Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-14

Voor de kinderen

Hallo allemaal,
Deze ochtend is een extra bijzondere zondagochtend. Het is Pasen en dat is een heel fijne, troostrijke feestdag. Rebecca leest over een leeg graf en we mogen blij zijn omdat Jezus weer leeft. Het is feest en dat kunnen jullie ook zien in het tuintje. Alles is groener, je ziet nieuw leven of begin daarvan. Er is weer licht, liefde en kleur. We mogen blij zijn om het offer van Jezus, Zijn opstanding en het vertrouwen van God in ons mensen.
Dit was het laatste tuintje… ik hoop dat jullie ervan hebben genoten. Ik vond het heel fijn om op deze manier met de 40-dagentijd en Pasen bezig te zijn. Het verhaal is voor mij persoonlijk meer gaan ‘leven’ in de afgelopen weken.
Ik wens jullie allemaal fijne Paasdagen en ook daarna een positieve lente.
Hartelijke groeten, Liesbeth (ook namens het jeugdteam)

Bericht van onze dominee

Lieve gemeenteleden,
Dit is kerkelijk gezien de mooiste week van het jaar. Ondanks het gekonkel, gedraai in Den Haag, en liegende volksvertegenwoordigers, vieren wij het H. Avondmaal, gedenken we Christus onze Heer in zijn lijden voor ons, en steunen we niet een politiek Haags ‘zand erover, steen ervoor’ maar vieren we het leven, omdat Christus zelf het leven is. Door te sterven voor ons. Begrijpen doen we het niet, maar het grijpt ons wel aan.
In het boekje van de Stille Week vindt u alle diensten van Witte Donderdag tot Paasmorgen. De liturgie-Cie is daarvoor verantwoordelijk. We hebben ons best gedaan te verwoorden en op muziek te zetten wat ons overeind houdt.
Bij allerlei mensen uit onze directe en grotere kring is sprake van grote zorg en ernstige ziekte. In de gebeden komt dat terug. Namen die voor God en voor velen van u gezichten hebben, komen in het gebed terug. We zoeken naar woorden, maar we zijn er ook stil van.
Gezegende diensten gewenst, ds. Piet van Midden

Paaschallenge

Ook dit weekend kunt u/jij meedoen met de Paaswandeling. In Dagblad Trouw staat te lezen dat de wandeling een daverend succes is. Er doen ongeveer 1100 kerken aan mee. Wandel, los het op, geniet en leer van de opdrachten. Aanmelden kan bij Bep van Zanten. Bij de aanmelding krijg je te horen waar de start locatie is en krijg je de uitleg toegestuurd hoe de wandeling verloopt. Ook staat erbij wat jezelf mee moet nemen. Zie de gemeentebrief van vorige week. Loopt u/jij ook mee?
Bep van Zanten

Collecte 40-dagen project

Op Paasmorgen sluiten we het 40-dagen project af. De laatste collecte in deze serie is bestemd voor: Een toekomst voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika
Voor veel zwarte jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen in slechte buurten omgeven door prostitutie, drugs, diefstal, geweld en vuilnis. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. Een christelijke Zuid-Afrikaanse organisatie helpt deze kansarme kinderen met onderwijs en biedt hen een omgeving vol liefde en aandacht, zodat de spiraal van armoede doorbroken kan worden.
Van harte aanbevolen, Diaconie en KIAW

Alle nieuwsberichten