Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-13

Collecte 40-dagentijd

Deze week: Helpen waar geen helper is in Rotterdam
Volgende week 2 april: Een toekomst voor jongeren in Zuid-Afrika .
Vrygrond is een arme gemeenschap in Kaapstad waar criminaliteit, misbruik en bendes aan de orde van de dag zijn. Daarnaast is de werkloosheid hoog.De Sozo Foundation (Sozo) is een Zuid-Afrikaanse partnerorganisatie van Kerk in Actie gevestigd in Vrygrond die de jongeren ondersteunt in hun ontwikkeling. Sozo wil jongeren een veilige en inspirerende basis bieden waar zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Dit doet zij door het geven van (vak)trainingen en workshops en het aanbieden van stageplaatsen. Deze stage kan plaatsvinden bij Sozo maar ook bij een van de organisaties, binnen of buiten Vrygrond waar Sozo mee samenwerkt. Voor 20 euro volgt één jongere een workshop algemene vaardigheden. Uw gift maakt het mogelijk dat jongeren in Vrygrond (vak)trainingen kunnen volgen en daarmee hun welzijn en de kans op het vinden van een baan vergroten. Doet u ook mee?

Paasgroetenactie 2017

Vanuit heel de Protestantse Kerk in Nederland sturen gemeenteleden ook dit jaar weer een Paasgroet aan gevangenen in binnen- en buitenland en aan mensen en organisaties van de groeten-lijst van Amnesty International. Wij willen als gemeente graag meedoen aan deze Paasgroeten-actie. Zondag 26 maart en zondag 02 april kunt u na de dienst deze kaarten kopen en ondertekenen. De kosten van de kaarten (per stuk) zijn € 1,00 + het plakken van 2 postzegels.
Ook al weet u niet precies, wie deze kaart ontvangt, toch mag u ervan overtuigd zijn, dat het gedetineerden bemoedigd dat aan hen wordt gedacht. Het is een feestelijke gebeurtenis als de kaarten in de kerkdienst in de gevangenis worden uitgedeeld. Zo’n Paasgroet doet goed. Wij willen deze actie dan ook van harte bij u aan bevelen en hopen dat velen van ons een Paasgroet wil versturen!
De diaconie.

Gebedskring Hervormde Gemeente

U wordt door de Hervormde Gemeente weer van harte uitgenodigd om mee te doen met de gebedskring. Deze zal gehouden worden woensdag 29 maart. U bent dan ’s avonds vanaf 19.45 uur welkom in de consistorie van de Hervormde Gemeente.

Rabobank Clubkas Campagne

Koor ZOUT doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne ! In 2017 mogen uitsluitend leden van de RABOBANK 100.000 euro verdelen onder verenigingen en stichtingen, welke actief zijn in het werkgebied van de Vijfheerenlanden en klant zijn van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden. Het koor ZOUT heeft zich ook aangemeld en doet een beroep op gemeenteleden om op ons koor te stemmen. Wie kunnen er stemmen?
Leden van de bank ontvangen voor de stemperiode per post een stemkaart met unieke stemcode waarmee ze kunnen stemmen. Van 28 maart tot en met 11 april 2017 kan er via een stemsite uw stem op de vereniging en/of stichting worden uitgebracht die u een warm hart toedraagt. Ieder lid mag maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging uitbrengen. Als u bankiert bij de Rabobank en u bent lid, wilt u dan aan ons denken? Met uw hulp ontvingen we verleden jaar € 252,07. Het zou prachtig zijn voor ons koor, als we in 2017 dit bedrag zouden overstijgen. Helpt u ons mee?

Bloemschikken

In deze tijd van het kerkelijk jaar zijn er diverse activiteiten, die een verbinding hebben met Pasen. Al vele jaren is er ook een bloemschikavond, die “nieuwe leven” op een bijzondere manier vorm geeft. Dit jaar bent u hiervoor van harte welkom op dinsdag 11 april a.s. Onder leiding van Hilda Middelkoop belooft het weer een inspirerende avond te worden. In een volgende gemeentebrief krijgt u hierover meer informatie.

Clubkamp

Binnenkort gaan de jongens en meisjes van onze jeugdclubs op kamp. Om precies te zijn in het weekend van vrijdag 31 maart t/m zondag 2 april. Dit is dan ook de afsluiting van het clubjaar. Op de laatste clubavonden werd/wordt er hard gewerkt aan diverse onderdelen van het programma.
Het thema is “Glitter en Glamour”. Op vrijdagavond om 18.30 uur is het vertrek en zondagmiddag om 16.00 uur hoopt iedereen moe maar voldaan terug te zijn. Dit jaar is kamphuis De Heidebloem, Noordhoekstraat 5 5374SC Schaijk de bestemming. Leiding en jeugd zouden het leuk vinden als u en jullie hen vrijdagmiddag komen uitzwaaien,

Vakantie met aandacht

Zorgeloos met vakantie, andere mensen ontmoeten, gezellige uitstapjes maken, verwend worden en genieten van de heerlijke maaltijden die u worden voorgeschoteld? U kunt onbezorgd op vakantie in een van de zeven (aangepaste) vakantieaccommodaties op prachtige plekken in Nederland. Enthousiaste vrijwilligers staan dag en nacht voor u klaar om u een onbezorgd vakantiegevoel te laten beleven. Ook als u dagelijks zorg nodig heeft. Want uw zorg, zoals u die thuis gewend bent, wordt door onze gediplomeerde zorgvrijwilligers verleend.
Tijdens de vakantieweek kunt u deelnemen aan diverse activiteiten zoals een creatieve workshop, een busrit, of genieten van een muziek- of dansoptreden. Of u maakt een (rolstoel) fietstocht door de omgeving. Er is ook voldoende ruimte om buiten het programma iets te ondernemen zoals winkelen of wandelen. Uiteraard begeleiden onze vrijwilligers u wanneer dat nodig is. Een gids van Vakantie met Aandacht staat in het informatierek. Wilt u meer weten over deze vakanties dan kunt u terecht bij Gerrie de Jong, Annelies Vroege en de Diaconie.

Zorgvrijwilligers

Zo’n 1400 vrijwilligers per jaar maken deze vakanties mogelijk. Wilt u/ wil jij daar ook deel van uit maken? De diaconale vakanties van Hetvakantiebureau.nl worden gedragen door enthousiaste ( en deskundige) vrijwilligers die tijdens een vakantieweek 24 uur per dag voor de vakantiegasten klaar staan. Om hen te laten genieten van uitstapjes, activiteiten en contacten met andere mensen. Maar ook door hen (verpleegkundige) zorg te bieden, te verwennen, een luisterend oor te hebben en eens een arm om hen heen te slaan. Voor deze weken zoeken wij verpleegkundigen (met en zonder BIG-registratie), verzorgende IG en verzorgende niveau 2 en 3. Dat geldt voor de vakantieweken voor diverse doelgroepen: mantelzorgers en partner met dementie, senioren met lichte of intensieve zorg of mensen met verstandelijke of lichamelijke beperking. Niet in de zorg? Dan zijn er ook andere mogelijkheden. Zoals het recreatieprogramma verzorgen, deel uit maken van het keukenteam of als algemeen assistent.
Wilt u zich ook met hart en ziel inzetten voor anderen? Kijk op de website www.hetvakantiebureau.nl.

Alle nieuwsberichten