Kerkdienst gemist:

Afsluiting

Spetterende afsluiting project Water for Life

Zondag 10 september 2023 sloten we als Gereformeerde kerk het project Water for Life (WfL) af met een écht WfL-koekje en een sapje vanuit de Heerlijkheid Vijfheerenlanden. Twee jaar geleden zijn we dit mooie project gestart. Vanuit WfL werd ons een project in Tanzania voorgesteld. Hier konden we voor een school van 2400 kinderen in Arusha veel betekenen door volledig nieuw sanitair te laten bouwen en de school te voorzien van schoon drinkwater en hygiënetraining. De totale kosten voor dit project waren € 22.500.
De startdag van 2021 kwam in het teken van het project te staan en op die dag liep alles letterlijk in het water. Van waterestafette, vlotten en bootjes bouwen, tot een dominee die met surfplank en al omging in de sloot. Er werden filmpjes gemaakt en tijdens de dienst getoond, waarop mensen diensten aanboden, waarop men kon inschrijven of gebruik van kon maken. Er werd héél veel gebakken en gekookt, (sokken) gebreid, gequilt, geplot, gepedicuurd, gekapt, schoonheidsbehandelingen verzorgd, schapen gedreven, rondleidingen gegeven, per taxibus vervoerd en douchetimers verkocht om je van je eigen waterverbruik bewust te laten worden. Ongetwijfeld vergeet ik diensten. Sorry. Alles was beslist even waardevol. Dit zorgde naast mooie opbrengsten ook voor enorm veel verbinding in de gemeenschap.
De Kerstmarkt konden we een groot succes noemen waar velen uit het dorp van hebben genoten en waar we uiteraard ook weer lekker hebben gegeten. Ook hadden we een informatiebijeenkomst waarbij Linda (medewerker van WfL in Tanzania) een hoop kon laten zien en vertellen over hun projecten en was er een livestream met Reinder van der Brink (de projectmanager in Tanzania), waarbij we vragen konden stellen. Geweldig dat dit met de hedendaagse techniek allemaal kan. Doneren aan Water for Life is natuurlijk nog steeds mogelijk (ook in de komende jaren), maar wij als kerk/diaconie, sluiten het project af.
De totale opbrengst is € 30.027,69. Veel meer dan van tevoren gehoopt. Hierdoor kon er ook nog een ruimer toiletblok met zes invalidetoiletten worden geplaatst. Wat een opbrengst! Iedereen enorm bedankt voor alle inzet en donaties.