Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2018-51

Kerstmusical

Op 24 december om 16.00 uur wordt er op het Dorpsplein van Schoonrewoerd een kerstmusical opgevoerd door een groep kinderen uit het dorp. Het thema van de musical is: Het lege boek. Een groot boek met het kerstverhaal staat op het podium, het verhaal over Maria en Jozef, de keizer, de herders en de engelen en over het Kerstkind Jezus, maar… de hoofdpersonen van het kerstverhaal lopen weg uit het boek, omdat er niemand meer is die dit boek wil lezen.
Dan komt er een kind, die het boek ziet staan en het wil lezen, maar dan ziet ze dat het boek helemaal leeg is. Het kind gaat op zoek en vindt de hoofdpersonen één voor één en hoort van hen wat hun rol is in het kerstverhaal. Als iedereen weer ‘gevonden’ is, kan het kind toch het kerstverhaal lezen, dat de moeite waard is om te bewaren en te herlezen! Kom ook en laat u verrassen door dit prachtige verhaal! Neem een eigen stoel en een warm kleed mee. En bij heel slecht weer, spelen we de musical in de loods van A.H. den Hartog (Overheicop 3).
Namens de kerstmusicalcommissie

Kerstsamenkomst KOMT ALLEN TEZAMEN!

Maandag 24 december: kerstnachtsamenkomst in de Hervormde kerk van Schoonrewoerd om 21.30 uur. Het staat – hoop ik- al met hoofdletters in uw agenda. Want die mooie traditie wil niemand missen. Kom goed op tijd, want het wordt druk, dat heeft de ervaring ons geleerd. De deuren van de Hervormde kerk gaan om 21.00 uur open.
Het thema van dit jaar is: “Wees niet bang”. Een uitdagend thema in deze tijd. De kerstsamenkomst is een gezamenlijk initiatief van de Gereformeerde en de Hervormde Kerk van Schoonrewoerd. Mevr. J. van den Berg-Kersbergen zal voorgaan samen met ds. E. van der Poel.
Vanaf 19 november wordt er stevig gerepeteerd door het ‘gelegenheidskoor Kerstsamenkomst’. Er wordt een prachtig repertoire ingestudeerd onder leiding van Willemdirk van den Berg dat op 24 december ten gehore wordt gebracht. Muzikaal wordt de samenkomst verder ondersteund door Ard Jan Kaan op het orgel, John Arendonk met de trombone, Dick Kers op trompet, Lotte van der Poel met de saxofoon en Maria Louisa van Dijk met de hoorn.
De kerstnachtsamenkomst kan ook thuis worden gevolgd via kerkdienstgemist.nl of via onze eigen kerkomroep.
Namens de commissie kerstsamenkomst, Jolanda Lemcke

Kerstgroet classispredikant

Op het prikbord in de gang kunt u de kerstgroet lezen, die onze kersverse classispredikant, ds. Gerrit van Meijeren, aan alle kerken in de classis Zuid-Holland Zuid heeft gestuurd. Gemeenteleden die de nieuwsbrief digitaal ontvangen, hebben dit in een aparte bijlage al ontvangen.
scriba Arend Niebeek

De Rommelschuur

Op zaterdag 29 december is De Rommelschuur open van 9.00 – 12.00 uur. De laatste keer in 2018, we kijken terug op een geslaagd jaar. Veel mensen weten onze schuur te vinden. Het is altijd gezellig rond de koffietafel. Er zijn vaak leuke koopjes te ontdekken

Alle nieuwsberichten