Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2020-43

Laat je verrassen

Zondag 25 oktober (vandaag) is ds. Joost Schelling onze voorganger.
Op de website van zijn huidige standplaats Woerden stelt hij zich als volgt voor: Mijn naam is Joost Schelling (1978) en ik ben sinds zondag 21 mei 2017 verbonden aan de gereformeerde kerk, in het bijzonder voor de Kruiskerk. Woerden is mijn tweede gemeente, na eerst ruim 5 jaar in de Gereformeerde Kerk van Sliedrecht te hebben gestaan. Daarvoor was ik werkzaam in verschillende functies voor het jeugdwerk (JOP) van de landelijke dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Mijn eerste baan binnen de kerk was ook in het jeugdwerk. Direct na mijn studie theologie nam ik in 2004 een parttime baan als jeugdwerker in Barendrecht aan.
Op deze gemeentebrief heten we Ds. Joost Schelling al welkom en zien we uit naar een inspirerende dienst

Alvast ter info voor 1 november

Kleren maken de man. En de vrouw. Dat is in het Nabije Oosten nog duidelijker dan bij ons. Daar worden mantels als diplomatiek geschenk meegegeven. Denk aan Naäman. Ik zie koningin Máxima nog niet in een diplomatiek krijgertje lopen, maar dat ter zijde. Hoe hoger de functie, hoe sprekender de kleding. Dat geldt met name voor de koning en de hogepriester. Wat de hogepriester droeg, is werkelijk veelbetekenend. Vooral zijn muts, de pull over en de onderrand van zijn toga. Alles heeft betekenis en die is heel gemakkelijk uit te leggen. Zelfs aan kleuters. De pull over is het meest sprekend. In de nevendienst van 1 november gaat Anneke Scherpenzeel ermee aan de gang. Natuurlijk krijgen alle betrokkenen nog een uitnodiging en we hopen vooral op veel kinderen.

Kennismaken onder het gesternte van corona

Ik schrijf dit tekstje op donderdagmiddag. Ik heb geen idee hoe de coronacrisis om zich heen grijpt. Het is in elk geval heel bedreigend. Kennismaken onder dit gesternte is behoorlijk ingewikkeld. Velen vinden bezoek eng. Ik begrijp dat. Ik draag hoe dan ook een mondkapje. Ik kom nooit zomaar aan de deur en als m’n verwachtingen uitkomen wordt het nog sterker afgeraden bij elkaar op bezoek te gaan. Vroeg of laat vinden we elkaar. Als het gewenst is dat ik kom, belt u me dan even op. En anders kunnen we bellen, mailen en brieven schrijven.
Afgelopen woensdag was ik bij de bijbelgesprekskring. Je voelt je er meteen welkom. Mooi, al die gesprekken en toepassingen. Op 18 november hoop ik er weer bij te zijn. En de 30-plussers kom ik ook in de kring, op 2 november. Een afspraak met de catechesegroep volgt nog. Als corona het ons niet belet, zeg ik er maar bij. Hartelijks,
Piet van Midden.

Kerkdienstgemist

De website van de kerk zal binnenkort worden aangepast zodat u dan via onze eigen website de dienst die plaatsvindt rechtstreeks kunt volgen op uw computer of tablet. Voor degenen die overgestapt zijn op glasvezel en als provider Caiway of Delta hebben gekozen, heb ik nog de volgende tip: Klik op de afstandsbediening op het knopje Menu, kies dan Apps en klik vervolgens op het groene icoontje van Kerkdienstgemist. Kies dan de provincie Utrecht, de plaats Schoonrewoerd en onze kerk: GK SChoonrewoerd. Klik tenslotte op het gele knopje om de keuze als favoriet op te slaan zodat u de volgende keer alleen maar naar Apps hoeft te gaan en op OK hoeft te klikken. U kunt dan naar onze diensten kijken op uw televisie.
Hans Ippel

Kerkomroep

Deze week hebben we ons abonnement bij Kerkomroep Nederland stopgezet. Inmiddels zijn we namelijk helemaal overgestapt op Kerkdienstgemist.nl De luisterkastjes die nog in gebruik zijn bij een viertal gemeenteleden, zijn omgezet zodat ook zij voortaan naar de uitzendingen via Kerkdienstgemist.nl luisteren. Van deze kastjes zijn er nog een viertal in reserve, dus wie er een wil hebben, al is het maar tijdelijk, kan contact met mij opnemen. De enige vereiste is dat u over een internetaansluiting beschikt.
Hans Ippel

Alle nieuwsberichten