Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2020-07

Tienernevendienst

De tieners gaan met Hendrik naar de tienernevendienst.
Vandaag gaan we het hebben over het dagelijks leven van ons met God en van God met ons. Hoe kun je dat invullen en wat zegt de bijbel ons hierover?

Oproep contactpersoon

Van Rommelschuur naar De Lichtkring: De koffietafel bij de Rommelschuur is m.i.v. 29 februari verplaatst naar De Lichtkring. Van vele kanten hoorden wij: Jammer dat de Rommelschuur er niet meer is. En behalve dat men het rondkijken en snuffelen naar leuke dingen en boeken e.d. mist, zegt men toch ook vaak het contact met elkaar rond de koffietafel te missen. Om hieraan wat te doen is het plan opgevat , gesteund door de kerkenraad, om de tweede en laatste zaterdag van de maand – zoals we gewend waren – tussen 10.00 en 12.00 uur een ontmoetingsmoment te organiseren in De Lichtkring. En dat is compleet met koffie, koek en de Boeken-ruil-kar. We hopen dat ook trouwe bezoekers van de koffietafel van buiten onze kerk er weer bij zullen zijn en de vertrouwde gesprekken weer plaats kunnen hebben. De Boekenkar is schoongemaakt en staat klaar. Er zijn vrijwilligers voor het openen en sluiten van De Lichtkring en het zetten en schenken van de koffie met koek. Wat we nog nodig hebben is een contactpersoon, die het rooster van die vrijwilligers maakt en actueel houdt en die aanspreekpunt is bij vragen. Van hem of haar wordt zeker niet verwacht er altijd bij te zijn, maar mochten er vragen zijn, dan weet iedereen, waar men dan terecht kan. Lijkt het u een leuke en zeker ook zinvolle taak neem dan contact met ons op.
Arend Niebeek

Levensmiddelen voor de voedselbank Leerdam

Op weg naar de 40-dagentijd willen we uit dankbaarheid voor alle goede gaven, die wij van de Heer mogen ontvangen ook denken aan onze diaconale opdracht om onze medemens te eten en te drinken te geven. We willen dit o.a. doen via steun aan de voedselbank Leerdam. De vrijwilligers daar zijn steeds druk om gezinnen in nood te helpen om rond te komen. Zij helpen met voedsel en andere dagelijkse huishoudelijke behoeften. Onze ondersteuning in dit werk kunnen zij heel goed gebruiken. Zij kennen de armste gezinnen, die ook onze hulp zo goed kunnen gebruiken. Op zondag 16 en 23 februari en 3 maart kunt u uw gaven en levensmiddelen inleveren in De Lichtkring.
Geld is ook welkom, een collectebus is aanwezig!
De volgende producten zijn hard nodig:
Groenten in pot en blik, Koffie, Broodbeleg, Fruit in pot en blik, Thee, Margarine, Olie (zonnebloem/olijf), Koffiemelk, Tandpasta, Pasta (divers), Frisdrank, Tandenborstels, Kruidenmix/saus, Siroop, Luiers (1 t/m 6), Rijst, Houdbare melk, Shampoo, Blikjes vis, Suiker, Wasmiddel (kleur).
Let u wel op de houdbaarheidsdatum? Hoe langer houdbaar, hoe beter! Wij staan weer klaar om uw bijdragen in ontvangst te nemen. In de gang staat een winkelwagentje om uw statiegeldflessen in te doen. Fijn dat voor dit goede doel Ad de Jong ook weer op deze manier wil meewerken De opbrengst zullen we ook aan de voedselbank doen toekomen. Alvast onze hartelijke dank!
de Diaconie

Bijbelstudie

De Bijbelstudie is verplaatst van 19 febr. naar 26 febr.

SIRKELSLAG

Op vrijdagavond 7 februari hebben we weer het spel SIRKELSLAG gespeeld. Dit keer met de jeugd vanaf 12 jaar. We waren erg blij met de 10 enthousiaste jongeren die zich hadden aangemeld. Jeugd uit onze kerk, jeugd die regelmatig de club bezoekt en jeugd uit de Hervormde kerk.
We zijn de avond begonnen met een friet-maaltijd en om 19.30 uur zijn we ingelogd en begonnen we het spel. We waren live verbonden met een kerk in Kampen waarvandaan het verhaal werd verteld en de opdrachten werden uitgelegd. Tijdens de opdrachten kwam er een klok in beeld met de tijd die we kregen per opdracht.
Het thema van Sirkelslag was dit keer: ‘IN BEWEGING.
We hoorden het verhaal van Jona. Hij werd door God naar Ninevé gestuurd om de mensen daar te bekeren. De mensen waren schuldbewust en kregen van God een nieuwe kans. Naar aanleiding van verschillende opdrachten ontdekten wij wat het betekent om in beweging te komen en om steeds weer een nieuwe kans te krijgen. Om de opdrachten uit te kunnen voeren was uithoudingsvermogen, creativiteit, samenwerken, puzzelvaardigheid en enthousiasme nodig. Er waren raadsels om op te lossen, er was een korte quiz en waarschijnlijk heeft u op de vloer een groot raster gezien van vakken. Hierbij moest een bepaalde route worden gelopen om aan de overkant te komen. Samen (om de beurt) moesten de kinderen ontdekken hoe de route over de vlakken liep door steeds opnieuw te beginnen net zo lang tot alle goede vakken werden bewandeld. (En dit binnen een tijd van 7,5 minuten). Verder waren er ook nog 2 opdrachten die we samen met een andere groep moesten doen. Vooraf aan het spel kregen wij door met welke groep we moesten contacten. Het was een groep uit Steenderen.
Landelijk deden er ruim 650 groepen mee met het spel. Wij zijn geëindigd op plaats 164 met 654 punten. Hei- en Boeicop haalde zelfs 729 punten, Leerdam 595 en Lexmond 491 punten.
Het was een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!! Dank aan de leiding van de club/soos, Gerard, Menno en Frederieke en aan en de leiding van de catechisatie Rutger en Sebastiaan die allemaal hun steentje hebben bijgedragen aan de voorbereidingen en het verloop van deze avond.
Dank je wel, dat was heel fijn!
Namens Jannie, Agnes en Christel (Jeugdwerk)

Alle nieuwsberichten