Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2015-19

Bij het H.A.: Voedselbank Leerdam

De Voedselbank Leerdam is al sinds 2005 actief in het bestrijden van stille armoede. Wij helpen daarom mensen en gezinnen om voldoende levensmiddelen te hebben voor een minimaal onderhoud. In week 20 wordt in Leerdam gecollecteerd voor de Voedselbank. Het doel van de collecte is om geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een “koelbus”. Aan het vervoer van voedsel worden eisen gesteld. Zo moet voedsel op een bepaalde temperatuur worden vervoerd. Als daar niet aan wordt voldaan, mogen bedrijven en winkels geen voedsel meegeven aan de voedselbank. Het is dus van groot belang dat de Voedselbank zo’n koelbus aanschaft. Daar is geld voor nodig.
Van harte bij u aanbevolen.
De Diaconie

Dauwtrappen/ Hemelvaartsdag

Evenals vorig jaar willen we op Hemelvaartsdag vroeg en sportief beginnen:
Door de commissie Gemeenteopbouw wordt u en worden jullie uitgenodigd om deze bijzondere dag om 6.30 uur te beginnen met een flinke wandeling. Een bijzondere ervaring om te zien hoe de natuur ontwaakt.
“Rondje Pontje” hebben we het genoemd. Als u het vertrouwde “Rondje Wiel” op dit tijdstip wil wandelen, dan mag dat uiteraard ook.
Na de wandeling, die tot ongeveer 8.15/8.30 uur zal duren, willen we met elkaar ontbijten in De Lichtkring. M.a.w. u neemt brood, krentenbollen of broodjes en/of beleg mee en levert uw bijdrage voor de maaltijd in bij de bar in De Lichtkring.
Daarna starten we met de wandeling richting het trekpontje. Ondertussen wordt De Lichtkring ingericht als “kantine”. Bij terugkomst is de thee en de koffie klaar en zijn de tafels gedekt. We wachten even op elkaar voor het ontbijt.
Na de maaltijd kunnen we naar de kerkzaal voor de kerkdienst.
We hopen dat we velen van u/jullie om half zeven zullen ontmoeten.
Commissie Gemeenteopbouw.

De Rommelschuur jaarmarkt

Op vrijdag 15 mei is De Rommelschuur tijdens de jaarmarkt open van 9.00 – 13.00 uur. Helaas hebben we geen aanmeldingen gehad om te komen helpen in onze koffiekraam. Wilt u nog eens bekijken of u een poosje voor ons vrij kunt maken, alle hulp is welkom. Op ons overdekte terras is er koffie, thee en limonade met gebak te koop. Tijd om even een praatje met elkaar te maken en een bezoekje te brengen aan de boekenschuur en de rommelschuur. We zouden het ook erg fijn vinden als er weer cake of taart gebakken wordt. Er gaat tenslotte niets boven zelfgebakken producten! Alvast onze dank en tot ziens!
De activiteitencommissie

Expositie

Met de Schoonrewoerdse markt opent onze kerk haar deuren. Zodat iedereen binnen kan komen lopen om onze kerk te bezichtigen. Ook hebben wij een kunstenaar uitgenodigd die zijn werk komt exposeren. Zijn naam is Willem van den Heuvel en komt uit Hardinxveld. Zijn prachtige veelzeggende schilderijen, met acrylverf op doek of paneel, verbeelden een visie op religie, geschiedenis en andere activiteiten van de wereld om ons heen. Zijn wil om te verbeelden wordt voor een groot deel gedreven door nieuwsgierigheid. En religie speelt daarin een belangrijke rol. Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan op Hemelvaartsdag 14 mei naar de ochtenddienst. Na de dienst is Willem persoonlijk aanwezig voor uitleg over zijn schilderijen en tijdens de Jaarmarkt op vrijdag 15 mei is hij er ook van 9.00 uur tot 12.00 uur.
De kerkrentmeesters

Alle nieuwsberichten