Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-46

Collecte bij het H.A.

De collecte is bestemd voor Gevangenenzorg Nederland. Wist u dat er 25.000 kinderen in Nederland een ouder hebben die in detentie zit? Detentie heeft grote gevolgen voor het gezin. Het levert naast ontwrichting van het gezin ook verwarrende gevoelens bij kinderen op. Een kind dat een ouder in detentie heeft, is ongewild slachtoffer van de daden van zijn of haar ouder(s) en het krijgt doorgaans te maken met verdriet, schuldgevoel, schaamte, problemen op school en uitsluiting. Om (ex-)gevangenen en hun familieleden te kunnen helpen vragen wij uw steun.
De Diaconie

Over de avonddienst

Vanavond vieren we, net als ’s ochtends, het Heilig Avondmaal. We zullen weer de hele dienst rond de tafel zitten. Na de Avondmaalsviering lezen we Openbaring 7. Een hoofdstuk dat de gelovigen van toen en van nu wil bemoedigen. We lezen daar van een prachtig, hoopvol vooruitzicht dat de gelovigen te wachten staat. Openbaring staat bekend als een moeilijk boek, maar ik zal mijn best doen dit hoofdstuk zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen, zodat ook wij erdoor gesterkt worden. Tot vanavond! Ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Kliederkerk

Volgende week 19 november is er om 16.00 uur weer Kliederkerk en het thema is: “Helpende handen”
Het is een ontmoetingsgelegenheid, voor kinderen van 0 t/m 12 jaar MÉT ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, en belangstellenden waar je op ontspannen en eigentijdse wijze kunt (her)ontdekken of èn hoe geloven iets kan toevoegen aan je (gezins)leven. Via stoere spelletjes of samen kliederen, een korte viering van een kwartiertje en daarna lekker genieten van een hapje en drankje. Kortom, een gezellige middag voor het hele gezin waarin je je kinderen ook nog iets meegeeft over zingeving en geloof.
De laatste Kliederkerk in september waren we onverwachts met een hele grote groep. Heel fijn! Natuurlijk hopen we jullie (weer) te ontmoeten in deze Kliederkerk samen met jullie vaders en moeders, geïnteresseerde opa’s en oma’s, grote broers en zussen, kerkelijk, niet kerkelijk, anders kerkelijk, ieder gezin mag aanhaken!
Kom gewoon eens ‘proeven hoe het smaakt’, de drempel is laag en wellicht ‘smaakt het naar meer’. Op de tafel in De Lichtkring liggen nog extra uitnodigingen om uit te delen aan gezinnen die mogelijk ook eens willen komen ‘proeven’. In verband met de catering is het ècht noodzakelijk je even aan te melden via e-mail: kliederkerkschoonrewoerd@gmail.com vóór 14 november. Graag tot ziens op 19 november !
Het Kliederkerkteam

Bijbelstudie

De geplande Bijbelstudie van 15 november gaat niet door ! Maar we hopen nu bij elkaar te komen op woensdag 22 november. Vanzelfsprekend is ieder van harte welkom.

Spaarkaarten Verkroost

Afgelopen maandag zijn er weer spaarkaarten ingeleverd :
7 ex. bestemd voor het bloemenfonds : 21,00 euro
10 ex.bestemd voor Stichting Sabatu te Pontianak : 30,00 euro
Bedankt voor het mee sparen.
Ina Niebeek

Snoepjes inpakken

Volgende week woensdag 15 november is weer werk voor ons. Iedereen is weer van harte welkom dan kunnen we weer gezellig bijpraten.
Met de donkere dagen en lage temperaturen is alleen thuis zitten ook niet leuk, ook als je nog nooit geweest bent van harte welkom.
Groeten Adrie en Dick la Vergé

Preek van de Leek

In de vorige gemeentebrief werd u al op de hoogte gesteld van de wijzigingen ten aanzien van de bijeenkomsten rondom dit thema. De voorbereidingen en gesprekken voor deze samenkomst vragen meer tijd dan we dachten. Op zondag 12 november na de ochtenddienst wilden we het concept aan u presenteren. Helaas komt ook deze datum om bovenstaande redenen nog te vroeg.
Johan Roeland en Hans van Snippenberg

Alle nieuwsberichten