Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2017-36

Kerkproeverij

Wie neem jij, wie neemt u zondag 17 september mee naar de kerk? Een week of zes geleden stond er al iets over op de gemeentebrief: “Neem eens iemand mee naar de kerk om hem/haar te laten ‘proeven’ van wat de kerk is.” Op de Startzondag, 17 september dus, zullen we helemaal ‘ingesteld’ zijn op gasten. Natuurlijk willen we dat iedere zondag zijn, een gastvrije kerk. Maar soms doe je toch extra je best als je bezoek verwacht. Je wilt ervoor zorgen dat degene die komt zich welkom weet, en zich op zijn gemak zal voelen. Bij deze gemeentebrief zit een uitnodiging (digitaal, om zelf uit te printen, en er zullen een aantal papieren exemplaren in De Lichtkring liggen, voor wie geen computer of printer heeft) om te geven aan die vriend, buren, collega, kleinkinderen die je uit wilt nodigen. Als je iemand persoonlijk vraagt, kan zo’n uitnodiging op papier handig zijn om te geven. Voel je een drempel? Dat kan. Het is misschien niet gemakkelijk om iemand te vragen. Maar doe het maar gewoon, in vertrouwen dat je het goede doet.
Namens de voorbereidingsgroep, ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Heilig Avondmaal

Jezus at met ‘jan en alleman’. De maaltijd was voor Hem belangrijk. Door met mensen aan tafel te gaan liet Hij zien: Ik heb mensen lief, ook hen die door anderen minderwaardig gevonden worden. Ook hen die moeite hebben om zichzelf lief te hebben. Dat mogen we zondag opnieuw samen vieren, door als ‘jan en alleman’ aan Tafel te gaan, en brood en wijn uit Zijn hand te ontvangen. Welkom!
ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

STARTZONDAG-MAALTIJD

Op 17 september a.s. is het zover. Het nieuwe seizoen vol kerkelijke activiteiten gaat van start. Dit jaar is het thema van de startdienst “KERKPROEVERIJ”. Afgeleid van deze slogan zullen we deze zondag bezig zijn in en rond de kerk. De kerkdienst begint op de gebruikelijke tijd: 10 uur dus. Onze eigen predikant Gerlinde van den Berg is de voorganger.
Na de dienst en de koffie, thee en limonade kunt u en kunnen jullie met uitgenodigde gasten ( zie de uitnodiging op een andere plaats in deze gemeentebrief ) onze kerk beter leren kennen. Hoe? Dat merken jullie dan wel. OOK DIT JAAR WILLEN WE GEZAMENLIJK GENIETEN VAN EEN MAALTIJD!!
In De Lichtkring liggen lijsten klaar waarop u kunt invullen met welke lekkernijen u uzelf, maar vooral anderen wilt verrassen. Om 14.00 sluiten we ons samenzijn af. Deze afsluiting wordt verzorgd door de liturgiecommissie. We hopen jullie allemaal op de deze feestelijke dag te ontmoeten. Met vriendelijke groet,
De commissie gemeenteopbouw

STARTZONDAG-JEUGD

Op deze startzondag is er voor de jeugd veel te doen!!! Het begint al met de dienst en kindernevendienst . En daarna zijn er veel activiteiten in het jeugdhonk en daarbuiten. Wat dacht je van een virtuele speurtocht. Het wordt bijzonder. Misschien vragen je ouders iemand op deze speciale zondag iemand mee naar de kerk.
Als jij iemand kent, die ook wel eens mee wil, dan is deze startzondag prima om hem of haar te vragen!!

Dementie-vriendelijke gemeente

Via dit bericht brengen we u graag op de hoogte dat per 1 september aanstaande het Inloophuis Dementie haar deuren opent. Het Inloophuis is een initiatief van de gemeente Leerdam in samenwerking met Rivas Zorggroep, Present, Huis ter Leede, Alzheimer Nederland en SamenDoen.
Het Inloophuis Dementie is gevestigd in De Hoeksteen, Koningin Emmalaan 41 te Leerdam, waar u op vrijdag- en woensdagmiddag terecht kunt voor ondersteuning en begeleiding. Daarnaast is het een plek om mensen met dezelfde vragen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. U bent hier van harte welkom,
De diaconie

De Rommelschuur

Op zaterdag 9 september is De Rommelschuur open van 9.00 – 12.00 uur. Er komen telkens weer spullen binnen, dus leuk om even te komen kijken. Op 16 september komen we spullen voor de grote rommelmarkt van 30 september bij u ophalen. We komen huis aan huis langs bij degenen die een brief in hun brievenbus hebben gekregen. Natuurlijk kunt u zelf ook uw spullen bij ons brengen. Fijn dat er al verschillende mensen zich spontaan hebben opgegeven om te helpen achter de kramen. Heeft u nog tijd om iets te doen, alle hulp is welkom!
Commissie De Rommelschuur

Saarmund

Zoals velen hebben kunnen lezen of horen heeft Christine Kϋhn vorige week een zware en risico volle operatie ondergaan aan haar nekwervels. De operatie is tot ieders tevredenheid verlopen. Na 6 dagen mocht ze weer naar huis waar ze nu is begonnen aan een lange periode van verder herstel.
Christine is bijzonder dankbaar voor feit dat ze van velen uit Schoonrewoerd aandacht heeft gekregen in de vorm van gebed en hartelijkheid. Die helpen je door de moeilijke momenten heen. Ze zegt in haar bericht dat deze vorm van Partnerschaft nog van zoveel grotere waarde is dan de 1 x per jaar bezoeken. Maar dit is wel het gevolg van de jaarlijkse bezoeken en noemt het daarom een grote zegen en zegt…..DANKE!!!! Ze besluit haar bericht dat ze zich met haar boek in de tuin gaat installeren, het onkruid negeren en genieten van het leven.
De Saarmundcommissie.

Alle nieuwsberichten