Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2021-41

Oppas

We mogen van geluk spreken: we hebben kinderen in de kerk. De ‘kleinste maat’ gaat tijdens de dienst naar de oppas. Daar zijn 2 paar ogen die extra goed opletten bij wat de kleinsten aan experimenten uithalen. Die ogen zijn van een jongere en een 18-plusser.
Het is verreweg het prettigst voor iedereen als we een heel rijtje namen hebben van jongeren en ouderen die heel af en toe willen oppassen. De komende week wordt een nieuw rooster gemaakt en daar zou uw naam op sieren. Vandaar deze oproep: meld uzelf even bij Agnita de With en geniet een uurtje van de kinderen. De kerkdienst blijft beschikbaar als live stream…

Cursus Bijbel voor iedereen

Op dinsdag 12 oktober, 20.00 uur is er weer cursus ‘Bijbel voor iedereen’. Kort na de vorige avond over Genesis, maar de herfstvakantie speelt ons parten en op 26 oktober komt opperrabbijn Jacobs spreken. We buigen ons nu over het boek Exodus. Een bijna spannend boek, waarin de uittocht uit Egypte en de ontmoeting op de berg Sinai centraal staan. Het boek biedt veel eyeopeners. Er ligt dinsdag een hand out voor u klaar. Ik zal nog wat extra Genesis-papers kopiëren.
Tot dinsdag, mede namens Alice van Bijlevelt, Piet van Midden

Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Samen dingen doen verbindt. Dat merkten we op de startdag, dat merken we bij vele activiteiten. En vanuit die verbinding raak je betrokken bij elkaar, ontstaat interesse naar en in elkaar. Dat hoeven niet altijd activiteiten georganiseerd vanuit de kerk of over kerkelijke-/geloofszaken te zijn. Het gesprek over: ‘wat houd je bezig?’ over: ‘wat vind je waardevol?’ Verloopt soms juist wat natuurlijker en soepeler als de aanleiding en/of de situatie een andere is dan een kerkelijke. Zo’n gesprek kan het begin zijn van een stap in een richting die naar de kerk kan leiden of naar een gespreksgroep, of naar een avondlezing, of naar een belofte voor de water-for-life-actie…. Een kans om met twee handen aan te grijpen. Zo’n kans is er op 9 oktober: plukdag bij de – kortgeleden opgerichte- Stichting Heerlijkheid De Vijfheerenlanden. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld het natuurgebied rondom de Wiel van Bassa te bewaren, de cultuur historische waarde te beschermen en het gebied te behouden voor komende generaties. De Wiel van Bassa is in 1573 ontstaan door een dijkdoorbraak, het is het grootste doorbraakwiel van Nederland. Naast het plukken van fruit zijn uiteenlopende werkzaamheden en activiteiten. Het is vlak naast onze Schoonrewoerdse voordeur. Je/u kunt zich aanmelden bij Akkie Langerak of op info@heerlijkheidvijfheerenlanden.nl
Lekker buiten bezig zijn met anderen. En wie weet waar dat toe leiden kan…..
Ingezonden door Ad de Jong, bestuurslid van de Stichting Heerlijkheid Vijfheerenlanden

Verwenbehandeling kapper Maresa

Op zaterdagmiddag 16 oktober gaat kapper Maresa voor Water for Life aan het werk. Er kan nog worden geboden op de verwenbehandeling: wassen, hoofdmassage en het krullen of föhnen van de haren. Het is alleen op deze datum mogelijk. Dus als je voor het weekeind 16/17 oktober een feestje o.i.d. hebt is dit je kans om professioneel gekapt tevoorschijn te komen. Natuurlijk ook heel leuk voor een gewoon weekeind om extra te stralen. De hoogste bieder zal worden behandeld. Zie het formulier in De Lichtkring. Op woensdag 13 oktober zal de veiling worden gesloten. Bieden vanaf € 22,00. Voor gebruikte materialen is een klein deel van het geld voor Maresa, arbeidsloon komt volledig ten goede van Water for Life.

Vrouwenkoffieuurtje

Ook het Vrouwenkoffieuurtje gaat weer van start. Het is goed om na lange tijd elkaar weer te ontmoeten. Een gesprek over een maatschappelijk onderwerp is fijn met elkaar te voeren. Kom een keer luisteren, meedoen en bevalt het? dan blijf je komen. In De Lichtkring staat de koffie of thee woensdag 13 oktober 14.30 uur klaar, 16.00 uur gaan we weer huiswaarts.
Dineke Brouwer

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak is op zaterdag 30 oktober en we hopen op veel vrijwilligers die met goede zin komen schoonmaken. Nu de coronaregels soepeler zijn kunnen we de schoonmaak met z’n allen goed aanpakken. Naast al het binnenwerk hopen we ook op mankracht voor de buitenboel en vergeet niet een emmer spons zeem enz. mee te nemen. Er ligt een lijst voor degene die op 30 okt. niet kunnen! Zij mogen ook gaan wanneer ze wel kunnen, en dan een overzicht hebben wat er gedaan is of nog moet gebeuren. We starten om 8.30 en om 10.00 uur drinken we koffie met wat lekkers. Tot 30 oktober.
Nel den Hartog

Alle nieuwsberichten