Gemeentebrief 2022-06

Geplaatst op:

Kindernevendienst

Aankomende zondag zijn jullie weer van harte welkom in de kindernevendienst. Waar gaat het over? We lezen met elkaar het Bijbelverhaal over het dochtertje van Jaïrus. Het meisje is ernstig ziek. Hoe zal dit aflopen? Tot zondag!

Kerkdienst

U weet het al, maar voor de zekerheid: u bent welkom in de Kerkdienst! Opgeven hoeft niet meer. Afstand houden en -als u loopt- een mondkapje dragen moet wel.

Bij de kerkdienst

Er is weer nevendienst. Het is natuurlijk even wennen, maar mooier werk is er haast niet. We lezen in de kerk met de nevendienst mee, en wel het verhaal over ‘het dochtertje van Jaïrus’. Ik heb dat eerder gelezen in Schoonrewoerd, maar dat is niet zo erg. Preken zijn vaak ook maar eendagsvlinders. Bovendien gooi ik oude preken in het algemeen weg. Mijn kinderen hebben mij beloofd me van de preekstoel te halen als ik als een oude man elke zondag hetzelfde kom zeggen. Jaïrus: het is een prachtig verhaal, eigenlijk zijn het twee verhalen door elkaar heen; over een 12- jarig meisje en een vrouw die 12 jaar ziek is. Ze zijn in zekere zin samen slachtoffer, maar ook vijanden van elkaar: de een haar leven is de ander haar dood. En we zingen... heerlijk.
Hartelijks, ds. Piet van Midden

Clubwerk

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Maar dan moeten we wel mensen hebben die met die jeugd aan de gang willen. Hierbij nogmaals de oproep: wie wil instappen in het clubwerk. Het gaat om eens in de veertien dagen. Er ligt een programma klaar en uiteraard hoef je het net alleen te doen. Kom eens praten en denk mee, maar vooral: doe mee!

Een paar dingen

Alice van Bijlevelt heeft een wervende uitnodiging geschreven voor het bijbelleerhuis over Rechters / Richteren. Dat is een boek waarin vrijwel alles fout gaat wat maar fout kan gaan. We halen er altijd een paar losse richters uit zoals Gideon en Simson, maar komen dan meestal niet verder dan een soort stripverhaal, compleet met een onverslaanbare held. Het is verbijsterend. Gun jezelf de verbazing en doe mee. Ik maak komende week een hand out. Alle informatie loopt via Alice.
Hartelijks, ds. Piet van Midden

Wijs worden 18-20 jaar

Rebecca en Gerco vormen met mijn persoon een eigen gesprekskring van 18 tot circa 20 jarigen. Iets meer dan 20 mag natuurlijk ook. En u begrijpt: ik ben op een heel bijzondere manier 18+ 😊. Maar we willen meer weten. We zoeken woorden die vertellen waarom we eigenlijk geloven dat je niet voor niets op deze aarde rondwandelt. God is zomaar iemand en iemand is zo maar niemand. Tenzij je zoekt en vindt. Of misschien wel gevonden wordt.
We beginnen heel luxe: bij Marjolijn en Rutger op de bank. Zoals u weet, hebben ze een Water for Life-aanbieding gedaan. Zij boden een avond met een hapje en drankje bij een goede film. Ik heb daarop ingetekend en Rebecca en Gerco uitgenodigd ons eerste gesprek onder de watertoren in Leerdam te doen. We kijken naar een film, ‘de Brug’ waarin een vader een verschrikkelijk moeilijke keus moet maken. Je rolt echt over de vragen heen. Wat zou jíj doen?
In elk geval: je bent heel hartelijk welkom. Ook als je niet Rebecca of Gerco heet. Je moet je wél even aanmelden en niet al te ver van 18-20 jaar zitten. We komen bij elkaar op maandag 14 februari, Valentijnsdag, 20.15 uur.
Hartelijks, ds. Piet van Midden

De kleine kerk

We zijn elkaar in de coronatijd gelukkig niet kwijtgeraakt. Maar de relaties zijn kwetsbaar. Ik hoor soms verhalen, waaruit blijkt dat men een hele winter niet verder is geweest dan naar een enkel familielid. Sommigen vinden de kerkdienst nog een te hoge drempel. We hebben daarom ‘de kleine kerk’ in het leven geroepen: de mogelijkheid om eens in de zoveel dagen een bijeenkomst in kleine kring te houden, een kort moment van bijbellezing, bezinning, gebed en lied. En daarna koffie en nadere ontmoeting. Dinsdag is de eerste bijeenkomst. Als u meer wilt weten, bel/app dan even met Bep van Zanten. Idem als u wilt worden gehaald. Of schiet mij zondag even aan.
Hartelijks, ds. Piet van Midden

