Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-41

Tienernevendienst

Deze wordt verzorgd door Johan en Daniela Roeland
Ik geloof …?! – tienernevendienst ‘Geloofsbelijdenis maken voor dummies’
Waar geloof je in? Wat geloof je? Dat is wat allerlei wijze mannen en vrouwen op diverse prachtige (en soms ook saaie, moeilijke of onbegrijpelijke) manieren verwoord hebben in een geloofsbelijdenis. Maar ook iemand als Jebroer komt met zijn persoonlijke geloofsbelijdenis in zijn nummer ‘Engeltje’ (er is maar één iets waar ik in geloof en dat ben ik selluf). We gaan een paar geloofsbelijdenissen lezen / bekijken. En dan aan de slag. Maak je eigen geloofsbelijdenis… wat komt daar in te staan? Welkom bij de tienernevendienst! (voor groep 8 en ‘onderbouw’ middelbare school. Met KND mee de kerk uit, met crèchekinderen terug)

Bij de avonddienst

Dienst rondom liederen van Stef Bos. Stef Bos is een Nederlandse zanger/liedjesschrijver die enkele jaren geleden in opdracht van de NCRV liedjes heeft geschreven over Bijbelse personen. In deze avonddienst neem ik u mee langs enkele van deze liederen. We luisteren naar de muziek die wordt afgewisseld met meditatieve momenten. Door deze opzet zal er wat minder samen gezongen worden dan u wellicht gewend bent.
Graag tot zondagavond.

Collecte Werelddiaconaat

15 oktober 2017: Bijen en zaaigoed voor vrouwen in Zuid-Soedan – Zuid-Soedan.
Het leven van veel vrouwen in Zuid-Soedan lijkt uitzichtloos. Er woedt al jaren een burgeroorlog in het land. Bovendien lijden vrouwen onder discriminatie en armoede. Bijen en zaaigoed helpen kwetsbare vrouwen nu aan een inkomen. Vrouwen die in armoede leven in Zuid-Soedan, staan elke dag voor de vraag hoe ze hun kinderen moeten voeden en kleden. Vaak verbouwen ze op kleine schaal voedsel om te verkopen en zo wat extra’s te verdienen voor hun gezin. Om hun inkomen te vergroten, volgden de meest kwetsbare vrouwen in het stadje Maridi landbouwtrainingen van het Environmental Rehabilitation Program (ERP), partner van Kerk in Actie. Ook ontvangen ze zaaigoed, zodat ze meer kunnen verbouwen en oogsten.
Dit jaar traint ERP bovendien honderd vrouwen in het houden van bijen. De vrouwen krijgen eigen bijenkorven en leren hoe ze honing kunnen verwerken en verpakken. De vrouwen verkopen de oogst en de honing, dit betekent een broodnodige aanvulling op hun gezinsinkomen. Doel van het ERP is dat de vrouwen hun armoede met 80 procent kunnen terugdringen.
De diaconie

Kring Openbaring

Op zondag 15 oktober zal de Openbaring kring weer bij elkaar komen. Langzamerhand komen we toe aan het hoogtepunt van dit bijbelboek nl. de wederkomst van Koning Jezus! In hoofdstuk 19 lezen we over de bruiloft van het Lam en de overwinning van Jezus Christus over Satan! Reserveer vast deze avond in uw agenda!

KOSTERS GEZOCHT!!!

Omdat er vast mensen zijn die deze oproep 2 weken geleden niet gelezen hebben nogmaals de vraag: wilt u/ jij koster worden? Met ingang van 01-01-2018 stopt Jan van Zanten als koster. Wij zijn dus op zoek naar koster(s) die bij toerbeurt de zondagse taken die daarbij horen wil(len) gaan doen. Nu maken de kosters een rooster waarbij ze een hele maand voor hun rekening nemen. Er wordt nu gedacht om een rooster te maken waarbij je 1 keer per maand een zondag koster bent.
Wij zoeken dus: Meerdere personen, zowel mannen, vrouwen of echtparen, jong of oud, die interesse hebben in deze functie. Ben je enthousiast en wil je reageren neem dan contact op met een van de kosters of het college van kerkrentmeesters.

Terugblik grote rommelmarkt

Wij kijken terug op een zeer geslaagde markt! Als eerste willen we zeggen dat we een geweldige vrijwilligersploeg hadden, tijdens de ophaaldag en op de marktdag. Alles liep gesmeerd! Iedereen die heeft meegeholpen (ook de taartenbakkers) heel hartelijk dank! We hopen dat we een volgende keer weer een beroep op u mogen doen. Het was de hele morgen erg gezellig, dat kwam ook omdat het behoorlijk druk was. De veilingmeesters waren constant bezig met de verkoop van de mooie objecten. Om half 12 was de enveloppenkraam al leeg verkocht. De soep en de hamburgers waren voor het einde van de markt al uitverkocht zodat we sommige marktbezoekers helaas teleur moesten stellen. Het intekenvel deed het ook erg goed en het koffiezetapparaat stond de hele morgen te pruttelen. Binnen en buiten werden er ook veel spullen verkocht. De regen van half 12 kon ons niet van de wijs brengen, wij waren al blij met het resultaat. De prijzen van het intekenvel zijn gegaan naar: Nel den Hartog (tafelgrill, rookworst en slagersbon), Menno Witt (fruitmand), Janny Brouwer (Klaver) Poffertjespakket, Nellie Alting (legpuzzel).

Rommelmarkt

Op zaterdag 14 oktober is de Rommelschuur open van 9.00 -12.00 uur. De schuur is helemaal opgeruimd en schoongemaakt. De zomerkleding heeft plaatsgemaakt voor de herfst- en winterkleding. We hopen u weer te ontmoeten

Alle nieuwsberichten