Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-03

Kring Openbaring

Vanavond komt om 18.30 uur de Openbaringkring weer bij elkaar in De Lichtkring! We komen toe aan hoofdstuk 10 en 11. Deze hoofdstukken zijn een intermezzo voordat de 7e bazuin geblazen wordt. De chronologische opeenvolging van zegels en bazuinen wordt even afgebroken om de lezer te bepalen bij enkele interessante achtergronden: een zoet/bitter boekje, 7 donderslagen, een nieuwe tempel, 2 getuigen! Genoeg om over door te praten!
Iedereen is van harte welkom!

Senioren

Donderdag 19 januari a.s. hopen we als senioren weer bij elkaar te komen. Op deze eerste seniorenmiddag in het nieuwe jaar gaan we, naast ontmoeting en de daarbij gebruikelijke gezelligheid, bingo spelen. Een deel van het spel wordt in een bijzondere vorm gegoten, want daarbij zijn de nummers die worden genoemd verstopt in een verhaal. Het wordt dus opletten!
Ook kunt u deze middag uw jaarcontributie (€ 10,-) voldoen bij onze penningmeester Adri Bienefelt. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u vervoer, neemt u dan contact op met Arie de Ruijter

Gebedsweek

Van maandag 16 t/m zaterdag 21 januari vindt de landelijke gebedsweek plaats. In Leerdam zal er iedere avond een gebedsbijeenkomst zijn in De Ark, Poorterij 1. Voorgangers/ouderlingen van verschillende gemeenten zullen deze avonden leiden. Zij duren van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Zeker in deze roerige tijden is het goed om te bidden voor deze wereld, Nederland, kerken, onderwijs enz.
Iedereen van harte welkom!

Twitterdienst

A.s. zondagavond 22 januari om 18.30u organiseren wij weer een twitterdienst. Het thema van deze twitterdienst is: goede voornemens?! Deze dienst is er voor jong en oud. Neem je telefoon mee, want als je internet hebt kun je mee doen. Ook zonder twitteraccount. Er zal een tablet aanwezig zijn voor diegene die geen telefoon hebben meegenomen. Dus iedereen kan mee doen! Kom ook en maak het mee! Samen muziek luisteren, mee praten, mee denken etc. Neem gerust iemand mee! Na afloop staat de koffie/thee en fris klaar. Wees welkom!
Tot dan, groeten Gerlinde, Jannie en Marjolijn

Zangdienst 29 januari

Zondag 29 januari om 18.30 uur kunt u een tijdreis maken. De liturgiecommissie presenteert u een zeer afwisselende zangdienst. Het thema van de dienst is: Deel je verleden… kerkmuziek van vroeger naar nu.
Er is voor jong en oud van alles te beleven in deze viering. Herkenning voor ouderen, verbazing voor jongeren, veel zangplezier voor allen. De medewerking van vele muzikanten maakt deze dienst extra bijzonder. Kom en laat u inspireren. Deel mee in muziek en woorden: zingen is van alle tijden en voor iedereen. Samen danken en loven we God met onze zang.
De liturgiecommissie

Levensmiddelen voor de voedselbank Leerdam

In dit nieuwe levensjaar mogen we God ook dankbaar zijn voor alle het goede wat Hij ons in 2016 gegeven heeft. Hierbij kunt u denken aan werk, eten en drinken en de veiligheid waarin we mogen leven. Al deze vruchten van goedheid kunnen we ook delen met anderen. We denken hierbij in het bijzonder aan het werk van de voedselbank(en). Waarom nu, zult u denken. Tijdens dankdag en de kerst wordt de voedselbank overstelpt met gaven. Na deze periode valt er een periode van stilte. Juist in deze tijd kunnen zij onze hulp goed gebruiken. Er zijn rond de 90 gezinnen die onze hulp hard nodig hebben.
Op zondag 15 en 22 januari kunt u uw gaven en levensmiddelen inleveren in De Lichtkring. Geld is ook welkom, een collectebus is aanwezig!
De volgende producten zijn hard nodig: macaroni, spaghetti, macaroni mix divers, groenten in blik, rijst, wasmiddel (kleur), koffie, thee, houdbare melk, yoghi, aanmaaklimonade, olie, fruit in blik, maandverband, broodbeleg (jam, hagelslag, chocopasta) en babyvoeding (potjes fruit en groenten).
Let u wel op de houdbaarheidsdatum? Hoe langer houdbaar, hoe beter! Wij staan weer klaar om uw bijdragen in ontvangst te nemen. Alvast onze hartelijke dank!
de Diaconie

Messiah

Met mijn koor (Christelijke Oratorium Vereniging Gorkum) voeren we vrijdagavond 27 januari ‘Messiah’ van Händel uit in de Grote Kerk in Gorinchem. Het concert begint om: 19.30u. Om 18.30u gaat de kerk open. De kaarten kosten € 27,50 en zijn bij mij te bestellen.
Marjolijn Laurman-Ippel

Taizé 2017

Vanuit Weesp gaat ieder jaar een groep jongeren naar Taizé, op die bijzondere heuvel in het Franse Bourgondië. In 2017 zouden we het gezellig vinden als hierbij ook jongeren uit Schoonrewoerd en omstreken zich aansluiten. Een reis naar Taizé is een fijne manier om eens een voorjaarsschoonmaak in je hoofd te houden. Even tot rust komen, wat afstand nemen, de diepte ingaan en alle oppervlakkigheden achterlaten in Nederland. Nader tot jezelf komen en dichter tot anderen. En dan ook nog gewoon een geweldige tijd hebben!
Op zondag 23 april 2017 vertrekken we ’s morgens vroeg met auto’s naar het piepkleine plaatsje Taizé. Zondag 30 april 2017 hopen we ’s avonds weer in Schoonrewoerd terug te zijn. De reis is in eerste instantie bedoeld voor iedereen tussen de 17 en de 30 jaar. Bij opgave hoor ik ook graag of je in het bezit bent van een rijbewijs en/of een auto. Volwassenen die ouder zijn dan 30 jaar mogen ook mee als extra chauffeur en draaien mee in een eigen programma. Een week Taizé kost € 125,00 voor jongeren. Voor volwassenen (30+) geldt een tarief van € 225,00. Hierbij is het volgende inclusief: de reis, het verblijf (in barakken) en het eten (met uitzondering op de reisdagen).
Heb je belangstelling en/of vragen, laat het weten aan Linda de Zeeuw. Opgeven kan tot 18 maart 2017.

Alle nieuwsberichten