Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-17

Berichten van onze dominee

 • Bij de kerkdienst
  De opzet van de 40 dagen tot aan Pasen is door velen gewaardeerd. De veertig dagen na Pasen brengen ons bij Hemelvaart. Die periode heeft wat minder kleur op de wangen. Op 28 april lezen we Ruth 1 en de lezing uit het Nieuwe Testament is uit de brief van Paulus in Filippi, hoofdstuk 2.
  Waarom Ruth? Wel, het tekent de overgang van Pasen naar Pinksteren. ‘Pinksteren’ betekent ‘50 e ‘ en wel de 50 e paasdag. De joden lezen Ruth op Pinksteren. Met betrekking tot Pinksteren hebben wij gekozen voor het thema ‘Alles wordt nieuw’. Ruth is een prachtige idylle, en veel meer dan dat. Het is voor mij prettig om drie maal achter elkaar voor te gaan. Dan kun je een mooie lijn uitleggen. Op 2 mei stappen de kinderen ook in het verhaal van Ruth. Dat wordt in de volgende nieuwsbrief nader toegelicht.
 • Plannen 2021-2022
  We zijn met elkaar allang aan het nadenken hoe we het nieuwe seizoen zullen ‘aanvliegen’. Misschien vliegt het u wel aan. Maar voorlopig zitten we nog volop in het oude jaar en in de omknelling van allerlei corona-maatregelen. Ik zal m.b.t. Ruth weer een digitale bijbelgroep opzetten. Als iedereen gevaccineerd is, kan dat desgewenst ook gewoon fysiek in De Lichtkring. Als u dit leest hebben ze de coronanaald ook in mijn arm gestoken. Prettig idee!
 • Israël
  Ik heb een programma-idee gemaakt voor een Israëlreis van 19-27 oktober 2022. Daarin valt ook een deel van de herfstvakantie. Als u belangstelling hebt, stuur ik het u graag digitaal toe. Ik heb voor geïnteresseerden een kleine gratis reisgids beschikbaar. Een echt boekje. ‘Normaal’ zou ik zeggen: ik leg het zondag voor u neer in de kerk. Maar zo soepel zijn de nieuwe regels nu ook weer niet. Gelukkig heb ik een fiets. Als u het boekje wilt hebben, fiets ik wel even langs en gooi het in de bus. ’t Kan slechter, zou een enthousiasteling zeggen. Ook vanuit Asperen is er belangstelling voor de reis. Nota Bene: de voorgestelde data zijn niet in beton gegoten. Ze hebben wel te maken met de joodse feesten. De laatste feestdag is 18 oktober, ‘Vreugde der Wet’ en dan is het nog druk en duur in Israël. Direct daarna vertrekken veel joodse gasten.
  Hartelijks, ds Piet van Midden

Samen kerk zijn op afstand

Beste allemaal,
Nu er in Nederland weer versoepelingen komen, zal de kerkenraad op de volgende vergadering van 6 mei gaan kijken naar de mogelijkheden om ook in de kerk weer veilig met meer mensen samen te kunnen komen. Wellicht zal dan ook het zanggroepje weer kunnen worden uitgebreid naar 4 of 5 zangers maar het samen zingen in de kerk is waarschijnlijk nog te voorbarig. De online-diensten zullen in ieder geval worden doorgezet voor de mensen die nog thuis zullen blijven kijken. Ook kunnen we dan nog even doorgaan met het inblikken van 1 of 2 liederen om zo toch het gevoel te creëren van gemeentezang.
We doen dus nog maar weer een oproepje. Vind je het leuk om ook een keer mee te zingen, meld je dan aan bij Bep of Christel. Het lijkt misschien ingewikkeld maar dat valt reuze mee. Je krijgt via de mail een bestandje aangeleverd met het ingezongen lied. Met een oortje in, zing je het lied gewoon mee en dat neem je op met je telefoon.
Bep van Zanten en Christel Lodder.

Alle nieuwsberichten