Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2022-45

Oproep kerstmusical

De leiding van de kindernevendienst is al druk bezig met de voorbereidingen voor het adventsproject. We gebruiken hiervoor de methode van Kind op Zondag. Met als spetterende afsluiting een echte musical voor in de kerkdienst op 1e Kerstdag. Wij zouden het erg leuk vinden om deze musical met de kinderen uit te voeren. Maar wij kunnen dit niet alleen. We hebben hulp nodig. We zoeken:

  • kinderen/jongeren die een rol willen spelen (ook als je niet -meer- naar de kindernevendienst gaat kun je mee doen!)
  • kinderen en/of volwassenen die in het koor willen zingen
  • (jong)volwassenen die kleding en attributen willen verzorgen
  • (jong)volwassenen die willen helpen met het decor
  • (jong)volwassenen die willen helpen met het geluid en beeld
  • (jong)volwassenen die mee willen helpen met instuderen van de teksten
  • (jong)volwassenen die mee willen helpen met instuderen van de liedjes

Het oefenen willen we inplannen op de zondagen na de kerkdienst. Start 20 november. Met elkaar kunnen we er een leuke musical van maken. We hopen op veel aanmeldingen! Misschien ken jij ook buiten de kerk kinderen/volwassenen die mee willen doen. Iedereen is van harte welkom!
Opgeven en voor vragen: bel/mail/app Marjolijn Laurman.

Weekopening Huis ter Leede

Na de verbouwing wil Huis ter Leede (vanaf januari 2023) wekelijks op maandagmorgen een weekopening doen voor de bewoners. Voor die weekopening zijn mensen nodig: mensen die de weekopening voorbereiden en mensen die de bewoners begeleiden naar de ruimte waar de weekopening plaatsvindt. Onze predikant, Piet, heeft al toegezegd eens in de zoveel tijd een weekopening te leiden. Maar men zoekt breder, niet alleen naar predikanten. Hoe groter de groep, hoe meer variatie er is en hoe minder keer iemand ‘aan de beurt’ is.
En nogmaals: men zoekt ook mensen die de bewoners begeleiden naar de centrale ruimte, die even een kopje koffie blijven drinken en wat napraten met de mensen. Waardevol om te doen, de mensen in Huis ter Leede zijn u echt heel dankbaar. Voor meer informatie en/of opgeven kunt u contact opnemen met de scriba, Jolanda Lemcke of rechtstreeks met Cor Burggraaf. Als u vrijwilliger wil worden voor het ophalen en terugbrengen van de bewoners, dan kunt u zich aanmelden bij de Coördinatrice van de Vrijwilligers: Wilma Looijen.
Namens de kerkenraad, Jolanda Lemcke, scriba

Terugblik Dankdag en gemeenteavond

We kijken terug op een mooie dankdag, afgelopen woensdag 2 november. Na de dankdienst voor gewas en arbeid was er een samenzijn van de gemeente. Er bleef een verheugend groot aantal mensen. We hebben in groepen met elkaar gepraat over dankbaar zijn. Wat maakt jou dankbaar? Wat waren zaken waar je ouders dankbaar voor waren? Is dankbaar zijn in deze tijd anders dan vroeger? Is dankbaarheid in moeilijke tijden anders dan wanneer alles goed en soepel gaat?
Vervolgens vertelde het CVK over de energie-perikelen waar ook de kerk mee te maken heeft. We proberen zo veel mogelijk de energie van onze eigen zonnepanelen te benutten, daarvoor zijn enkele elektrische kachels aangeschaft die efficiënt ruimtes kunnen verwarmen. Uiteraard steken we in op: zuinig gebruik en isolatie. In de kerkzaal gaat de thermostaat 1 graad naar benden, naar 18 graden.
Onze preses, Arie van Buuren, gaf toelichting op een vraag die al langer was blijven liggen: de naam van onze kerk. Wij heten Gereformeerde Kerk Schoonrewoerd. De ruimtes om onze kerkzaal heen hebben de naam De Lichtkring gekregen en dat houden we zo. De aanwezige gemeenteleden stemden hier mee in.
Na de rondvraag sloten we de avond af met het prachtige lied 997.
Namens de kerkenraad, Jolanda Lemcke, scriba

Bijbelleerhuis

Op dinsdag 8 november a.s. starten we weer met het bijbelleerhuis. Deze avond wordt het boek Koningen besproken en het zal u verrassen hoeveel parallellen dit Bijbelboek heeft met onze huidige tijd. Het wordt een interessante avond en onze predikant, ds. Piet van Midden, popelt om ons weer te boeien met zijn theologische uitleg.
Ook ontvangen we weer een beknopte uitleg over Bijbelboek Koningen via een paper. In verband met de hoge energiekosten wordt er zuinig gestookt, trek dus een trui of vest aan voor de behaaglijkheid.
Krijgt u en jij er ook al zo’n zin in? Koffie en thee staan klaar vanaf 19.30 uur en we beginnen stipt om 20.00 uur. Tot ziens in De Lichtkring. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u mij bellen.
Met een hartelijke groet, ook namens onze predikant, Alice van Bijlevelt

Alle nieuwsberichten