Kerkdienst gemist:

Gemeentebrief 2015-37

Huwelijk

Op 18 september a.s. gaan Frederike Brouwer en Pim van der Zande trouwen. Ze willen graag Gods zegen over hun huwelijk vragen, in de overtuiging dat die zegen onmisbaar is. Iedereen is van harte uitgenodigd voor de kerkdienst om 14:00 uur in onze kerk, waarin ik voor mag gaan. Het adres van Pim en Frederike is Pleinstraat 2, 4126RT Hei- en Boeicop.
ds. Gerlinde van den Berg-de Haan

Collecte bij het HA 13 sept

Manneka helpt Liberia
Mambu Quoi is geboren in Bomi County, Liberia. Hij ging naar school in Monrovia, leerde metselen in 1992 en een jaar later kreeg hij een specifieke training in water en sanitatie door een UNICEF begeleider. In deze tijd startte hij samen met 3 vrienden een bedrijf in WATSAN. (water en sanitatie) Gedurende de 14 jaar durende burgeroorlog, die in 1989 is begonnen, was het onmogelijk voor Mambu om Liberia te ontvluchten. Na de oorlog kreeg hij het gevoel, dat hij het verwoeste land weer wilde opbouwen door ex-kindsoldaten en jongeren met een oorlogstrauma te trainen in water en sanitatie en metselwerk projecten.
Anneke, geboren in Papendrecht, ging in Nederland naar school en vanaf 1991 heeft zij in een heel aantal landen gewerkt, waaronder Israël, Kroatië, Bosnië, Kosovo, Syrië en Irak. Ze kwam op kerstavond 2003 in Liberia aan, om daar te werken in een noodhulp programma voor ZOA/Medair/Cord emergency. Tijdens haar verblijf in Liberia ontmoette ze Mambu, toen hij voor de ZOA een waterpomp kwam repareren. Twee mensen met een compleet verschillende achtergrond en cultuur bleken dezelfde visie te hebben.
Manneka is opgericht nadat wij door God geroepen zijn om de allerarmsten te helpen en om het verwoeste Liberia weer op te bouwen. Iedere dag komen we mensen tegen die nog steeds lijden onder de nasleep van 14 jaar burgeroorlog in Liberia-West-Afrika. Manneka brengt hoop en vreugde op een plek vol verdriet. Door de liefde van God te delen willen we een licht zijn in een donker land waar nog steeds veel pijn en verdriet is in de levens van de mensen.
De Diaconie

De Rommelschuur

Op zaterdag 26 september houden we onze jaarlijkse grote rommelmarkt. De voorbereidingen zijn in volle gang. We hebben veel spullen opgehaald. Ook hebben zich al veel vrijwilligers aangemeld, daar zijn we heel blij mee. Toch komen we nog mensen tekort bij de kramen om de spulletjes te verkopen. Wie o wie wil ons daarbij helpen? Ook bij het maken van de bloemstukjes op vrijdag 25 september kunnen we uw hulp goed gebruiken. Nu denkt u misschien dat het niet helemaal uw talent is, maar met elkaar komen we een heel eind. Wij zorgen voor de bloemen, neemt u zelf een mesje of snoeischaar mee. Vanaf 9.00 uur kunt u terecht, de koffie staat klaar! Pak de telefoon en bel met Ineke Broekhoff om u op te geven, tel: 0347-351444
De activiteitencommissie

Jaarboekjes

In de hal van De Lichtkring liggen, zoals u al heeft kunnen zien, weer de nieuwe Jaarboekjes 2015-2016. Neemt u s.v.p. na de dienst uw eigen exemplaar mee en ook, als dat mogelijk is, zoveel mogelijk boekjes voor gemeenteleden uit uw omgeving die vandaag niet in de kerk zijn. Alvast hartelijk dank voor uw moeite.
Met vriendelijke groet: Wout Versteeg

Startzondag

Op 20 september a.s. is het startzondag. Je zou ook kunnen zeggen Prinsjesdag voor de kerk. Het winterwerk gaat weer beginnen. Het thema dit jaar is “Goede Buren”. Als commissie gemeenteopbouw hebben we een aantal activiteiten bij dit thema gezocht.
Na de ochtenddienst en het koffiedrinken kunt u kiezen uit een drietal mogelijkheden:

  1. Uit Lexmond komen twee “goede buren” een workshop geven over de Kletsklapper. Een boekje vol open vragen over leven in geloof, hoop en liefde voor piepjonge tot stokoude kinderen.
  2. We gaan op bezoek bij onze “ goede buren “ Gerard en Trees Uppelschoten voor een natuurwandeling in hun prachtige tuin. Op zijn unieke manier verzorgt Gerard een rondleiding, die ervoor zorgt dat u de natuur van dit fraaie stukje Kerkweg voortaan heel anders bekijkt.
  3. We verrassen onze eigen “goede buren”, vrienden of familie met een bloemstukje in een thee- of koffiekopje. Onder leiding van Hilda Middelkoop wordt dit vast een bijzonder cadeautje voor mensen die ons lief zijn.

Om 13.00 uur willen we dit gedeelte van de Startzondag afsluiten en met elkaar gaan eten. Hiervoor vragen we, net als vorige jaren, uw medewerking. We hopen dat u elkaar ( en ons ) weer net zo verwent met heerlijke soep, gerechten, snacks, broodjes en toetjes als u vorig jaar deed.
In De Lichtkring liggen lijsten om u op te geven voor de “Goede Buren-activiteiten” en het “Goede Buren-menu”. Met elkaar kunnen we er een mooie dag van maken. We hopen velen van u te mogen ontmoeten.
Commissie Gemeenteopbouw

de Dementie-vriendelijke Kerk

De voorganger van vanmorgen, Annemarie Roding, heeft onlangs een boekje geschreven over de vraag hoe je zo goed mogelijk om kunt gaan met gemeenteleden die lijden aan dementie. Kun je hen geestelijke zorg blijven bieden en zo ja, hoe dan? Kunnen zij naar de kerkdiensten blijven komen? Hoe geef je het pastorale bezoek eigenlijk vorm en inhoud? Het boekje de Dementie-vriendelijke Kerk maakt duidelijk dat we juist als kerkgemeenschap nog veel kunnen betekenen voor iemand die lijdt aan dementie, maar het is zeker ook zo dat dementerende gemeenteleden van grote betekenis kunnen zijn voor de gemeente. Dit boekje is bestemd voor iedereen in de gemeente die zich bezig houdt met pastorale zorg. Niet alleen voor ‘kerkelijke professionals’ en ambtsdragers, maar ook voor betrokken vrijwilligers die zich met hart en ziel voor hun mede-gemeenteleden inzetten. Natuurlijk is het boekje ook ondersteunend voor hen die in hun persoonlijke omgeving zorgen voor iemand die lijdt aan dementie. De Dementie-vriendelijke Kerk is vooral een praktisch boekje, met tips, aanwijzingen en voorbeelden. Omdat er een aantal leden van onze gemeente geïnteresseerd zijn in dit boekje, heeft Annemarie vanmorgen op aanvraag wat exemplaren meegenomen. Maar er zijn er ook wat extra, dus als u ook interesse heeft, kunt u het boekje ook aanschaffen. Natuurlijk is het ook te bestellen via www.narratio.nl De Dementie-vriendelijke Kerk, Annemarie Roding-Schilt, Uitgeverij Narratio, ISBN: 9789052638959, Prijs: 10 euro.

Alle nieuwsberichten