genoeg gehad.
Hartelijks, goede zondag gewenst, Ds. Piet van Midden

Alle nieuwsberichten