Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-50

Even voorstellen

In de zondagmorgendienst van 3 december jl. ben ik, in uw gemeente, als kerkelijk werker in de bediening gesteld.
Ik ben Jannie van den Berg. Getrouwd met Harry en samen wonen we in Hoogblokland. Dit jaar ben ik afgestudeerd als kerkelijk werker bij Hogeschool Windesheim in Amsterdam en Zwolle. Binnen de Gereformeerde Kerk van Schoonrewoerd vervang ik Tineke van Ooijen. Mijn voornaamste taken zullen het ouderenpastoraat, het crisispastoraat en de eventuele uitvaartdiensten zijn. Op donderdag ben ik in Schoonrewoerd en ik hoop zoveel mogelijk afspraken te kunnen maken op deze dag. Naast mijn werk hier in de gemeente werk ik ook twee dagen als kerkelijk werker in wijkgemeente 1 van de Protestantse Gemeente Gorinchem.
Ik zie uit naar goede ontmoetingen en een fijne samenwerking.
Jannie van den Berg

Tienerouders-kerkborrel

Op vrijdag 15 december – 20.30 uur in De Lichtkring. Voor ouders met kinderen in groep 8 of op de middelbare school.
Naar aanleiding van een ‘dilemma’ willen we graag als ouders met elkaar in gesprek. ‘We’ zijn in dit geval de ouders van een aantal tieners. Het dilemma: Jammer dat onze tieners niet aan (alle) activiteiten vanuit de kerk voor jongeren meedoen, waarmee ze waardevolle momenten missen. Maar ook jammer voor degenen die het organiseren en voor de ‘tienergroep’ die al niet zo groot is in onze gemeente. Maar het is ook een tijd die veel van onze kinderen vraagt, waarin tijd voor ontspanning nodig is, waarvoor soms bewust keuzes gemaakt moeten worden. Geef je je kind de keuzes? Of kies jij als ouder? We zijn benieuwd hoe andere ouders hier in staan. Wat zijn jouw ervaringen en behoeftes als het gaat om tiener en kerk? Kunnen verschillende ervaringen, behoeftes en het aanbod vanuit de kerk bij elkaar komen? Om hierover van gedachten te wisselen, organiseren we deze borrel. Van harte welkom!
Marjolijn Laurman-Ippel, Jannie den Braven, Karin van Dalen en Daniela Roeland

Rommelmarkt

Afgelopen maandag zijn wij met een zwaar beladen snoepjeskar naar de voedselbank gereden. Deze zomer heeft de Boekenkar weer voor de Dagwinkel van Ad en Tineke de Jong gestaan. De Rommelmarkt vulde het opgehaalde bedrag aan tot in totaal 500 euro. Een bedankje voor de Dagwinkel is hier ook wel op zijn plaats

Alle nieuwsberichten