Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2023-20

Expositie 19 mei

Op 19 mei exposeert Riet Stevens uit Leerdam met een aantal schilderijen in de Lichtkring, ze omschrijft deze als volgt: Op onze fietstochten door de streek was ik gefascineerd door de kleuren van het landschap en de invloed van het wisselende licht daarop. Daardoor is mijn belangstelling voor het schilderen ontstaan. Ik schilder al jaren en ben daarin door diverse kunstschilders begeleid. Destijds werkte ik voornamelijk met olie- en aquarelverf. Nu schilder ik met veel plezier bij Inge Meuleman in het ‘Schildersatelier’ te Culemborg. Hier werk ik vooral met acrylverf en pastelkrijt. Acryl is een ’snelle’ verf, met de voor- en nadelen die daar bij horen. De kleuren van de acrylverf zijn, al dan niet gemengd, voor mij echt een verrassing. Wat me aanspreekt in het werken met pastel is de warme uitstraling ervan en het met de vingers mengen van het krijt, nadat het in meerdere lagen is opgebracht op het papier. Ik schilder vooral mensen/portret. Het is een uitdaging om een mooie compositie te kiezen waarin sfeer, kleur en intimiteit voor mij belangrijk zijn. Wat gebeurt daar, hoe ziet hun leven eruit, wat houdt hen bezig, wat is hun verhaal en …. hoe vertel ik dat op mijn doek?

Kerkenraad

We willen graag onze tuin weer benutten voor het koffiedrinken na de kerkdienst bij goed weer. Tijdens de coronaperiode hebben we ontdekt dat dat een prettige plek is en we willen dat dus graag voortzetten.
Vanuit de diaconie: tijdens de gemeenteavond van 8 maart zijn de jaarcijfers besproken. Daar werd nog enig voorbehoud gemaakt, omdat nog niet alles verwerkt was. Inmiddels is het boekjaar 2022 helemaal rond. We zijn zeer tevreden over alle opbrengsten van collecten en acties. Nogmaals: heel hartelijk dank voor al uw inzet en giften. Mocht u nog belangstelling hebben, dan zijn de jaarcijfers op te vragen bij de diaconie.

Voedselbankjes

De spanning stijgt: op zaterdag 10 juni is de “Landelijke Finale van Kern met Pit”. Wie gaat er naar huis met de Gouden, Zilveren of Bronzen Pit? Maar vooral ook: wie gaat er naar huis met een mooi bedrag van € 3000, € 2000 of de troostprijs van € 1000?
Vanaf komende maandag (15mei) vragen wij u te stemmen op http://www.kernmetpit.nl. De uitslag wordt voor 50% door de vakjury bepaald en voor 50% door online stemmen. U kunt uw stem uitbrengen van 15 mei tot en met 5 juni. Wij stellen het bijzonder op prijs als u stemt op ons voedselbankjesproject.
De diaconie

Contactdag Informeel 2023

D.V. zaterdag 17 juni a.s. is de landelijke Contactdag Informeel van Stichting Winstuitverlies. We nodigen u/jou van harte uit om op een prachtige locatie andere getroffenen, betrokkenen en degenen die geliefde(n) verloren aan kanker op een informele wijze te ontmoeten. Een geschikte activiteit om met het hele gezin aan deel te nemen. O.a. diaklankbeeld met samenzang door Rien Mouw. Welkom op hét informele contactmoment met en voor lot- & geloofsgenoten rondom kanker! We zien uit naar uw/jouw komst!
Wanneer? D.V. zaterdag 17 juni 2023 van 11 – 15 uur (inclusief catering)
Waar? Leidsche Hoeven – Tricht
Aanmelden (verplicht): www.winstuitverlies.nl

 

 

 

Alle nieuwsberichten