Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-43

Lutherjaar

De stellingen groeien aan. Dank voor al die prachtige zinnen, die aan het denken zetten en her en der ook om actie vragen. Nogmaals: de deur raakt vol en staat wijd open op zondag 22 oktober. Zowel in de morgendienst als in de avonddienst zullen we verrast worden. We ontmoeten Maarten Luther en zijn directe volgelingen.
Nogmaals nodigen we u/jou van harte uit bij de zangdienst om 18.30 uur. Ds Erick, Versloot neemt ons als predikant en muzikant mee terug in de tijd. In Woord en beeld, met citaten uit zijn tafelgesprekken en vooral ook door achtergronden van zijn liederen leren we Maarten Luther en zijn volgelingen kennen. Beleef het geloof, de hoop en liefde en leven van toen aan de hand van liederen nu. Na afloop staat de koffie klaar. Wees welkom en neem gerust iemand mee!
Liturgie commissie.

Veiligheid

In het kader van veiligheid in en om de kerk hebben wij als College van Kerkrentmeesters gekeken naar de parkeergelegenheid bij de kerk.
Het is ons opgevallen dat er vaak heel veel auto’s staan tijdens een kerkdienst. Als er -wat we niet hopen- tijdens een dienst ontruimd zou moeten worden kunnen er mogelijk problemen ontstaan. Iedereen wil tegelijk naar buiten wat logisch is. Daar staat het al vol met auto’s dus waar blijft iedereen? En ook heel belangrijk, de HULPDIENSTEN zoals ambulance en brandweer kunnen niet het terrein op want daar is het vol. Omdat het om UW/JOUW veiligheid gaat, is ons verzoek: Wanneer u nog goed ter been bent, wilt u dan zoveel mogelijk parkeren op de Dorpsstraat of in de straten dicht bij de kerk zodat de mensen die niet zo mobiel zijn wel bij de kerk kunnen parkeren.
Het College van Kerkrentmeesters.

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak staat gepland op dinsdag 24 oktober en we hopen op veel vrijwilligers die ons komen versterken. Voor de buitenboel hopen we ook op mankracht. Vergeet niet een emmer, spons zeem enz. mee te nemen. We starten om 8.30 uur en om 10 uur drinken we koffie met wat lekkers. Tot 24 oktober!
Vriendelijke groeten, Nel den Hartog.

Rommelmarkt

Op zaterdag 28 oktober is de Rommelschuur open van 9.00 -12.00 uur. Kom eens kijken in de boekenschuur, er zijn prachtige boeken te koop voor de lange winteravonden.
Commissie De Rommelschuur.

Senioren-middag

Een maand is zo voorbij. Niet ongemerkt natuurlijk. Er gebeurt van alles, maatschappelijk, politiek, bij familie, bij vrienden of bij onszelf. Veel van de gebeurtenissen om ons heen hebben onze belangstelling of raken ons en willen we delen met anderen. Een van de momenten waarop dat kan is de senioren-middag.
We gaan er weer een gezellige middag van maken, deze keer met gezelschapsspelen, zoals o.a. sjoelen, rummikub, klaverjas en bijbelquiz. We zitten weer in de wintertijd, dus een goede oefening in deze spelen kan geen kwaad. En onder het spelen, natuurlijk even bijpraten. Misschien denkt u ik ken de spelregels niet. Geen nood, we leggen het allemaal netjes en duidelijk uit. Was u er de vorige keer, kom dan weer. Was u er nog niet, probeer het een keer.
We nodigen u van harte uit op donderdag 26 oktober a.s. om 14.00 uur in De Lichtkring. En evenals de vorige keer: neem gerust een ander mee! De middag duurt tot ongeveer 16.00 uur.

Alle nieuwsberichten