Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2016-01

Bij het H.A.

Als gemeente werken we mee met het opstellen en bemensen van de christelijke evangelisatiekraam. De evangelisatiekraam staat een keer per maand in het centrum van Leerdam, behalve in de koude wintermaanden. C.E.L. staat voor Christelijke Evangelisatie Leerdam en is een samenwerking van diverse kerken en gemeenten in Leerdam. Het doel van de evangelisatiekraam is om Leerdammers te bereiken met het evangelie. Met behulp van het aanbieden van een kleine attentie wat meestal te maken heeft met een christelijke feest of de actualiteit van die maand, worden er gesprekken met mensen aangeknoopt. Ook wordt er via de huidige media (facebook e.d) geprobeerd de mensen te bereiken. Verder zijn zij gaan samenwerken met Leerdam Praise. Door deze samenwerking hopen zij elkaar te ondersteunen in de bestaande activiteiten en ook nieuwe gezamenlijke activiteiten te ontplooien. Om deze activiteiten mogelijk te maken, vragen we om uw steun. Alvast bedankt!
De Diaconie

Jeugdcentrale

Op dit moment heeft de Jeugdcentrale voldoende leiding en bestuur om de clubs te bemannen en te organiseren. Voor volgend seizoen zijn er een aantal mensen die ermee stoppen. Daardoor zijn we nu alvast op zoek naar: clubleiding, een secretaris en een penningmeester waarvan de laatste twee te combineren zijn. We willen jullie vragen om eens rond te kijken of er mensen zijn die zich aan willen sluiten bij deze fantastische club. Misschien uzelf wel. U kunt contact opnemen met Mario Swaanen, secretaris/penningmeester Jeugdcentrale.
Groeten van een enthousiast club-team

Boekbespreking

Binnenkort gaat de bespreking van het boek “De rode letter” van de schrijver Nathaniel Hawthorne van start. Het is 1660. Hester Prynne, een jonge vrouw vol verwachtingen van het nieuwe land, arriveert in een koloniale nederzetting in Massachusetts Bay. In afwezigheid van haar man Roger, die ten strijde is getrokken om koloniaal gebied te veroveren, maakt Hester de puriteinse gemeenschap te schande, wanneer blijkt dat zij zwanger is. Niemand weet wie de vader van haar kind is, want Hester blijft loyaal en weigert zijn naam te noemen. Haar overspel wordt bestraft met de gevangenis. Na haar straf moet zij voor altijd publiekelijk de letter A van Adulteress (overspelige) op haar kleding dragen. En dan …
De indeling van de avonden is als volgt: op 12 januari bespreken we hoofdstuk 1 t/m 6, op 26 januari hoofdstuk 7 t/m 14 en op de laatste avond 9 februari hoofdstuk 15 t/m 24.
Graag tot ziens, Eric Leenman

De Rommelschuur

Op zaterdag 9 januari is de schuur weer open van 9.00 – 12.00 uur. Van de opbrengst van de boekenkar, die het afgelopen jaar tijdens de vakanties bij Ad en Tineke’s dagwinkel stond, zijn er voor dozen met etenswaren bij de Voedselbank gebracht. Na onze laatste opening zijn er veel spullen binnen gekomen, dus de moeite waard om in dit nieuwe jaar binnen te lopen. Wij hebben de koffie en thee klaar staan.
De activiteitencommissie

Snoepjes inpakken

Op woensdag 6 januari 2016 wordt er niet ingepakt i.v.m. met de nieuwjaarsreceptie van De Stichting Ouderen contact Schoonrewoerd. Op 13 januari is iedereen weer van harte welkom op de vaste tijden die dan weer wekelijkse vermeld zullen worden tot het moment dat de werkzaamheden voor de Paasdagen weer klaar zijn. Alle medewerkers een goede jaarwisseling en een gezond 2016 gewenst.

Alle nieuwsberichten