Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2015-51

Feestelijke advent samenzang

Dit jaar willen we graag extra stilstaan bij die tijd van verwachten: de adventtijd. Dat doen we op 20 december om 16.00 uur met een feestelijke Advent Samenzang in De Lichtkring. We zingen die middag van verwachting en hoop. We doen dat samen met het koor Zout. Het koor heeft een aantal prachtige liederen ingestudeerd, liederen die de geboorte aankondigen, liederen waarin Gods grote kracht en liefde wordt geprezen. Er zullen korte teksten zijn en een verhaal over verwachting…, over wat er komen gaat… en daarmee gaat de middag ook over wat we achter ons laten…
Voor het koor Zout is dit het laatste optreden onder leiding van Polien Fijan. Deze inspirerende dirigente heeft aangegeven te gaan stoppen. Het maakt dit optreden extra gedenkwaardig. We gaan een middag beleven die een mooie opstap vormt naar de Kerstnachtsamenkomst op 24 december als we vieren dat verwachtingen uit kunnen komen, als we de komst van Jezus vieren.
U bent allemaal van harte welkom bij de feestelijke Advent Samenzang op 20 december om 16.00 uur in De Lichtkring.

Doel collecte kerstnachtsamenkomst

Als gezamenlijke PKN-kerken in Schoonrewoerd zijn we overeengekomen de collecte van de kerstnachtsamenkomst te bestemmen voor het werk van Jan Meerkerk in Dobîrca. Hierbij de informatie, zoals die ook in de nieuwsbrief staat van de Hervormde Gemeente.
Hope for Dobîrca. Maandag reizen we weer af naar Roemenië. Vele goederen, zoals de schoenendozen van de school uit Zijderveld, kerstbroden, kazen, gebreide mutsen en wanten, maar ook babykleertjes en nog veel meer zijn vorige week zaterdag al op transport gegaan. In de komende week zullen we in Dobirca met mannen, vrouwen en kinderen het Kerstfeest vieren. Zo bijzonder dat ook daar de boodschap mag klinken: “Zie Ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, dat heden voor u is geboren, in de stad van David de Zaligmaker, Hij is de Christus de Heere.” We vragen uw gebed voor al het werk dat ook daar mag worden gedaan. Wanneer u iets wilt mee beleven, volg ons dan op: www.facebook.com/hopefordobirca of lees onze blog www.roemeniereis.waarbenjij.nu
De diaconie

Twitterdienst

Zondagavond 31 januari organiseren we weer een twitterdienst. Hierbij nogmaals een oproep om mee te denken / te helpen om deze dienst te organiseren. Maandagavond 4 januari om 20.00 uur hebben we een overleg in de Lichtkring. Je bent van harte welkom om deze avond te komen. Deze oproep geldt voor onze jongeren, maar ook zeker voor enthousiaste volwassenen!!
Groeten, Gerlinde, Anneke en Marjolijn

De Rommelschuur

We kijken terug op een goede en gezellige kerstmarkt die een bedrag heeft opgeleverd waar we heel blij mee zijn. We bedanken de kinderen met hun leiding die opnieuw dit jaar de cyclamen hebben verkocht! Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om deze markt te organiseren, nogmaals iedereen bedankt! De prijzen van de verloting zijn gegaan naar: Co Middelkoop (het bloemstuk), Truus Bonouvrié (de steengril met slagersbon), Hans Lemcke (de lantaarn) ,Corina Kooijman (de lantaarn), Jannie den Braven (het chocoladepakket). Dit jaar zijn we niet meer open, maar op 9 januari staat de koffie weer klaar!
De activiteitencommissie

Alle nieuwsberichten