Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-18

Noodkreet Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp is voor de zomervakantie dringend op zoek naar gastouders / gezinnen voor kinderen in de leeftijd van vijf tot en met twaalf jaar. Het gaat om kinderen die opgroeien in kwetsbare omstandigheden. Daarbij moet worden gedacht aan armoede, sociaal isolement, verslaving of detentie van een van de ouders of verzorgers. Tijdens een korte vakantie ervaren de kinderen hoe het er in een regulier gezin aan toe gaat. Zo kunnen zij alle sores van thuis even achter zich laten. Daar halen ze energie uit en dat maakt ze sterker. Op dit moment wordt nog voor zo’n 84 kinderen een plekje gezocht. Iets voor u / jou?
Voor meer informatie kun je bellen naar: 0118-627974, mailen naar: zuidholland@europakinderhulp.nl of kijk op www.europakinderhulp.nl. In de hal van onze kerk hangen ook brieven met meer informatie en een verwijzing naar de website.
Namens de diaconie bedankt voor uw aandacht

Vakantie Bijbel Club

De organisatie van de vakantie bijbel club heeft gevraagd of er ook uit onze kerk mensen het leuk vinden om te helpen met (het voorbereiden) van de VBC. Een mooie manier om kinderen bekend te maken met Jezus en de bijbel. De VBC is dit jaar op 15,16 en 17 augustus. Je kan denken aan het helpen op de dagen zelf, maar ook het plaatsen/weghalen van de publicatieborden, uitnodigingen rondbrengen, oppassen op de allerkleinsten, pannenkoeken bakken, werkjes voorbereiden enzovoort.
De opgaveformulieren liggen op de tafel in de Lichtkring. Je kan je opgeven tot eind mei in tegenstelling tot wat er op het opgaveformulier staat. Wil je meer informatie dan staan daarop ook kontaktpersonen.
Wat zou het mooi zijn als we als 3 kerken ook hier vertegenwoordigd kunnen zijn!

Actie: HONGER IN AFRIKA

In het kader van ‘DEEL JE LEVEN’ hebben wij binnen de diaconie en de KIAW gesproken over een collecte voor de honger in de Hoorn van Afrika. Echter, wij vinden één collecte voor zo’n groot probleem wat karig en daarom hebben we het plan opgevat om een ludieke actie op touw te zetten voor het inzamelen van geld. Wij hopen op deze manier met onze gemeente, in ieder geval een bedrag van € 2000,00 bij elkaar te kunnen sparen voor de schrijnende nood.
In de maanden mei en juni zullen er een aantal leuke activiteiten worden georganiseerd die we van harte bij u aanbevelen, om zo samen dit doel te bereiken. De opbrengsten van de activiteiten zullen we wekelijks bijhouden en zichtbaar maken op een geldthermometer welke een mooi plekje in De Lichtkring krijgt.
Een doorlopende actie is het inzamelen van lege statiegeldflessen. Deze kunt u inleveren in De Lichtkring. Ook kunt u voor slechts € 2,00 een pakje leuke kaarten kopen (altijd handig om in huis te hebben).

  • De eerste activiteit is een FILMAVOND. Op vrijdag 12 mei zal hier in De Lichtkring de prachtige film ‘Luther’ worden gedraaid. Een biografie over het leven van Maarten Luther. Hiervoor vragen wij een kleine bijdrage van € 3,50 p.p. (incl. een kopje thee / koffie en iets lekkers) De aanvang is 20.00 uur. Kom je ook?
  • De volgende activiteit is een BENEN-FIETS-TOCHT. Op 25 mei (hemelvaartsdag) kunt u deelnemen aan een wandel- of fietstocht. Voor deelname vragen wij een bijdrage van € 10,00. Onderweg zullen er twee stops zijn waar u een lekkere versnapering krijgt. (zie voor meer info de poster en de flyers in de gang)

Natuurlijk zullen er nog meer activiteiten volgen. Houdt hiervoor de gemeentebrief goed in de gaten. En nodig vooral ook vrienden, familie, buren en kennissen uit om zo samen de mensen in Afrika te helpen.
Wij rekenen op uw steun om deze actie tot een succes te maken!
Christel

Alle nieuwsberichten