Voedselbankjes

Zaterdag 5 februari is de tweede VoedselBankjes productiedag. Vervolgens kunt u bij de kerk het bankje ook bewonderen en op elk gewenst moment van producten voor de voedselbank voorzien. Artikelen die u zelf dagelijks, wekelijks of maandelijks nodig heeft, hebben de cliënten van de voedselbank ook nodig. Denk aan wasmiddel, schoonmaakmiddel, olie, tandpasta, luiers, maandverband, potten en blikken met groenten, houdbare melk, pasta en rijst. Uiteraard zijn er ook andere producten welkom, maar hier is altijd behoefte aan. Er is de laatste tijd ook veel media aandacht voor het VoedselBankjes project geweest. Eerst een artikel in het Kontakt. Afgelopen dinsdag in het AD en woensdag in dagblad Trouw. We zijn ook tot Hilversum doorgedrongen. Aanstaande zondag staat er een life interview gepland bij NPO radio 5 om 22.15 uur. Eerst is er de Muzikale fruitmand, aansluitend het programma Thuis op 5 van de EO. In dit programma word ik telefonisch geïnterviewd gedurende 6 minuten over onze VoedselBankjes. Waarschijnlijk is dit gesprek rond 22:15 uur
RTV Utrecht heeft inmiddels ook contact opgenomen! Zaterdag rond 9:15 is er een life interview. Er staat ook een TV-opname met Ad en mij over dit project gepland. Hier berichten we u later over. Zegt het voort en deel!
Diaconale groet, Janet de Zeeuw

Diaconie

De Plus-zegels kunnen worden ingeleverd bij een van de diakenen. Met de drie kerken samen verzorgen we dan weer voedselpakketten voor wie dat nodig hebben.

Vrouwenkoffieuurtje

Er is woensdag 9 februari geen Vrouwenkoffieuurtje. Woensdag 9 maart gaan we weer van start.
Dineke Brouwer

Postzegels, ansicht- en geboortekaarten

U kunt nog steeds postzegels, ansicht, geboorte en zelfgemaakte kaarten sparen voor het zendingswerk van Kerk in Actie en de GZB (Gereformeerde Zendingsbond). Vrijwilligers sorteren de postzegels en ansichtkaarten met veel zorg, kennis en aandacht. Vervolgens verhandelen ze de postzegels via verkoopadressen in Nederland en nationale en internationale beurzen. De ansicht- en geboortekaarten verkopen ze aan verzamelaars op beurzen en bieden ze te koop aan via websites als Marktplaats. Een ansichtkaart is een enkele kaart met aan de ene kant een afbeelding en aan de achterzijde ruimte voor adres en postzegel. Dit zijn verhandelbare kaarten, ongeacht de afbeelding. (Bijna) alle dubbele kaarten en enkele kaarten die in een envelop verzonden worden, zijn oud papier. Momenteel is er nog wel handel in dubbele kaarten van Anton Pieck, Voor het Kind en Stichting Kinderpostzegels. In 2020 was de opbrengst € 18.691 voor de postzegels en ansichtkaarten. Met de opbrengt kunnen Kerk in Actie en de GZB weer veel mensen ondersteunen. Hartelijk dank daarvoor. U kunt de kaarten/postzegels kwijt in het daarvoor bestemde bakje in de kerk of afleveren bij Rita Haag. Alvast Bedankt!

Archief

In verband met ruimtegebrek in het archief hebben wij toestemming om de jaargangen van 1976 t/m 2012 van “De Gereformeerde Kerkbode” te verwijderen. Heeft er iemand interesse in deze hele reeks kerkbodes laat het ons dan even weten vóór 10 februari.
Gerrie de Jong en Marian van de Water

Bijbelleerhuis

Lieve mensen, we mogen weer! Als alles goed blijft gaan, is er op 15 februari weer een Bijbelleerhuisavond. We gaan dan het Bijbelboek Rechters behandelen, dit boek bestaat uit 21 hoofdstukken en ik raad u aan om per dag een paar hoofdstukken te lezen. Het voordeel daarvan is dat uw kennis wordt vergroot en u de verhaallijn beter gaat begrijpen. U krijgt op de avond zelf ook nog een paper, dat onze dominee voor u zal maken.
We zijn natuurlijk ook nog voorzichtig, daarom zal deze avond plaatsvinden in de kerkzaal. Ter verwelkoming krijgt u een kopje koffie of thee en dat neemt u mee naar uw plaats in de kerkzaal. Hebt u er ook weer zo’n zin in om te komen naar het Bijbelleerhuis? Kom op tijd, want we beginnen stipt om 20.00 uur. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u mij bellen.
Met een hartelijke groet, Alice van Bijlevelt

Terug naar overzicht