Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-49

Tienerdienst – Bouwen aan je credo

Waar geloof je in? Wat geloof je? Over die vragen waren we vorige tienernevendienst nog lang niet uitgepraat / gediscussieerd. Dus we gaan er gewoon mee verder onder de ‘werktitel’: bouwen aan je credo. Wat dat precies is en hoe je dat doet, merk je vanzelf bij de tienernevendienst. Voor groep-achters en middelbare scholieren – ook als je er vorige keer niet was – van harte welkom. VOOR DEZE KEER (sorry ouders) is het handig als je een mobiele telefoon of tablet bij je hebt!
Johan en Daniela

Bloemen aanstelling

De pastoraal medewerkers en kerkelijk werker ontvangen bloemen. De anthuriums, met hun stampers als wijzende vingers, zijn een symbool voor zich geroepen, aangewezen voelen. De handvormige bladeren geven weer dat God ons altijd helpt en omringt met Zijn liefde en trouw, om dit nodige werk te doen. De rode rozen zijn een teken van liefde. Klimop, doordat deze groen blijft en zich hecht, van trouw.

Bericht uit de pastorie

Het is velen van jullie opgevallen dat er een tijdje geleden “hoorders” in de kerk waren. En al doen er andere geruchten de ronde, dat proces heeft uiteindelijk niet tot een beroep geleid. Ik kan erover uitweiden, maar ik denk dat hiermee het belangrijkste gezegd is. Roept het toch vragen op, stel ze me gerust!
ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Pastorale team

In de morgendienst van deze zondag zal Jannie van den Berg uit Hoogblokland in de bediening worden gesteld als kerkelijk werker. Zij gaat de taak van Tineke van Ooijen, die een knie-operatie heeft ondergaan, overnemen. Ook worden Gerrie de Jong en Richard van Bijlevelt aangesteld als pastoraal medewerker met een bijzondere opdracht, namelijk het pastoraat rond overlijden en Alice van Bijlevelt wordt aangesteld als pastoraal medewerker in één van de wijkteams. Wij zijn dankbaar met deze uitbreiding van de pastorale zorg in de gemeente en wensen hen Gods zegen bij hun kerkelijke arbeid.
De kerkenraad

Kerstgroet Saarmund

Het is inmiddels een gewoonte geworden om elkaar met kerst te groeten, vergezeld van wensen. Wensen direct gericht aan de ontvanger, een wens met hoop voor de toekomst. Zo willen we ook dit jaar weer wensen sturen naar onze Partnergemeente Saarmund. Als commissie hebben we weer iets bedacht en dat moet hartstikke mooi/leuk worden. Er is echter 1 maar… het vergt het nodige knipwerk!!
Op dinsdagavond 12 december willen we graag een heel stel enthousiaste knippers uitnodigen om ons te helpen zo’n 200 kerstgroeten in elkaar te knutselen. Vanaf 19.30 uur bent u, zijn jullie welkom in De Lichtkring om in het gezelschap van elkaar, onder het genot van koffie/thee/fris/of.. een fraaie kerstgroet te produceren. Een ieder die een lekker knipschaartje thuis heeft, wordt verzocht om dat maar mee te nemen. Op deze manier willen we onze geloofsgenoten in ons buurland Duitsland tonen hoe wij ons met hen verbonden voelen.
Volgend jaar hopen wij de Saarmunders weer in Schoonrewoerd te mogen ontvangen. Na het nodige zoekwerk zijn we met hen een datum overeen gekomen. Het wordt het weekend van 20 – 22 april 2018. We hopen dat jullie dit alvast willen markeren in de diverse agenda’s. Wie en hoeveel dat staat voorlopig nog in de sterren geschreven. We houden jullie op de hoogte. Tot ziens op dinsdag 12 december, met knipschaar!!
De Saarmund commissie

Kerstmarkt bij de Rommelschuur

Op zaterdag 9 december is er kerstmarkt. We hebben allerlei kerstartikelen te koop. Op ons verwarmde terras is koffie met gebak, erwtensoep en een broodje hamburger verkrijgbaar. Via een intekenvel zijn er weer mooie prijzen te winnen. Natuurlijk mogen ook de kerstbloemstukjes niet ontbreken. We vragen uw hulp om deze markt te organiseren. Wie wil er iets lekkers voor bij de koffie bakken? Wie komt ons helpen bij het maken van de bloemstukjes? Daar beginnen we mee op vrijdag 8 december vanaf 9.00 uur bij de Rommelschuur. Wilt u zelf een mesje/snoeischaar meenemen? Ook de rommelschuur en de boekenschuur zijn tijdens de kerstmarkt open. We hopen u allen weer te ontmoeten.
Commissie De Rommelschuur

Herinnering kerststuk maken

Op de tafel bij de ingang ligt al een paar weken de intekenlijst voor deelname aan het maken van een kerststuk. Graag breng ik de lijst nog een keer onder uw aandacht: Op 19 december a.s. bent u weer in de gelegenheid om in de Lichtkring een prachtig Kerststuk te maken. Onder de kundige en vertrouwde leiding van Hilda Middelkoop bent u van harte welkom om uw creativiteit los te laten op het voorbeeld dat hieronder staat afgebeeld. Een aantal belangstellenden heeft al hun naam genoteerd. Vult u uw naam ook in?

Alle nieuwsberichten