Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2016-19

Collecte bij het H.A.: Stichting Vluchteling

In maart duurde de oorlog in Syrië vijf jaar. Een einde is niet in zicht. Duizenden doden, het land ligt in puin, er wordt honger geleden. Ruim twaalf miljoen Syrische mannen, vrouwen en kinderen zijn uit angst voor oorlog en geweld van huis en haard verdreven. Als je de krant leest, lijkt het alsof ze allemaal hierheen komen. Het overgrote deel, ruim negentig procent van de Syrische vluchtelingen, wordt echter opgevangen in de buurlanden. Stichting Vluchteling vraagt uw hulp voor de opvang in de Syrische regio, in landen als Libanon, Jordanië, Noord-Irak en Turkije. De leefomstandigheden van vluchtelingen zijn daar vaak schrijnend. Er is een tekort aan eten, onderdak en medische zorg. Mensen zijn gemakkelijke slachtoffers van uitbuiting. Kinderen gaan vaak niet naar school, maar bedelen op straat. In die barre situaties worstelen mensen om hun waardigheid te behouden. Met geld van donateurs draaide Stichting Vluchteling in 2015 in Syrië en de buurlanden elf grote projecten, variërend van mijnen ruimen tot voedselvoorziening. Ze hielpen straatkinderen, zorgden voor mobiele medische klinieken en zetten tentschooltjes neer. Vorig jaar hielpen ze op die manier 365.000 vluchtelingen. Ze hopen dit jaar nog meer te kunnen betekenen. Helpt u mee de opvang in de regio menswaardig te maken?
Diaconie

Seniorengroep

Donderdag 12 mei a.s. hopen we als senioren weer voor de laatste maal van dit seizoen bij elkaar te komen. En zoals elk jaar gaan we ook nu een middagje uit. We gaan naar het Leer- en Schoenenmuseum in Waalwijk. We besluiten de middag met een gezamenlijke maaltijd. Velen hebben zich al opgegeven voor deelname. Wilt u ook mee, dan kunt u zich nog opgeven tot en met zondag 8 mei. De kosten bedragen voor leden € 15,- en voor niet leden € 25,-. Wilt u alleen aan de maaltijd deelnemen, dan is dat ook mogelijk. We vertrekken a.s. donderdag om 13.00 uur vanaf onze kerk. (Graag 10 min. voor vertrek aanwezig). Heeft u vervoer naar het vertrekpunt nodig, neemt u dan even contact op met Ad Verhoeff.

De Rommelschuur

Op zaterdag 14 mei is de schuur geopend van 9.00 – 12.00 uur. Er zijn heel veel leuke spulletjes voor uw huis, tuin en keuken. Kom eens kijken!
Commissie De Rommelschuur.

Samenloop voor Hoop

Doen we weer mee als kerk? En wie wil zijn schouders eronder zetten om dit te organiseren?
Bericht ontvangen van de commissie Samenloop voor Hoop Leerdam: Vijf jaar geleden heeft u meegedaan aan de SamenLoop voor Hoop in Leerdam ook dit jaar zouden wij het leuk vinden om u weer te mogen begroeten met een groep. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2016 wordt er in Leerdam een SamenLoop voor Hoop georganiseerd waarover wij u graag informeren. Een Samenloop voor Hoop is een evenement waarbij teams gedurende 24 uur in estafette wandelen om stil te staan bij Kanker. Wij willen ook uw organisatie van harte uitnodigen een team te vormen en mee te doen om dit evenement tot een groot succes te maken. Een Samenloop voor Hoop staat onder auspiciën van het Koningin Wilhelminafonds ( KWF ) ofwel de kankerbestrijding. Een team bestaat uit ongeveer 15 personen en kan mogelijk ook worden gecombineerd. (Met een andere vereniging of stichting). Deelname aan de loop kost € 15,- per persoon waarbij elke deelnemer een T-shirt van de Samenloop ontvangt. Op de site vindt u nog meer informatie.
Naast de 24-uursloop voor volwassenen is er ook ruimte voor een kinderloop die op zaterdag 18 juni wordt gelopen, deze duurt 24 minuten. Hierbij kunnen kinderen in de leeftijd van de basisschool hun rondes lopen en de naam van uw organisatie uitdragen d.m.v. kleding, vlaggen, spandoeken, yells etc. Voor meer informatie over de kinderloop verwijzen wij u naar onze site. Wij hopen van harte uw inschrijving te mogen ontvangen zodat iedereen kan zien dat ook uw organisatie de Samenloop een warm hart toedraagt en stil wil staan bij Kanker.
Met vriendelijke groet,
Organisatie Samenloop voor Hoop Leerdam
Wilna Kars
www.samenloopleerdam.hoop.nl/leerdam
Voor verdere informatie: Freek en Gerrie de Jong

Alle nieuwsberichten