Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2020-03

Uitbreiding werkzaamheden kerkelijk werker

Jannie van den Berg gaat per 31 januari stoppen met haar werkzaamheden in Arkel. Wij hebben met Jannie afgesproken dat zij uitbreiding krijgt van uren. Vanaf 1 februari zal zij bij ons in Schoonrewoerd weer 16 uur (i.p.v. 8 uur) per week gaan werken in onze gemeente. De reeds eerder gemaakte afspraak, dat kort na het in dienst treden van een nieuwe predikant haar werkzaamheden hier zullen stoppen blijft staan.
Scriba Arend Niebeek

Gebruik liedboeken van de leestafel

Vooral bij bijzondere diensten zijn de liedboeken op de leestafel op, zodat er voor gasten in onze kerk geen liedboek meer is. Het probleem ontstaat vaak, doordat vele vaste kerkleden toch een liedboek van de leestafel nemen en als er gasten komen zijn die dan op. Daarom een oproep om zo veel mogelijk allemaal een eigen liedboek mee te nemen.
Scriba Arend Niebeek

Aankondiging Taizédienst

Beleef een heel bijzondere viering op zondag avond 26 januari om 18.30 uur in De Lichtkring. Rond het thema: “Het verhaal in de stilte….ruimte voor Zijn woorden” openen we de Bijbel om Zijn woorden te horen en ons hart om Zijn boodschap te verstaan. Deze avond hebben we met de liturgiecommissie een Taizé viering voor u voorbereid. In deze viering zoeken we samen de rust en vrede van God. Door meerstemmig zingen, korte gebeden en stiltes zetten we de tijd even stil om ruimte te maken voor Gods woorden, voor Zijn verhaal. Een Taizé viering is oecumenisch en meditatief. Wees welkom op deze sfeervolle ontmoeting met God en met elkaar.
De liturgiecommissie

Senioren

Donderdag 23 januari hopen we als senioren weer bij elkaar te komen. In deze eerste seniorenmiddag in het nieuwe jaar kunnen we kijken naar de film ‘Publieke Werken’. Ook kunt u deze middag uw contributie ( € 12,50 per jaar) betalen, en u krijgt de financiële verantwoording van het afgelopen jaar.
De film is een verfilming van de historische roman van Thomas Rosenboom, die voor deze roman in 2000 de Libris Literatuur Prijs kreeg toegekend. Het waargebeurde verhaal speelt in 1888 en gaat over een vioolbouwer die het veld moet ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria hotel. Zijn neef, apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf, zijn vrouw en voor een groep arme turfstekers, die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen –of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Wilt u vervoer, neem dan contact op met Arie de Ruijter.
De Seniorencommissie

De Rommelschuur

Op zaterdag 25 januari zijn we weer open van 9.00 – 12.00 uur. De leegverkoop gaat door, alles mag weg voor lage prijzen! In de boekenschuur kunt u 5 boeken kiezen voor 1 euro. Kom kijken, er is nog genoeg. Op 8 februari is uw laatste kans!
Commissie De Rommelschuur.

Alle nieuwsberichten