Gemeentebrief 2022-05

Geplaatst op:

Kindernevendienst

Komende zondag willen we weer écht de kinderen kunnen ontmoeten tijdens de kindernevendienst. Jullie zijn van harte welkom! Het wordt een feestelijk moment, omdat het weer mag en kan. We vertellen het verhaal van Jezus doe als 12-jarige jongen naar de tempel ging en daar de Schriftgeleerde van alle vroeg, omdat Hij veel over God wilde leren. Tot zondag!
Liesbeth en Agnes

De kerk in het klein

14 Dagen geleden is er een berichtje geplaatst over ‘de kerk in het klein’. Ik knip er even een stukje uit, nadat gezegd is dat we elkaar ook op een andere manier dan op de zondagse kunnen ontmoeten: ‘Maar in een kleine groep kan het wel, zeker als je je verstand gebruikt. We zouden dus groepjes van 6 personen kunnen maken, met wie we een bijzondere dienst kunnen vieren: een korte lezing met wat kanttekeningen erbij, een gebed, een lied en daarna koffie en ontmoeting. Gewoon op een plekje ergens in De Lichtkring, op een morgen of middag.’ Er heeft zich een negental mensen gemeld, maar door het overlijden van Floor Bakker en Riet Bikker kwam het er niet van e.e.a. snel te organiseren. We gaan er gauw mee aan de slag. Als u uzelf hebt opgegeven, hoort u spoedig van een van ons.

18+

Kort geleden liet een filmpje van Ad de Jong een gastvrije Rutger en Marjolijn zien: ze hadden een filmavond bedacht met daarbij behorende versnaperingen. In het kader van Water for Life. Dat leek me wel wat voor nieuwste gespreksgroep die we hebben: 18+. Ik heb dus Marjolijn en Rutger ‘gecontracteerd’. Nu ben ik ook 18+, maar dat is wel heel lang geleden. U begrijpt wat ik bedoel. Het zou mooi zijn als het groepje dat nu in gesprek raakt, zich wat zou uitbreiden. Dus ben je niet al te ver over de 20, meld je dan even. Ik praat graag op je in om vooral mee te doen. Overigens: we beginnen op Valentijnsdag, 14 februari.

Richteren / Rechters

Alvast even een (zomaar overbodige) save the date: op 15 februari hebben we weer een studie-avond, en wel over Rechters. Lees het boek maar eens achter elkaar uit... Informatie volgt via Alice van Bijlevelt. Ook alle correspondentie loopt via haar.
Hartelijks, ds Piet van Midden

Water for Life

Dankzij de vele bijdragen en donaties hebben we de geldmeter voor het project in Arusha al moeten vervangen door een meter met een groter bereik. De teller staat inmiddels op bijna 6600 euro! Wie had durven dromen dat we nu al zoveel geld voor dit prachtige doel bij elkaar zouden hebben gespaard?
Op dinsdag 8 februari komt Linda Baas naar onze kerk. Linda woont in Tanzania en begeleidt dit specifieke project. Ze zal ons aan de hand van een presentatie en filmpjes nieuws brengen en belangrijke informatie over het project delen.
De avond begint om 19.30 uur en zal tot uiterlijk 21.00 uur duren. Graag willen we met een aantal bezoekers in de kerk en De Lichtkring bij elkaar komen. We zijn blij dat we met inachtneming van de regels betreffende afstand en mondkapjes toch zeker 50 gasten kunnen ontvangen. We zenden deze avond natuurlijk ook uit op Kerkdienstgemist.nl.
Bent u niet in de gelegenheid om zelf in de kerk te zijn, maar heeft u wel vragen aan Linda dan kunt u deze vooraf insturen naar secr-diaconie@gkschoonrewoerd.nl. Wij zorgen er dan voor dat uw vragen door Linda worden beantwoord.
Mede door de berichten via de sociale media wordt ons project in steeds bredere kring bekend en doen er gelukkig ook steeds meer mensen van buiten onze kerk mee. Zet 8 februari alvast in uw agenda. We hopen deze avond zoveel mogelijk mensen te bereiken en kijken uit naar uw komst!
Diaconie en KIAW

Welkom

Opgeven voor de kerkdienst is niet meer nodig. U bent welkom! Uiteraard hanteren we de anderhalve meter en de mondkapjes als je loopt. We hopen dat we weer meer mensen van onze gemeente mogen ontmoeten de komende weken.
Het coronateam

Dringende vraag

De clubleiding is op zoek naar nieuwe mensen. Voor dit seizoen zijn we voorzien, maar het zou fijn zijn als we als gemeente laten zien dat we ook het jeugdwerk met elkaar dragen. Niet alleen in woorden maar ook in daden.
Het zou fijn zijn om voor de zomervakantie nieuwe mensen in te werken en samen plannen te maken.
De kerkenraad

Gratis Gezellig en zonder Gedoe

We willen de jongeren graag wijzen op: Alpha Youth Leerdam, een groep vrijwilligers uit meer dan 10 verschillende (kerkelijke) achtergronden die een brug willen slaan tussen jongeren. Vanaf 10 februari gaan er 10 avonden en in april een weekend georganiseerd worden voor jongeren in de middelbare school leeftijd.
Kijk voor informatie en aanmelden op de website www.alphayouthleerdam.nl

Terug naar overzicht