Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-41

School-, kerk en gezinsdienst

Aanstaande zondag is de school-, kerk en gezinsdienst. Omdat de andere kerken gewend zijn om 9.30 uur te beginnen en wij na de dienst gemeenschappelijk koffie drinken in de Noachschool, begint onze dienst ook om 9.30 uur. Maar wat doen we eigenlijk in deze bijzondere kerkdienst? Wij (daarmee bedoel ik schoolkinderen) lezen uit Deuteronomium 6:4-9 en Johannes 14:1-6. Centrale tekst: in het Vaderhuis zijn veel woningen of kamers. De kinderen hebben een heus Vaderhuis gebouwd. U zult het zondag wel zien. Maar waar zijn al die kamers voor? En hoe kom je daar binnen? Daarover gaat het zondag. Let ook even op de posters. In de voorbeden bidden we voor allen die in ons hoofd en hart rondlopen: bij groten en kleinen. We hopen dat u komt en daarmee het signaal afgeeft dat u het ook belangrijk vindt met de kinderen samen te vieren dat Christus de deur niet voor ons dicht houdt.
Hartelijks, Piet van Midden

Belijdenis

‘Vroeger’ … Als een verhaal zo begint, ben je al op je hoede. Hoezo vroeger? Vroeger, niet zo lang geleden  en in reformatorische kerken vandaag de dag nog steeds, is er elk jaar een ‘belijdeniskring’. Een groepje meestal jonge mensen die met elkaar praten over het bijzondere verschijnsel ‘geloof’. Want het is toch anders dan anders: je gelooft niet dat de aarde rond is, je weet het zeker. Maar je gelooft wel dat er achter deze wereld een geheim schuilt dat we GOD noemen. Nu kent de hele wereld het woordje ‘god’ helaas vooral in een vloek en een zucht, maar in de kerk gaan we een stap verder, een andere kant op: we voelen ons aangesproken. Maar wat kun je ermee?
Over dat geheim achter ons leven, valt gelukkig meer te zeggen. Zullen we een groepje vormen en hierover in gesprek gaan? Ik weet uit ervaring hoe lasting het is mensen bij elkaar te krijgen. Maar we kunnen een combinatie maken van fysieke aanwezigheid en digitale (zoom). We kunnen er een poosje voor gaan zitten, maar ook een paar keer een half uurtje aan besteden. Vroeger…, tja vroeger had men de digitale weg niet. En je kunt altijd aanschuiven. Nog even een uitsmijter ter verduidelijking: je geloof belijden is wat anders dan de belijdenis geloven.
Reageer je nog even? Hartelijks, Piet van Midden

Thema-avond Alpha Youth

Alpha Youth staat voor Fun, Faith, Food & Friendship.. Donderdag 12 oktober organiseert Alpha Youth Leerdam een thema-avond. Alle jeugd vanaf de brugklas is van harte welkom om gezellig een hapje mee te eten en deze avond mee te beleven.  We kijken er naar uit je te ontmoeten!  Geef je wel even op via info@alphayouthleerdam.nl i.v.m. het eten. Voor meer informatie over Alpha Youth Leerdam, neem een kijkje op onze website Alphayouthleerdam.nl Tot snel!

Vrouwenkoffieuurtje

Het Vrouwenkoffieuurtje gaat woensdag 11 oktober niet door. Deze middag is er een bijeenkomst van het Ouderenkontakt in het Partycentrum. Graag tot zien op 8 november.
Dineke Brouwer

Bloemenfonds ontvangt mooie gift

Een groot aantal vrijwilligers verzorgt iedere week de bezorging van Het Kontakt en overige folders in Schoonrewoerd en een wijk in Leerdam. Iedere woensdagmorgen is het een drukte van belang in De Lichtkring om de krant en de folders te sorteren voor de bezorgers.
De vergoeding voor september bedraag € 220,59. Dit bedrag is beschikbaar gesteld aan het bloemenfonds van de Gereformeerde Kerk.

Een nieuwe studiekring

Nog even ter herinnering, dinsdag 17 oktober start onze studiekring over “levensvragen” die ons bezig houden. In de hal van de Lichtkring kunnen uw/jouw vragen in het witte kistje met het opschrift “studiekring” (onder het mededelingenbord) worden gedeponeerd. Toch liever digitaal indienen? Dat kan via mijn e-mailadres en via dat van ds. Piet van Midden: predikant@gkschoonrewoerd.nl
Geef uw/jouw deelname alvast door i.v.m. het klaarzetten van de stoelen en om te weten hoeveel koffie en thee er gezet moet worden. En… neem gerust buren, vrienden of belangstellenden mee! Opgave kan via Alice van Bijlevelt.
Met een hartelijke groet, ook namens ds. Piet van Midden,  Alice van Bijlevelt

Alice van Bijlevelt heeft er al over geschreven: het leerhuis dat we elke winter houden. Nieuw is het kiezen van de onderwerpen. Waar we eerder een bijbelboek kozen of een bepaalde periode uit de geschiedenis, hebben we de deelnemers nu gevraagd zelf met een thema te komen. Er zijn twee thema’s ingediend, die de kerk van christelijk geloof raken: ‘Als je GOD zegt, wat of wie bedoel je dan’ en ‘Verzoening’. Ik stel voor om met de eerstgenoemde te beginnen. Je gelooft in God, maar wat zegt dat? ‘Er moet toch meer zijn tussen hemel en aarde?’ Geloof je de belijdenis of belijd je je geloof? U krijgt ter plekke een excerpt. Het is wel heel handig als u uzelf even opgeeft, dit i.v.m. de zaalkeuze. Bij vragen gewoon Alice even bellen/appen.
Hartelijks, Piet van Midden

 

Alle nieuwsberichten