Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2019-01

Avondmaalscatechese

Op 6 januari is er tijdens de dienst Avondmaalscatechese voor de kinderen uit groep 1 t/m 8. We luisteren naar een verhaal over een feest waar het eerst helemaal niet leuk was. Gelukkig gebeurde er iets, waardoor het daarna helemaal goed kwam.
Het werd een geweldig feest! Op 13 januari mogen wij in de kerk de maaltijd van de Heer vieren. We hopen dat ook jullie erbij zijn!

We denken nu aan Jezus.
Aan hoe Hij heeft geleefd,
Waarom Hij is gestorven,
De kracht die Hij ons geeft.

We denken aan Gods toekomst,
het feestmaal dat Hij geeft.
Waar iedereen zal delen,
Waar niemand honger heeft.

Oproep leiding Kindernevendienst

We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leiding voor de kindernevendienst. Ben jij degene die één keer in de maand een nevendienst voor zijn rekening wil nemen? We gebruiken het boekje “Kind op Zondag”. Daar staat het verhaal, de achtergrondinformatie en ideeën in om er een mooi moment voor de kinderen van te maken. Als kindernevendienstteam ondersteunen we elkaar, dus je staat er echt niet alleen voor. Hendrik, Ilona, Daniela en Jannie zouden jou of u er heel graag bij hebben! Laat het ons zo snel mogelijk weten. Op dit moment zijn er kindernevendiensten die nog zonder leiding zijn. Het zou toch jammer zijn als deze niet door kunnen gaan.
Heeft u interesse om één zondag mee te doen dan zou dat ook al heel fijn zijn. We zoeken nog iemand voor: 13 januari, 24 februari, 28 april, 12 mei, 2 juni, 14 juli. Doe je met ons mee?

Dit kan in Schoonrewoerd

In de afgelopen dagen rond Kerst hebben velen zich weer ingespannen om het feest van de geboorte van onze Heiland creatief onder onze aandacht te brengen. Al jarenlang mogen wij genieten van de dienst op kerstavond, mogelijk gemaakt door het projectkoor, de Hervormde kerk en onze kerk. Bijzonder was de kerstmusical ‘Het lege boek’, waarvoor mensen uit verschillende richtingen in ons dorp zich hebben ingespannen. Ook de leiding van onze kindernevendienst heeft de kinderen en ons verrast met nét dat extra tintje, dat bij ons de viering op kerstmorgen feestelijk kleurde net als de liturgische bloemstukken voor in de kerk, zin- en smaakvol samengesteld door Hilde. Tot slot was daar ineens nog een prachtige solozang. Hartelijk bedankt allen, die zich hiervoor weer ingezet hebben.
Scriba, Arend Niebeek

Vrouwenkoffieuurtje

Het Vrouwenkoffieuurtje van 9 januari is verzet naar 16 januari vanwege de Nieuwjaarsreceptie van het Ouderencontact.

Alle nieuwsberichten