Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-02

Collecte bij het HA: De Bijbelvereniging

De Bijbelvereniging, voorheen de Nederlandse Gideons, is voor haar financiën afhankelijk van leden en donateurs. Namens hen legt de Bijbelvereniging Bijbels in hotels, vakantieparken, pensions, zorgcentra, ziekenhuizen, gevangenissen en op schepen. Regelmatig controleert de Bijbelvereniging deze plaatsingen. Zo nodig worden er nieuwe Bijbels neergelegd. Dat dit werk zin heeft, blijkt onder andere uit de reacties. Zou het niet prachtig zijn als er nog meer Bijbels verspreid worden, zodat meer mensen kennis kunnen nemen van het Woord van God? Uit onderzoeken blijkt, dat het in Nederland niet meer vanzelfsprekend is om een Bijbel in huis te hebben. Velen in ons land hebben nog nooit een exemplaar in handen gehad! Als zij dan in een hotel, een vakantiehuisje of ziekenhuis verblijven, hebben zij alle gelegenheid om de Bijbel te lezen. Tenminste, als er daar één ligt.
De lezer kan zo zelf ontdekken kan zo zelf ontdekken wat de Bijbel te zeggen heeft.

Overgebleven spullen

De kasten zijn uitgezocht. Er stonden heel veel spullen waarvan we niet wisten of ze bewaard moeten blijven of van wie ze zijn. Deze dingen staan nu voor 14 dagen in de hal. Zijn er spullen bij die bekend voorkomen, neem ze mee. Zijn er dingen die toch in De Lichtkring thuishoren neem dan even contact op met 1 van de CvK leden zodat we een plekje/oplossing kunnen zoeken. De niet opgehaalde spullen worden daarna door ons opgeruimd/weggedaan.
Het CvK

De Rommelschuur

Op zaterdag 14 januari is de schuur weer open van 9.00 – 12.00 uur. We hebben de schuur opgeruimd en maken weer een frisse start in het nieuwe jaar. We zijn blij dat er telkens weer spullen binnen komen en dat veel artikelen weer opnieuw gebruikt kunnen worden. Alles wordt gesorteerd en overzichtelijk uitgestald. In de boekenschuur staan veel boeken voor elk wat wils. Misschien bent u nog nooit bij ons binnen geweest. Kom gerust eens vrijblijvend kijken, al is het maar om een kop koffie te komen drinken. Tot ziens!
Commissie De Rommelschuur

Boekbespreking

In het jaarboekje is het al aangekondigd: we bespreken dit jaar het boek ‘Altijd roomboter’ van Nelleke Noordervliet. De inzet van het boek, zo vertelde zij in een interview, was om een proces te laten zien. “Ik probeer mij in te leven in mijn grootmoeder, ik weet iets van haar, maar wat weet ik nou eigenlijk echt ?” Wat weet jij van je grootouders ? Neem een foto mee en vertel er in het kort iets over. De eerste bijeenkomst is dinsdag 10 januari en we beginnen om 8 uur. Wees welkom.

Het Vrouwenkoffieuurtje

Doordat er op woensdag 11 januari nieuwjaarsreceptie van het ouderencontact is, gaan we het Vrouwenkoffieuurtje een week verzetten naar 18 januari.

Vrouwenuitje

Onze mannen hebben al een aantal keren een mannenuitje gehad. Wij vinden het nu ook tijd worden voor een vrouwenuitje voor alle jonge en middelbare vrouwen, of die zich zo voelen. Daarom willen we je vragen zaterdagmiddag en –avond 28 januari 2017 vanaf half 4 vrij te houden, zodat we iets gezelligs met elkaar kunnen doen.
We zitten te denken aan Escaperoom/Prison Island en daarna iets eten en drinken. We zullen de kosten delen. Als je mailadres bekend is hebben we je al een uitnodiging gestuurd. Heb je niets ontvangen, laat het ons weten of mail het door. Heb je nog ideeën, vind je het leuk om ons te helpen met de voorbereidingen, wil je je opgeven of afmelden of heb je vragen dan kun je mailen, appen of bellen met één van ons.
Agnita de With
Janneke Versteeg

Alle nieuwsberichten