Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-43

Medair

De derde collecten van zondag 22 en 29 oktober zijn bestemd voor Medair. Zoals u in enkele filmpjes heeft kunnen zien levert deze stichting op veel plaatsen in de wereld noodhulp. Nog even ter herinnering. Medair helpt o.a. de slachtoffers van…
• De hongersnood in de Hoorn van Afrika
• De hongersnood in Jemen
• De diepe armoede in Afghanistan
• Het geweld in het Midden-Oosten
• Het geweld in DR Congo en Zuid-Soedan.
Van harte bij u aanbevolen, de diakenen.

Kleine kerk

Dinsdag 24 oktober, 14.00 uur komen we voor een kort moment in de Lichtkring weer samen in de ‘Kleine kerk’. Voor gesprek, een Bijbelgedeelte, een lied. ‘De kleine kerk heeft soms grote impact. We lezen deze keer Ps. 122, een gebed voor Jeruzalem. Uiteraard ontlopen we een gesprek over de oorlog niet. Waar halen we onze hoop vandaan? Geloof, hoop en liefde hebben we niet opgegeven. U bent hartelijk welkom, Piet van Midden.

Seniorenmiddag

Op donderdagmiddag 26 oktober is er weer de maandelijkse seniorenmiddag. Deze middag komen doktersassistente Jacoba van Helten en  praktijkondersteuner Ellie van Neutegem ons vertellen over hun werkzaamheden in een dokterspraktijk en ook is er ruimte tot het stellen van vragen. De middag begint om 14.00 uur en zal tot ongeveer 16.00 uur duren. U bent allen van harte welkom om deze middag te bezoeken en zoals u weet neem gerust iemand mee. Koffie en thee staan klaar. Als u vervoer nodig heeft, kunt u contact opnemen met Ad Verhoeff.
De commissie

Geloven en opvoeden

Zondag 29 oktober ná de dienst willen we graag met ouders en opvoeders van (jonge) kinderen in gesprek gaan over het onderwerp; “Wat merk je van God?” In deze tijd komen er zoveel nare dingen van allerlei kanten in ons leven en dat van onze kinderen binnen. Hoe laat je ze dan zien en merken dat God er toch altijd is, voor ons en voor anderen? Wat vertel je aan je kind(eren)? En wat niet? Hoe bieden we tegenwicht aan al het kwaad of de narigheid in de wereld en soms ook heel dichtbij? En waar merken we aan dat God er is als het wél goed gaat? Hoe zien jouw/jullie kinderen God? Allemaal vragen waar niet direct antwoorden op zijn, maar die wel goed zijn om met elkaar te bespreken, inspiratie op te doen, samen zorgen te delen of juist bemoediging van elkaar te ontvangen. Jullie als ouders zijn dus van harte uitgenodigd om hierover met ons en vooral ook met elkaar in gesprek te gaan. Voor oppas voor de kinderen is gezorgd.
Hartelijke groet, Piet, Marjolijn en Liesbeth

Vanuit de kerkenraad

Op 1 november is het dankdag voor gewas en arbeid. U wordt van harte uitgenodigd voor de dankdienst om 19:30 uur. Aansluitend is er een gemeente-avond. Tijdens deze avond zal Arie Brouwer een en ander vertellen over het onderwerp armoede in Nederland en zelfs heel dichtbij: in de Vijfheerenlanden. Arie is vrijwilliger bij Bindkracht, vroeger Samen Doen. Hij geeft advies en helpt mensen weer op weg. Samen kunnen we mogelijk ook in onze eigen gemeente, in onze eigen buurt, helpend zijn om armoede te herkennen en mede te voorkomen.

Sing-in

Zondagavond 5 november staat er weer een Sing-in op de planning met het mooie thema: ‘Schat’. Aan de hand van liederen zullen we jullie meenemen in het thema en de verdieping: ‘Verzamel je schatten niet op de aarde, maar in de hemel’. Onder begeleiding van een samengestelde band zullen we nummers van o.a. Opwekking, Sela en de Stadskerk zingen. Vindt u het leuk om alvast wat nummers vooraf te weten? We delen ze op ons Facebook en Instagram kanaal: Sing-in Leerdam. Ook geven we u de mogelijkheid om mee te luisteren via de livestream op het YouTube kanaal: Sing-in Leerdam. Hopelijk zien we jullie op 5 november! Tijd: 19:30 – 20:30 uur.

 

Alle nieuwsberichten