Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2015-46

Bijbelstudie

Woensdag komen we weer bij elkaar en bespreken verder van het thema TIEN MOTIEVEN om te geloven: omdat je een schepsel bent en omdat je niet alleen op de wereld bent! Iedereen welkom, ook als u nog nooit geweest bent.

Jeugdcentrale

Voor volgend seizoen zijn er een aantal mensen die ermee stoppen. Daardoor zijn we nu alvast op zoek naar clubleiding, een secretaris en een penningmeester waarvan de laatste twee te combineren zijn. We willen jullie vragen om eens rond te kijken of er mensen zijn die zich aan willen sluiten bij deze fantastische club. Misschien u zelf wel. U kunt contact opnemen met Mario Swaanen (secretaris/penningmeester Jeugdcentrale).
Groeten van een enthousiast club-team

Actie Voedselbank

Wat waren we verrast! We stonden met z’n vieren klaar om uw producten voor de Voedselbank in ontvangst te nemen. U kwam in grote getale. We kwamen letterlijk handen te kort. Ongelooflijk. Tassen en dozen vol bleven komen. Ook op de woensdag (Dankdag) zelf kwamen nog tal van producten binnen. De tafels waren rijkelijk gevuld. Heerlijk om te mogen zien, dat we bereid zijn onze rijkdom met anderen te willen delen. Ook de collectebus werd niet vergeten. Afgelopen donderdag is alles naar de voedselbank gebracht. De medewerkers waren blij verrast en dankbaar. Onze gaven blijken in deze tijd hard nodig te zijn. De armoede (vaak onzichtbaar) is schrijnend.
Afgelopen dinsdag telden we het geld wat in de speciale collectebus was gedaan. Dan word je helemaal stil. In onze ogen een enorm bedrag. Als je dit alles ziet, wat kun je dan nog zeggen? Alleen maar: alle, alle gevers “ontzettend bedankt!” namens de voedselbank en diaconie. Dit stimuleert ons om volgend jaar deze actie zeker weer te herhalen.
De diaconie

Postzegels en kaarten sparen voor de zending

Al jarenlang worden er in het hele land door vele vrijwilligers postzegels en kaarten ingezameld voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de Gereformeerde Zendingsbond. De ingezamelde postzegels en kaarten worden uitgezocht en vervolgens op beurzen en via Marktplaats verkocht. Alle postzegels en enveloppen met een postzegel zijn welkom. Ook ansichtkaarten zijn gewild. Hieronder staan echter enkele richtlijnen waarmee u rekening kunt houden voor een hogere opbrengst bij de verkoop van de postzegels en kaarten: het belangrijkste is dat de kaarten zo onbeschadigd mogelijk zijn, zowel degene met als zonder postzegel. Vooral de oudere kaarten zijn gewild en daarom extra gewenst. Beschadigde kaarten leveren in de praktijk helaas weinig op. Bepaalde dubbele vouwkaarten leveren extra geld op, zoals kaarten van Anton Pieck, Rien Poortvliet, Rie Kramer, Marjolein Bastin, Anne Geddes, Unicef, Removos (mond en voetschilders), hartjeskaarten ‘Voor het kind’ (met hartje achterop), De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en geboortekaartjes. Als u nog vragen heeft dan kunt u contact opnemen met: Rita Haag

Taizédienst

U bent van harte welkom in de Taizé viering op 22 november om 18.30 uur. Thema van de dienst is: hoop, geloof en liefde. Veel liederen uit het repertoire van Taizé gaan over de Liefde van God. De liefde van God inspireert tot een dienstbaar leven. De liefde van God maakt dat we mogen hopen op een maatschappij waar haat geen bodem vindt. De liefde van God helpt ons geloven in vrede en gerechtigheid. Kenmerkend in een Taizé viering zijn momenten van stilte om tijd te nemen voor het neerdalen van Gods Geest. Juist in de stilte krijgen Hoop, Geloof en Liefde hun betekenis.
namens de liturgiecommissie, Jolanda Lemcke

50+

Donderdag 17 november a.s. hopen we als senioren van binnen en buiten onze kerk weer bij elkaar te komen. Ditmaal gaan we onze kennis over diverse onderwerpen testen. Een quiz dus! We spelen de quiz in kleine groepjes, dus je staat er niet alleen voor. Altijd leuk om te ontdekken wat je weet of welke puzzel je op kan lossen. En weet je iets niet, wat ons allen natuurlijk regelmatig overkomt, dan valt er dus nog wat te leren. Daar zijn we nooit te oud voor. U bent allen van harte welkom. Aanvang: 14.00 uur in De Lichtkring.
Wilt u vervoer, neem dan even contact op met Ad Verhoeff.
De commissie 50+

Spaarkaarten Verkroost

Afgelopen maandag zijn er weer spaarkaarten ingeleverd bij Verkroost. Voor het bloemenfonds 3 kaarten en voor Sabatu Pontianak 31 kaarten. Meer informatie over deze Stichting kunt u zien bij de Rommelschuur. Ook de Rommelschuur steunt deze stichting van fysiek gehandicapte kinderen in Indonesië. Bedankt voor het sparen allemaal.
Ina Niebeek

Alle nieuwsberichten