Kerkdienst gemist:

Bijlage gemeentebrief 2022-43

Goedendag allen,

Onderstaande bericht heb ik u een enkele week geleden verstuurd. Dank voor de reacties die ik tot dusver heb ontvangen.
Toch wel een reminder, omdat ik uitkijk naar nog veel meer reacties. Ook graag als het namelijk niet lukt om iemand in uw gemeente te vinden, die óf als vrijwilliger een weeksluiting wil verzorgen, ófwel als vrijwilliger mee wil doen om mensen op te halen en terug te brengen naar de Weekopening.
Hierbij even een toelichting op een vraag die ik kreeg:
Het leek er een beetje op dat ik in mijn mail aan u, vooral een verzoek richtte aan de predikanten om mee te gaan doen in de Weekopeningen van Huis ter Leede. Ik ben me bewust dat zij het eigenlijk altijd al druk hebben. Laat het daarom helder zijn dat ook gemeenteleden die dit mooi vinden om te doen, welkom zijn. Ik denk in bijzonder aan gemeenteleden die in het onderwijs zitten of gezeten hebben en het mooi vinden een enkele keer op een jaar een Weekopening te verzorgen.
Ik wil graag met u afspreken dat ik uiterlijk 3 november een reactie binnen heb. Dan kunnen we verder met het opzetten van het plan een Weekopening te kunnen verzorgen voor onze bewoners.
Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat we hier hen werkelijk wat bieden. Al de ouderen die bij ons wonen zijn in de avond van hun leven. Het feit dat ze bij ons wonen, zegt dat ze zorg nodig hebben die zij zichzelf niet meer kunnen geven. Het zijn echt afhankelijke mensen geworden. Dat is iets wat vrijwel geen mens licht valt. Wat mijn collega’s van de zorg doen, is hen de zorg die zij nodig hebben zó proberen te geven dat het hun levensavond toch kleur geeft. Wat altijd een grote uitdaging blijft is het verder invulling geven van de dag. Voor ons ‘vliegen’ de dagen en weken. Voor onze bewoners is dat helemaal anders geworden. Veel dagen (en nachten) duren lang. Gelukkig heb ik ook collega’s die proberen om mooie daginvullingen te bedenken en met de ouderen te doen. Wees u er daarom ook van verzekerd dat er uitgekeken wordt naar uw pastorale bezoeken!
En daarom kwamen we met elkaar tot het plan om aan het begin van de week ook een activiteit in te vullen, met samen delen van wel en wee; van nieuws wat te melden valt voor de nieuwe week, en daarnaast, maar zeker niet in de laatste plaats, een moment te hebben waarin we ons samen met onze ouderen richten op Hem, die ons leven leidt en zeker ons ook nabij wil blijven en komen in de avond van het leven. We geloven dat dit een hoopgevend begin wil zijn van de week, voor hen en ons. Daarom houd ik me vast aan de verwachting dat u daaraan een steentje wil bijdragen. Ik zie uit naar uw reacties.
Hartelijke groet, Cor Burggraaf

Alle nieuwsberichten