Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-02

Zondag 10 januari

Zondag 10 januari is het officieel ‘Kanazondag’. Dan leest de kerk van ouds Johannes 2, over de bruiloft in Kana, waar het feest niet echt een feest wilde worden zolang de Heer niet het water tot wijn had laten blozen. Het verhaal gaat echt heel veel dieper dan dat je in een glas kunt kijken. We vieren het Avondmaal en dat past echt geweldig goed: er loopt een rechte lijn van Kana naar Jeruzalem, waar Christus de beker opheft op de avond voor zijn dood. De diaconie zorgt weer voor brood en wijn en als u thuis meeviert, kunt u dat natuurlijk ook doen. Iets nieuws: we gebruiken voor deze Avondmaalsviering de prachtige kristallen schotel en het wijnglas dat elke zondag de tafel siert maar die nooit worden gebruikt. Als we het niet voor God zouden gebruiken, voor wie dan wel?! Wel heel voorzichtig…

Iets anders: Zoomkringen

Het is voor velen bezwaarlijk bezoek te krijgen De overheid vraagt met nadruk niet meer dan één persoon per dag te ontvangen en het lukt slecht dat aan de man/vrouw te brengen. Het aantal positief getesten daalt maar heel langzaam. De vaccinatie is gelukkig onderweg maar het duurt wel een paar maanden eer we min of meer normaal kerk kunnen zijn. Om nu die tijd enigszins duf uit te zitten, past niet helemaal bij mijn karakter. In het moderamen zijn ideeën aan de orde geweest die al tot Pasen reiken en waarover we binnenkort mededelingen kunnen doen. Maar wat we wel alvast kunnen starten is bijvoorbeeld een Zoomkring, waarin we elkaar face to face kunnen ontmoeten via het internet. Degenen die onderwijs volgen of geven, zijn er helemaal mee vertrouwd. Een laptop is het handigst maar een cameraatje op het scherm van een desktop gaat ook prima. We zouden bijvoorbeeld een bijbelkring kunnen vormen, of vragen kunnen verzamelen waarmee we zitten en die bespreken. Doet u mee? Voel u welkom! U kunt uzelf elk moment weer uitloggen als het niets voor u is, maar het is heel flexibel. We kunnen wisselende onderwerpen afspreken, hoe lang (nooit langer dan 45 minuten aan een stuk) , met hoeveel personen, met gasten van buiten, enzovoort. Alles kan, als u maar een email-adres hebt. En een microfoon en camera (zitten standaard in een goede laptop). Als u technisch advies nodig hebt: er zijn velen die het u kunnen geven. Het is ook een leuke manier om met u kennis te maken. Als u zegt ‘Kom digitaal op kennismakingsbezoek’ dan stuur ik u graag een zoomuitnodiging. Ik ben benieuwd.
Ds. P. van Midden

Voedselbank Leerdam

Dit jaar willen we van start gaan met steun aan de voedselbank. Zoals we u in december al hebben aangekondigd willen we op zondag 17, 24 en 31 januari spullen voor de voedselbank verzamelen.
Hier ziet u een lijst van producten die zij op het ogenblik het hardst nodig hebben.
• olie
• melk (houdbaar)
• olijfolie
• koffiemelk
• honing
• pindakaas
• suiker
• wasmiddel kleur
• basterdsuiker
Let u wel op de houdbaarheidsdatum? Hoe langer houdbaar, hoe beter! Wij staan weer klaar om uw bijdragen in ontvangst te nemen.
De Heilig Avondmaalscollecte van zondag 10 januari bestemmen wij ook voor de voedselbank Leerdam. Donaties voor dit goede doel zijn zeer welkom en kunt u overmaken op de rekening van de diaconie. Wij zorgen dan dat alles aan het eind van de maand op de juiste plaats terechtkomt. In de gang staat een winkelwagentje om uw statiegeldflessen in te doen. Fijn dat voor dit goede doel Ad de Jong ook weer op deze manier wil meewerken De opbrengst zullen we ook aan de voedselbank doen toekomen. Alvast onze hartelijke dank!
de Diaconie.

10 Daagse veldtocht

Gekscherend wordt de tijd van Kerst tot Nieuwjaar voor predikanten wel de 10 daagse veldtocht genoemd. Dit vanwege de vele diensten. Nu is dit ook van toepassing, nog meer zelfs, op al die gemeenteleden die van Advent tot Nieuwjaar fantastische diensten en andere activiteiten hebben neergezet. Het is cynisch maar door corona zijn er veel nieuwe ideeën geboren en uitgevoerd. Lieve gemeenteleden hartelijk dank voor jullie inzet, het waren lichtstralen in deze dagen, we hebben genoten en met ons velen. Een tweetal gemeenteleden.

Vrouwenkoffieuurtje

Het Vrouwenkoffieuurtje van woensdag 13 januari gaat niet door vanwege de Coronamaatregelen.

Kerkdienstgemist

Er wordt veel naar onze diensten en uitzendingen op Kerkdienstgemist.nl gekeken! Dat is fijn om te constateren want op die manier ervaren we toch iets van de band met elkaar. Ter informatie: gemiddeld worden de zondagse diensten op 50 adressen rechtstreeks gevolgd en ook nog eens 20 keer op een later tijdstip.
Een aantal keren liepen beeld en geluid niet synchroon en dat is best vervelend om te ervaren. Vorige week is daar door de leverancier wat aan gedaan en hopelijk doet het probleem zich niet meer voor. Af en toe krijg ik als beheerder een toegangsverzoek. Blijkbaar heeft u dan op de knop “Vraag toegang” geklikt. Dat is niet nodig aangezien al onze diensten en uitzendingen openbaar toegankelijk zijn, dus doet u dat liever niet want dat geeft mij alleen maar onnodig extra werk.
Hans Ippel

YouTubekanaal

Zoals al eerder aangekondigd maakt onze kerk nu ook gebruik van YouTube om filmpjes op te publiceren. Het “Komt allen tezamen” en het “Ere zij God” van Kerstmorgen zijn daar te zien maar ook de eerste twee Overwegingen bij de preek van onze dominee Piet van Midden staan nu online. Wanneer u naar de website van de kerk gaat, vindt u onder Nieuws een bericht hierover: YouTube 2020-53 met daarin de links naar de verschillende filmpjes. Veel kijkplezier!
Hans Ippel

Alle nieuwsberichten